MK: búcsúzott a Mezőkövesd és a Fehérvár, hozta a kötelezőt az Újpest

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.09.16. 17:10
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/mk-3-fordulo-esmtk-feharvar-foto-torok-attila--7219" target="_blank">Az ESMTK 1–0-ra legyőzte és búcsúztatta a Fehérvárt (Fotó: Török Attila) </a><br />
A labdarúgó Magyar Kupa 3. körében a Puskás Akadémia 2–0-ra nyert Mosonmagyaróváron, míg a Zalaegerszeg négy góllal győzött Cigándon. A Paks és a Szeged is hét gólt szerzett idegenben. A többi NB I-es csapat közül a Debreceni VSC csak a hajrában szerzett góllal nyert az Eger ellen, az Újpest 3–1-re győzött Pécsen. A Fehérvár hatalmas meglepetésre kikapott az ESMTK otthonából, így búcsúzott, csakúgy, mint az Ajkától vereséget szenvedő Mezőkövesd is.

 

MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

ESMTK–FEHÉRVÁR FC

 A Fehérvár FC átaludta az első félidőt, a másodikban sok helyzetet elpuskázott, az ESMTK pedig nagyszerű góllal válaszolt a vendégek teketóriázására, s kiejtette első osztályú vetélytársát.     

Számítani lehetett rá, hogy a Fehérvár FC-re szívós együttes vár Pesterzsébeten. Az NB III Délkeleti csoportjában a negyedik helyen álló ESMTK a Mol Magyar Kupa előző kiírásában a Soroksárt és a Siófokot is kiütötte, majd az élvonalbeli Kisvárda elleni nyolcaddöntőben a kétszer 15 perces hosszabbítás utolsó másodperceiben kapott öngóllal esett ki. A két osztály különbségre tekintettel ugyanakkor meglepő volt, hogy az első félidőben a házigazda alakította ki a nagyobb lehetőségeket. A 30. percben Tóth Balázs bravúros védéssel mentette meg csapatát a góltól, majd Lucz Viktor lőtt centiméterekkel a kapu mellé. A Vidi háromszor találta el a kaput az első félidőben, de nagy veszélyt nem jelentett ellenfele kapujára.

Bartosz Grzelak vezetőedző érezte, változtatnia kell csapata összetételén, együttese ugyanis komótosan, átütőerő nélkül futballozott. A szünetben becserélt Kalmár Zsolt és Kenan Kodro lendített az előrejátékon, a vendégek sorra dolgozták ki a helyzeteket – annyit azonban nem lehet hibázni, mint ahányszor a székesfehérváriak. A 48. percben az üres kapus lehetőséget elszalasztó Karamoko törte el a labdát, míg az 50. percben Kodro hagyott ki óriási lehetőséget. Két perccel később Kalmár Zsolt lövését védte Jeszenszky Ádám, aki az 58. percben Kodro próbálkozását követően is szépen hárított. Ezután alábbhagyott a lendület, kiegyenlítettebbé vált az összecsapás, az elpuskázott lehetőségekért pedig megfizettek a vendégek. Az ESMTK Lucz Viktor nagyszerű góljával megszerezte a vezetést, mesterien lőtte ki a jobb felső sarkot, az edzők és a cserék együtt rohantak és ugrottak a nyakába. Ekkor még hátra volt negyedóra a rendes játékidőből, ám a Fehérvárnak nem volt válasza, így a 2021–2022-es idényt követően ismét nem élvonalbeli csapat búcsúztatta a Mol Magyar Kupától.

ESMTK (NB III)– FEHÉRVÁR FC 1–0 (0–0)     
Budapest, Pesterzsébet, 900 néző.  Vezette: Antal Péter (Garai Péter, Kiss Balázs)
ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Kovács B., Slezák – Molnár J., Soós B. (Helmich, 68.), Wirth (Rédei, 91.) – Lucz. Vezetőedző:  Turi Zoltán     
FEHÉRVÁR FC: Tóth B. – Bese (Fiola, 81.), Csongvai, Spandler, Gergényi – Christiansen (Flores, 69.), Bambock (Kalmár Zs., a szünetben) – Lirim M. Kastrati (Katona M., 69.), Schön – Karamoko, Szabó Levente (Kodro, a szünetben). Vezetőedző: Bartosz Grzelak
Gólszerző: Lucz (1–0) a 75. percben

MESTERMÉRLEG     
Turi Zoltán:
– Jól játszottunk, gyönyörű gólt lőttünk, mi akartuk jobban a győzelmet. Remélem, játékosaink tudnak ennél jobban is futballozni. Várjuk a sorsolást, hátha megint első osztályú csapatot kapunk!
Bartosz Grzelak: – Ilyen teljesítmény után szégyellnünk kell magunkat. Heti egyszer járok magyarórára, nem tudom, mi hangzott el a szurkolók és a játékosaink között, de megértem fanatikusaink csalódottságát.

(B. L.)

BKV ELŐRE–PAKS

Nem történt meglepetés, az élvonalbeli Paks meggyőző fölénnyel jutott túl a harmadosztályú BKV Előrén.     

Nagyjából húsz kellett várniuk a vendégszurkolóknak az első paksi gólra. Addig is a harmadik osztályban szereplő BKV Előre térfelén zajlott a játék, a házigazda minden erejét lekötötte a védekezés.

De a tudáskülönbséget sokáig nem lehet ellensúlyozni, és érkezett Beke Péter… Az előző kupasorozatban hatszor eredményes támadóról az idény elején úgy beszéltek, mint akinek Hahn János, Ádám Martin és Varga Barnabás örökébe kell lépnie, de eddig az NB I-ben nem tudta megmutatni, mire képes – most viszont higgadtan váltotta gólra első esélyét. Ezt követően is a vendégek uralták a meccset, mezőnyfölényben futballozott az élvonalbeli együttes, nem volt váratlan, hogy Windecker József megduplázta az előnyt. A fővárosiak nem tudták átvinni a labdát a felezővonalon, ezért Vecsey Zalán nyolcvan méterről lőtt kapura – nem lepte meg Simon Barnabást. Kovács Krisztián még a szünet előtt a maradék hazai reményeket is szertefoszlatta, egyértelmű volt az osztálykülönbség.

Beke Péter látványos góllal nyitotta a második félidőt, majd Silye Erik labdaszerzése után már a harmadik gólját lőtte közelről a léc alá, miközben a hazaiak Zoboki Álmos elfutásaival próbáltak veszélyesek lenni. Ám egyre inkább elfáradtak, így könnyebben kerültek a tizenhatoson belülre a zöld-fehérek, a különbség pedig fokozatosan nőtt, még úgy is, hogy Horváth Gábor többször bravúrral védett.

Az Előre alighanem szorosabb mérkőzésre számított, de a Paks komolyan vette a mérkőzést, így kiütés lett a vége.

(S. Zs.)

BKV ELŐRE (NB III)– PAKSI FC 0–7 (0–3)     
Budapest, Sport utca, 500 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Punyi Gyula)
BKV: Horváth G. – Reizer (Kilin, 66.) Balogh M., Szabó N., Forgács – Kesselbauer, Ihos – Zoboki (Szántó, 79.), Dani, Vecsey (Jakab, 86.) – Kerék. Vezetőedző: Balogh Béla
PAKS: Simon – Szélpál N., Hegedűs J., Temesvári – Kovács K., Windecker, Szabó B. (Földi, a szünetben), Mezei, Silye (Osváth, 70.) – Beke, Skribek. Vezetőedző:  Bognár György
Gólszerző: Beke (0–1) a 19., Windecker (0–2) a 30., Kovács K. (0–3) a 39., Beke (0–4) a 48., Beke (0–5) az 52., Skribek (0–6) a 63., Földi (0–7) a 71. percben

MESTERMÉRLEG
Balogh Béla:
– Bátorságot kértem, de amivel az NB III-ban versenyképesek vagyunk, ilyen ellenféllel szemben már nem működik. Jó volt testközelből érezniük a srácoknak, milyen az élvonalbeli iram.
Bognár György: – Szervezett ellenféllel találkoztunk, ám annak ellenére is hasonló kimenetelre számítottunk, hogy több olyan játékos kapott lehetőséget, aki eddig kevesebbet játszott.

CIGÁND–ZALAEGERSZEGI TE FC

Két új szerzemény mellett a csapatkapitánnyá előlépő Szendrei Norbert is gólt szerzett a Cigánd ellen.

A ZTE FC sokat utazott, hogy a Mol Magyar Kupa címvédőjeként pályára lépjen, de megérte, hiszen fölényes győzelemmel jutott tovább.

Meglehet, távol esik futballunk ütőerétől, így Cigánd nem az a hely, amelyet játékostemetőnek lehet nevezni. A bodrogközi település 2016–2017-ben az NB II-t is megjárt csapatában éppen tizenegy olyan játékos pallérozódott, vagy játszott kölcsönben, akik azóta már az élvonalban is bemutatkoztak, sőt Varga Kevin és Baráth Péter a válogatottságig vitte. Kovács Marcell és Ötvös Bence jelenleg a Kisvárda játékosa, az NB III-ba a nyáron visszajutó klubhoz a napokban visszatérő Horváth Zoltán a DVSC-ben és Kisvárdán is játszott NB I-es színekben, Sipos Tamás a Pápa és a Nyíregyháza, Ur László a Kaposvár élvonalbeli labdarúgója volt, és a sor még folytatható.

Zalaegerszegen is hasonló nosztalgiával gondolhatnak azokra a játékosokra, akik a nyáron hagyták el a klubot: Demjén Patrik, Kálnoki-Kis Dávid, Mocsi Attila, Gergényi Bence, Tajti Mátyás és Eduvie Ikoba májusban még alapemberként volt tagja a kupagyőztes csapatnak, a helyettesítésükre az átigazolási időszak hajrájában érkezők közül Várkonyi Bence, a visszatérő Josip Spoljaric, valamint Yohan Croizet, Antonio Mance és Medgyes Sinan kezdőként kapott lehetőséget szombaton.

A címvédő ZTE-nél nem jutalomútként tekintettek a cigándi „kirándulásra”, hiszen szerdától az útba eső Mezőkövesden mini-edzőtáborozott a csapat – jellemző, hogy a zalaiaknak az idény első honi kupamérkőzésére csaknem háromszor annyit kellett utazniuk (550 kilométer csak oda), mint az Európa-konferencialiga-selejtezőre, a horvátországi Eszékre (202 km). A jelek szerint megérte időben útra kelni, mert frissen kezdte a meccset a Zete, amely nagy fölényt alakított ki, és negyedóra elteltével a Ferencváros elleni bajnokin is eredményes Antonio Mance lövésével megszerezte a vezetést. Yohan Croizet még a félidő vége előtt betalált, és a két osztállyal magasabban jegyzett NB I-es csapat kétgólos vezetésénél már nehezen volt elképzelhető a meglepetés. Háromnál pedig főleg, hiszen a szünet után gyorsan megszületett a messziről érkező látogató újabb, a továbbjutás kérdését végleg eldöntő gólja, amelyet a két új szerzemény után a csapatkapitánnyá előlépő Szendrei Norbert ért el.

A jelentős átalakuló ZTE-nél több legyet ütöttek egy csapásra: címvédőhöz és esélyeshez méltó magabiztossággal jutott tovább a csapat, amely a jelek szerint szépen formálódik a Fehérvár elleni bajnoki folytatásra – a meccs végén a kegyelemdöfést is megadták a vendégek.

(B. T.)

CIGÁND SE (NB III)– ZTE FC  0­–4 (0­–2)     
Cigánd, 800 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Albert István, Zahorecz Roland)
CIGÁND: Talián – Králik M. (Szabó K., 65.), Tóth M., Vass O., Pap Zs. – Fenyőfalvi Cs., Misák – Girdán (Kőrizs Á., 60.), Tóth G. (Katona Gy., 60.), Kelemen G. (Motkó, 60.) – Kovács N. (Silling, 81.). Edző: Igor Bogdanovics
ZALAEGERSZEG: Senkó – Huszti A., Várkonyi, Csóka Dániel, Medgyes S. (Bedi, 75.) – Szankovics, Szendrei N. – Croizet (Sajbán Máté, 75.), Spoljaric (Szalay Sz., 60.), Mim (Ubochioma, 60.) – Mance (Németh D., 75.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző:  Mance (0–1) a 15., Croizet (0–2) a 44., Szendrei N. (0–3) a 48., Sajbán Máté (0–4) a 90. percben

MESTERMÉRLEG     
Igor Bogdanovics:
– A Zalaegerszeg elérte célját, jár neki az elismerés. A nulla-négy ellenére pozitívan látom a történteket, nem az eredmény miatt, hanem azért, mert az itt szerzett tapasztalatokat hasznosíthatjuk a bajnokságunkban.
Boér Gábor:
– Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben több helyzetet kidolgoztunk, de csak kettőt használtunk ki. Nagyon fontos a jelenlegi helyzetünkben, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést.

MOSONMAGYARÓVÁR–PUSKÁS AKADÉMIA

Az eredményen nem feltétlenül, de a Mosonmagyaróvár és a Puskás Akadémia játékán látszott az osztálykülönbség – a felcsúti csapat könnyedén nyert.

Nem bízta a véletlenre a Mosonmagyaróvár elleni Magyar Kupa-mérkőzést Hornyák Zsolt. Gyakori, hogy az élvonalban szereplő csapatok alacsonyabb osztályú ellenfeleikkel szemben több fiatallal vagy legalábbis a bajnokságban kevesebb játéklehetőséget kapó játékosokkal állnak ki, azonban a Puskás Akadémia vezetőedzője az OTP Bank Ligában megszokott együttesét küldte a pályára a nyugat-dunántúli összecsapáson. Így is akadt új név, legalábbis a kezdőcsapatban, a Mezőkövesd ellen csereként góllal bemutatkozó Mikael Soisalo.

Amint várható volt, a hazaiak mélyen a kapujuk előtt védekeztek, ám a Puskás Akadémia így is gyakran került gólhelyzetbe. Lamin Colley-nak, Jonathan Levinek és Gruber Zsombornak is volt lehetősége, ám ezek rendre a kispad előtti hűtőládán ülő Hornyák Zsolt méltatlankodásával zárultak, játékosai rossz megoldást választottak a támadóharmadban. Épp leülni látszott a mérkőzés – néhány percen át ráadásul a Mosonmagyaróvár diktálta a játék iramát, és a 22. percben tizenegyeshez is juthatott volna –, amikor a 32. percben gyönyörű támadás végén Mikael Soisalo megszerezte a vezetést a PAFC-nak. Az 54. percben ismét a finn szélső villant: a saját térfelén két védőt elfektetett, majd szenzációsan indította Grubert, aki ziccerben a jobb sarokba gurított. A Wittmann Antal park kis lelátói csordultig megteltek, ám a két csapat nemigen tett róla, hogy lázba hozza a közönséget. A Puskás Akadémia még a mérkőzés végéhez közeledve is igyekezett támadni, az óváriak pedig a szinte biztos kiesés tudatában sem adták fel védekező játékukat, így a szépítésre sem volt esélyük.

(M. D.)

MOSONMAGYARÓVÁR (NB II)–PUSKÁS AKADÉMIA FC  0–2 (0–1)
Mosonmagyaróvár, 500 néző.  Vezette: Gaál Ákos (Huszár Balázs, Deme Rajmund)
MOSONMAGYARÓVÁR: Slakta – Simita (Deákovits, 73.), Czingráber, Deák, Horváth Kevin – Vukaszovics, Végső (Szendeff, 59.) – Korbély (Papp, 59.), Szabó Bence, Szalka – Puhtyejev (Gáncs, 59.). Vezetőedző: Király József
PUSKÁS AKADÉMIA: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Brandon – Levi (Corbu 61.), Batik (Favorov, 61.), Plsek (Komáromi, 61.) – Soisalo (Nagy Zs., 77.), Colley (Posztobányi 61.), Gruber. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Soisalo (0–1) az 32., Gruber ( 0–2) az 54. percben

MESTERMÉRLEG     
Király József: – A Puskás Akadémia nagyon jó csapat, gyorsan játssza le az átmeneteket, és ezekből gólhelyzeteket alakít ki. Az utolsó harminc percben hiányzott belőlünk az átütőerő, de az egész mérkőzésen hiányoltam a kapu előtti határozottságot.
Hornyák Zsolt:  – Két célt szerettünk volna elérni: kiharcolni a továbbjutást és Nagy Zsoltot formába hozni. Mindkettő sikerült, és nagyon elégedett vagyok ezért. Mikael Soisalo hamar beilleszkedett, villámgyors, és Gruber Zsomborral nagyszerűen megértik egymást a kapu előtt.

EGER–DEBRECENI VSC

Hősiesen küzdöttek az egri futballisták az NB I-ben bronzérmes Debreceni VSV ellen, amely a mérkőzés hajrájában csikarta ki a továbbjutást.     

AZ NB III-as egriek az első lehetőségükből gólt szereztek, Nagy-Kolozsvári Dániel jobb oldali szöglete után Balázs Patrik öt méterről fejelt Marko Milosevics kapujába. A debreceniek nyomasztó mezőnyfölényben játszottak, míg a hazaiak a labdát előreívelve igyekeztek zavart kelteni. Az NB I-ben bronzérmes Loki a 36. percben egyenlített, Ferenczi János beadását követően Brandon Domingues érkezett jó ütemben, s közelről az egri kapuba fejelte a labdát.

A második félidőben sokáig tartotta az eredményt a házigazda, mígnem a 87. percben Olekszandr Romancsuk 11 méterről a hosszú sarokba fejelte a labdát. Az Eger a 91. percben egyenlíthetett volna, mert Debreceni Dávid egyedül vezethette a labdát a kapusra, ám 11 méterről az égbe lőtt.

Sokszor a pálya talaja akadályozta meg a csapatok kibontakozását, mindamellett az egriek hősiesen küzdöttek, a kiesés dacára emelt fővel hagyhatták el a pályán.

(S. K.)

EGER SE (NB III)–DEBRECENI VSC 1–2 (1–1)     
Eger, 700 néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Márkus Péter)
EGER: Iváncsics – Debreceni, Géringer, Dulló, Juhász G., Nagy Á. – Nagy-Kolozsvári (Jónyer, 76.), Kispál T., Balázs P., Farkas G. (Schmidt, 76.) – Kovács D.  Vezetőedző: Lázok János
DVSC:  Milosevics – Baranyai, Lagator, O. Romancsuk, Ferenczi J. – Ojediran (Manrique, 81.), Varga J. (Loncsar, 81.), Domingues (Kusnyír, 89.) – Bévárdi, Majdevac (Szécsi, 81.), Bódi Á. (Kiziridisz, 61.) Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics
Gólszerző: Balázs P. (1–0) a 10., Domingues (1–1) a 36., O. Romancsuk (1–2) a 87. percben

MESTERMÉRLEG     
Lázok János:
– Ha a kontráknál még bátrabbak vagyunk, további lehetőségeink lettek volna a gólszerzésre. Büszke vagyok a csapatra.
Szrdjan Blagojevics: – Nehezebb volt, mint amire számítottam. A pálya minősége hagyott kívánnivalót maga után, nehéz így szakmai értékelésbe bocsátkozni.

PÉCSI MFC–ÚJPEST FC

Korábbi aranyérmesek csatájával kezdődött a Mol Magyar Kupa-forduló pénteken (Soroksár-Kecskemét 1–2), és másnapra is jutott ilyen meccs: szombaton a Pécs az Újpestet fogadta. Érdekesség, hogy 1987-ben Székesfehérváron MK-döntőt játszott egymással a két gárda, akkor 3–2-re a lila–fehérek nyertek.

Tegyük hozzá, az a csata mindössze háromezer néző előtt zajlott, míg most szombaton a 32 közé jutásért 5500-an mentek ki Újmecsekalján a stadionba. A vendégek hamar megszerezték a vezetést, az 5. percben Kiss Tamás jobbról beadott labdáját Peter Ambrose öt méterről, jobbal vágta a bal felső sarokba – ebben az idényben először kaptak gólt az NB II-ben hét forduló után 4–0-s gólkülönbséggel álló pécsiek. A hazaiak harci kedvét nem szegte a hátrány, próbáltak kombinatívan futballozva támadásokat vezetni, és még az sem lombozta le őket, hogy a 31. percben Tajti Mátyás jobb oldali szögletét követően Fehér Csanád nyolc méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát. Megérte harcolni, mert Kiss Tamás szabálytalankodott Danilo Pejoviccsal szemben a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyesből Szabó Máté szépített, újra izgalmas lett a mérkőzés.

Nem sokkal a fordulást követően aztán ismét az Újpest volt eredményes, Csoboth Kevin beadásából Vincent Onovo talált a kapuba, és innen már nem volt visszaút a PMFC számára. A hazaiak a legkevésbé sem vallottak szégyent, méltó ellenfelei voltak élvonalbeli riválisuknak.

PÉCSI MFC (NB II)–ÚJPEST FC 1–3 (1–2)
PÉCS, 5500 néző. Vezette:Csonka Bence (Tóth II Vencel, Bornemissza Norbert)
PÉCS:Helesfay – Svedjuk, Szeles (Takács Zs., 58.), Rácz L. (Majnovics, 58.), Pejovics – Gyurkits (Vas B., 69.), Terbe, Krausz R., Harsányi I. (Hudák, 58.) – Gera Z. (Tóth-Gábor, 81.), Szabó M. Vezetőedző:Weitner Ádám
ÚJPEST:Banai – L. R. Kastrati, Andzulasz, Fehér Cs., Pauljevics – Onovo, Tajti M. (Radosevics, 89.) – Kiss T. (Csoboth K., a szünetben), Ljujics (Simon K., 60.), Ganea (Mack, 60.) – Ambrose (Jürgens, 76.).
Vezetőedző:Nebojsa Vignjevics
Gólszerző:Ambrose (0–1) az 5., Fehér Cs. (0–2) a 31., Szabó M. (11-esből – 1–2) a 38., Onovo (1–3) az 52. percben

MESTERMÉRLEG
Weitner Ádám:– Próbáltunk felvállalni a nyílt játékot, a vendégek harmadik gólja demoralizáló volt.
Nebojsa Vignjevics:– Gyorsan megszereztük az első gólt, utána kicsit kiengedtünk, de a második félidő tökéletesen kezdődött.

FC AJKA–MEZŐKÖVESD

Kevés sikerélmény jutott eddig bajnoki mérkőzéseiken az Ajkának és a Mezőkövesdnek, mindkét együttes a Magyar Kupában szeretett volna vigasztalódni. Jó iramban kezdődött az összecsapás, felváltva akadtak helyzetek mindkét oldalon. A 18. percben aztán formás ajkai támadás után Rabatin Richárd középre adását Borsos Filip passzolta a mezőkövesdi kapuba. Kisvártatva megduplázhatta volna előnyét a hazai csapat, de Sejben Viktor jobb alsó sarokba tartó lövését Kovácsik Ádám bravúrral védte. Ezután az ajkai védők Horváth Dánielt hozták nehéz helyzetbe, a hazai kapusnak két hajmeresztő hazaadást követően kellett a kapujából messzire kifutva tisztáznia.

A szünetben hármas cserével próbáltak újítani a vendégek, azonban az 55. percben ismét csak Kovácsik Ádámnak kellett nagyot védenie. A Mezőkövesd nehezen tudott még helyzetet is kialakítani, teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést az Ajka, vastaps közepette vonultak az öltözőbe a játékosai.

(K. S.)

FC AJKA (II.)–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 1–0 (1–0)
Ajka, 1200néző. Vezette:Molnár Attila (Szécsényi István, Bertalan Dávid)
AJKA:Horváth D. – Tóth G., Tar Zs., Kenderes, Csemer – Tajthy (Vogyicska B., 76.) – Rabatin (Gaál B., 84.), Zsolnai (Szarka Á., 66.) Csizmadia Z., Sejben (Horváth P., 66.) – Borsos F. (Berzsenyi 76.)
Vezetőedző:Jeney Gyula
MEZŐKÖVESD:Kovácsik – Kállai Kevin, Zahary (Lukics, a szünetben), Pillár, Beriashvili – Nagy G. (Brtan, 60.), Cseke, Nahirnij (Ugrai, 80.) – Szalai J. (Molnár G., a szünetben), Sz. Drazsics, Cseri (David Babunszki, a szünetben)
Vezetőedző:Kuttor Attila
Gólszerző:Borsos F. (1–0) a 18. percben

MESTERMÉRLEG
Jeney Gyula:– Amit mi játszunk, ahhoz kell az önbizalom. Korán rúgott gólunk után már tudtuk a tavalyi játékunkat játszani, bár hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést, a végéig kellett izgulnunk.
Kuttor Attila:– Nem könnyű a helyzetünk. Vannak problémáink. De voltak érzelmek a pályán, ez volt a szezonban az első mérkőzésünk, amelyen a tavalyi csapatot láttam.

További eredmények
Opus Tigáz Tatabánya (NB III)–
Szombathelyi MÁV Haladás VSE (NB III) 2–1 (Szegő 52., Soltész B. 90+2., ill. Tóth M. 42.)
Budaörs (NB III)–BFC Siófok (NB II) 1–2 (Murai 76., ill. László D. 56., Kitl M. 82.)
Dorogi FC (NB III)–Budapest Honvéd (NB II) 2–4 (Tóth L. 60., 70. – 11-esből, ill. Kerezsi 8., Krajcsovics 16., Lőrinczy A. 22., Kovács N. 86.)
Bajai LC (vármegyei I.)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) 0–7 (Horváth M. 21., Gajdos 38., Fábiánkovits 50., 69., Doncsecz 56., Acsimovics 60., Könczey 80.)
Gödöllői SK (vármegyei I.)–FC Dunaföldvár (NB III) 1–2 (Barabás 9., ill. Tóth M. 1., Bartha L. 105.)
Unione FC (BLSZ I.)–Csepel UFC (BLSZ I.) 1–0 (Kulcsár T. 77.)
Putnok FC (NB III)–Budafoki MTE (NB II) 0–1 (Elek B. 81. – 11-esből)
Debreceni Egyetemi AC (NB III)–HR-Rent Kozármisleny (NB II) 1–2 (Soltész J. 43., ill. Kirchner 31., Schuszter R. 45+1.)
Mezőörs KSE (vármegyei I.)–FC Nagykanizsa (NB III) 1–0 (Venczel Z. 29.)
VLS Veszprém (NB III)–Komárom VSE (NB III) 4–2 (Volter 54., Bartusz 59. – 11-esből, Dobsa 106., Szabó K. 121., ill. Sandal 85. – 11-esből, Szecsődi 86.)
Dunaharaszti MTK (vármegyei I.)–Vasas FC (NB II) 0–1 (Radó 66.)
Bicskei TC (NB III)–Tiszakécskei LC (NB II) 0–3 (Szőr 81., Viczián 84., Erdei C. 88.)
Aqvital FC Csákvár (NB II)–Szombathelyi Haladás (NB II) 1–3 (Tamás N. 16., ill. Csernik K. 37., Baracskai 57. – öngól, Horváth R. 84.)
Békéscsaba 1912 Előre (NB III)–Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II) 0–2 (Székely K. 81., Kurdics 89.)

KORÁBBAN
Nagyecsed RSE (vármegyei I.)–Ferencvárosi TC0–8

Pénteken játszották
Soroksár SC (NB II)–Kecskeméti TE 1–2

VASÁRNAPI MÉRKŐZÉSEK
Gesztely FC Sport Bau (vármegyei I.)–MTK Budapest 1–6
III. Kerületi TVE (NB III)–Diósgyőri VTK, BVSC-stadion 2–6
Pilisi LK (vármegyei I.)–Kisvárda Master Good FC 0–5
15.00:Körösladányi MSK (NB III)–Gyirmót FC Győr (NB II)
15.00:Zsámbéki SK (vármegyei I.)–ETO FC Győr (NB II)
15.00:Szentlőrinc (NB III)–BVSC-Zugló (NB II)
15.00:Termálfürdő FC Tiszaújváros (NB III)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)
15.00:PTE-PEAC (NB III)–Kaposvári Rákóczi FC (NB III), PMFC-stadion
15.00:Kelen SC (NB III)–Bonyhád-Majos (NB III)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik