A sok sérült miatt Garami József úgy érzi, kegyetlen évük van

Vágólapra másolva!
2009.04.17. 12:39
Bár sok a sérültje, és az utóbbi két bajnoki mérkőzését egyaránt két góllal veszítette el az MTK, a gárda szakmai igazgatója, Garami József bizakodva tekint a péntek esti, Fehérvár elleni összecsapás elé, melyre a vendéggárda alkalmi védelemmel áll ki.
Garami József
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Garami József
Garami József
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Garami József

Varga István
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Varga István
Nincs könnyű helyzetben a bajnoki címvédő MTK, hiszen a legutóbbi két fordulóban (ZTE 0–2, Győri ETO 1–3) és a Magyar Kupában (Győri ETO 1–2) is vereséget szenvedett. A csapat szakmai igazgatója, Garami József dolgát számos sérült, illetve a sorozatos mérkőzések általi terhelés is nehezíti, de mindezektől függetlenül pénteken egy jó eredmény elérése érdekében küldi harcba tanítványait.

„Nagy megterhelést jelent, hogy háromnaponta játsszuk a meccseket, ráadásul sajnos már most több játékosunk dőlt ki a sorból, mint az ősszel. Az utóbbi találkozókon jól futballoztunk, de a rossz helyzetkihasználásunk miatt nem tudtunk nyerni. Mivel a Fehérvár nagyon erős támadójátékra képes, nekünk javulnunk kell ezen a téren, és ha sikerül, akkor péntek este győzni tudunk” – nyilatkozta Garami József klubja hivatalos honlapjának, az mtkhungaria.hu-nak.

„Nem vitás, kegyetlen évünk van, hiszen a sérültlistánk elég hosszú, ami minden elképzelésünket felborította. Ez bosszantó, hiszen tavasszal az első négy meccsünket megnyertük, a játékosok bírták az utóbbi hetek sorozatterhelését, és kiválóan helytálltak a kupában is. Nehéz helyzetben vagyunk, de sohasem adjuk fel, és szerintem Fehérváron is tudják ezt” – ezt már a pénteki ellenfél, az FC Fehérvár hivatalos internetes oldalának, a fehervarfc.hu-nak mondta Garami József.

Nincs könnyű helyzetben az FC Fehérvár sem, ugyanis a vendégeknek alkalmi védelemmel kell kiállniuk a bajnok otthonában. Koller Ákos és Horváth Gábor a Honvéd elleni kiállítása után egyaránt két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, és ugyancsak eltiltás miatt nem szerepelhet a boszniai Marko Andic sem. Varga István azonban bízik a „beugrókban”.

„A lényeg, hogy a fiúknak legyen önbecsülésük, pozitív gondolkodásuk és kitartásuk, bármi is történik a pályán. Sokat gyakoroltuk a támadások befejezését, de a játékosok egyéni teljesítményétől is függ, milyen döntést hoznak egy adott helyzetben. Sajnos még mindig vannak sérültjeink, ám Sitku Illés a héten minden edzésen ott volt és játszott az egymás közötti játékban, ahol gólokat is szerzett, így ma este a cserepadon már helyet kap. Dvéri Zsolt szerintem a DVTK ellen ülhet le a kispadra, Polonkai Attila pedig hétfőtől kapcsolódik be a munkába, bár még fájlalja a térdét” – nyilatkozta a vezetőedző.

A két csapat a 80. egymás elleni összecsapására készül a bajnokságban, eddig 33 fővárosi és 27 fehérvári siker született 19 döntetlen mellett.

A Hungária körúton 40. alkalommal mérkőznek meg a felek; ott mostanáig 23-szor győzött az MTK és csak nyolcszor a „Vidi”, illetve nyolc alkalommal osztoztak meg a pontokon.

Legutóbb Székesfehérváron, szintén egy pénteki találkozón Mladen Lambulics és Szabó Ádám góljával nyert az MTK 2–0-ra, így téve emlékezetessé Garami József 626. élvonalbeli mérkőzését, amellyel megdöntötte Lakat Károly 625-ös rekordját.

A 19 órakor kezdődő bajnoki mérkőzést honlapunk élőben közvetíti.

Szavazás

Melyik csapat nyeri meg a Soproni Ligát?

Szavazatok száma: 31748

DVSC-TEVA
55 % (17374)
Újpest
45 % (14374)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik