Orosz Péter személyében válogatott csatárral erősödhet a Vasas

Vágólapra másolva!
2009.03.03. 09:43
Nem volt túl sikeres az elmúlt fél év Orosz Péter számára. A korábban a magyar válogatottban is bemutatkozó csatár a nyáron került a görög OFI-hoz, ahol azonban kevés lehetőséget kapott, így a télen szerződést bontott a krétai csapattal. Azóta belga együttesekkel tárgyalt, de a Nemzeti Sportnak elmondta: nem zárható ki, hogy friss norvégiai ajánlata ellenére végül a Vasashoz igazol. Eközben az orosz Szport Ekszpressz című lap bejelentette, hogy a Vasas középpályása, Németh Norbert sikeres orvosi vizsgálaton esett át a Tom Tomszknál.
Orosz Péter tíz meccsre hazatérhet a Vasashoz
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Orosz Péter tíz meccsre hazatérhet a Vasashoz
Orosz Péter tíz meccsre hazatérhet a Vasashoz
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Orosz Péter tíz meccsre hazatérhet a Vasashoz

„Sajnos a görög kaland nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Szerencsére így is több klub érdeklődik irántam Belgiumból, ám valamiért mégsem sikerült megegyeznem egyikkel sem” – kezdte a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát Orosz, aki Belgiumban az élvonalbeli Charleroi-val és a másodosztályú Lommellel is tárgyalt.

„Most leginkább Norvégiába csábítanak, és hajlok rá, hogy kipróbáljam magam a skandináv országban. Egy-két napon belül eldől, mennyire valós ez az ajánlat. Ha nem jön össze, akkor előfordulhat, hogy a tavaszi idény hátralévő mérkőzésein újra Vasas-mezt húzok...” – tette hozzá a háromszoros válogatott támadó.

Az angyalföldiek egyik legjobbja, Németh Norbert eközben egészen közel került ahhoz, hogy a Tom Tomszk légiósa legyen.

„Tegnap sikeres orvosi vizsgálaton esett át Németh Norbert. Remélem, ma minden hivatalos papírmunkát el tudunk végezni, így már holnap csatlakozhat az együtteshez a magyar középpályás” – nyilatkozta a Szport Expressz című lapnak Jurij Sztyepanov, a labdarúgóklub ügyvezetője.

A Vasasnál így még inkább megnőhet Orosz leigazolásának esélye, aki ott kezdett futballozni, tehát érzelmileg is kötődik az egyesülethez. A tervek szerint ha nem sikerül külföldi szerződést kötnie, s nem talál magának csapatot a tavaszi idényre, tíz meccs erejéig ismét a piros-kékeknél szerepelne.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik