Urbán Gábor duplájával magabiztosan nyertek a kék-fehérek

Vágólapra másolva!
2008.03.29. 17:03
A magyar labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának tévés mérkőzésén a tabella első helyén álló Garami-csapat második félidei jó játékának köszönhetően 3–0-ra nyert a Siófok ellen. A vendégek a második fővárosi gólig jól tartották magukat, az egyenlítésre többször megvolt a lehetőségük, viszont nem tudtak élni vele. 2–0 után az MTK már magabiztosan futballozott és teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
A duplázó Urbán Gábor (elöl) örül a góljának
A duplázó Urbán Gábor (elöl) örül a góljának
A duplázó Urbán Gábor (elöl) örül a góljának
A duplázó Urbán Gábor (elöl) örül a góljának

Két alacsony átlag életkorú csapat találkozott egymással a Hungária körúton, ahol a bajnoki cím várományosa, az MTK fogadta az úgymond fiókcsapatát, a Siófokot. A Balaton-parti együttesben ugyanis számos (többek között: Gajda, Bonifert, Homonyik) kölcsönjátékos szerepel a fővárosiaktól.

Az érzelmeknek és az udvariaskodásnak azonban a családi légkör (800 néző) ellenére korántsem lehetett színtere a szombat délutáni találkozó, hiszen a kék-fehéreknek kötelező volt a három pont begyűjtése a bajnoki címért folytatott küzdelme során.

Azért volt mitől félnie Garami József gárdájának, az MTK ugyanis eddigi két tavaszi hazai mérkőzésén a Pakssal és a Diósgyőrrel szemben is csak döntetlenre volt képes. Leszögezhetjük tehát, hogy a fővárosiaknak nem fekszik a betömörülő védelem elleni játék, és az összecsapás a nézők számára választ adhatott, hogy vajon a hazaiak az újabb „kiscsapattal” szemben megtalálják-e végre az ellenszert.

Nos, sokáig úgy tűnt, hogy az MTK megint nem tud kellően felpörögni erre a találkozóra és a kötelező feladat túl nagy terhet ró a csapatra. Urbán Gábor góljáig ugyanis a Siófok többet birtokolta a labdát. Mondhatnánk a vendégek irányították a játékot, igaz, komolyabb helyzet Aldo Dolcetti együttese számára sem adódott.

Némileg váratlanul jött az MTK gólja és a találat úgy tűnt, megnyugtatja a hazaiakat, akik egy darabig át is vették a játék irányítását. Na nem sokáig, mert a Balaton-partiak szinte észrevétlenül ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a nagy kedvvel játszó Nagy László passzainak köszönhetően többször is óriási helyzetbe kerültek, de egy ízben Gajda István, majd kétszer az MTK-tól kölcsönben szereplő Bonifert Péter hagyott ki nagy ziccert.

A szünetre tehát egygólos vezetéssel vonulhatott a kék-fehér csapat, amelynek azonban vigyáznia kellett: ha így folytatja ugyanúgy járhatnak mint a Diósgyőr ellen, akkor a borsodi vendégcsapat az utolsó percben egyenlített, és csent el egy pontot.

Tanult a két héttel ezelőtti esetből Garami József csapata, amely jóval agilisabban és támadóbb szellemben vágott neki a második félidőnek. Különösen a jobb oldalon játszó Pál András volt életveszélyes, de Kanta József szögletei és szabadrúgásai is után is folyamatosan gólhelyzetek alakultak ki a siófoki kapu előtt.

Mladen Lambulics 55. percben szerzett fejesgóljával dőlt el végleg a találkozó. A találat után a vendégek már nem tudtak helyzeteket kialakítani, az MTK teljesen átvette a mérkőzés irányítását, játékosai megnyugodtak és magabiztosakká váltak. Nem volt meglepő, hogy később Urbán Gábor megduplázta góljainak számát, sőt Hrepka Ádám még egy tizenegyest is kihagyhatott, a három pont szempontjából azonban ennek már nem volt jelentősége.

SOPRONI LIGA

21. FORDULÓ
MTK–SIÓFOK 3–0 (1–0)

Helyszín: Hidegkuti-stadion
Nézőszám: 800
Játékvezető: Szalai Sz.
Asszisztensek: Takács G., Lémon

A KEZDŐCSAPATOK:
MTK SIÓFOK
1 Végh Z. 1 Hegedűs L.
15 Horváth L. 2 Ambrus
20 Lambulics 71 Csóka
16 Pintér Á. 4 Forgács
24 Pollák 3 László A.
7 Kulcsár T. 8 Nagy L.
17 Zsidai 6 Tusori
2 Pátkai 23 Bonifert
9 Pál A. 17 Melczer
19 Kanta J. 7 Magasföldi
28 Urbán 10 Gajda
Vezetőedző: Gaarami József Vezetőedző: Aldo Dolcetti

Gólszerző(k): Urbán (23.), Lambulics (55.), Urbán (77.)
Csere: Kulcsár T. helyett Hrepka (46.), Pátkai helyett Kecskés (55.), Zsidai helyett Szabó Á. (85.), ill. Bonifert helyett Fülöp Z. (46.), Nagy L. helyett Sütő (64.), Tusori helyett Homonyik (69.)
Sárga lap: Csóka (63.), Sütő (89.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik