Kiütötte hazai pályán a Siófok a tíz emberrel játszó Diósgyőrt

Vágólapra másolva!
2008.03.01. 18:34
A kispesti évei után Magyarországra visszatérő olasz Aldo Dolcetti kitűnően mutatkozott be a siófoki közönségnek. A felázott talajú pályán nehezen jött lendületbe csapata, de egy Magasföldi-szabadrúgásgól és a diósgyőri Pintér Z. kiállítása után, a második játékrészben kiütötte tíz emberre fogyatkozó ellenfelét. A Balaton-partiak részéről Magasföldi József a szünet után is betalált, majd Bonifert Péter és Melczer Vilmos tizenegyesgólja alakította ki a 4–0-ás hazai győzelmet. Az újabb megalázó vereség a DVTK edzőjének, Vágó Attilának az állásába is kerülhet.
Magasföldi József csodálatos mozdulattal csavarta a labdát a diósgyőri kapuba
Danis Barna
Magasföldi József csodálatos mozdulattal csavarta a labdát a diósgyőri kapuba
Magasföldi József csodálatos mozdulattal csavarta a labdát a diósgyőri kapuba
Danis Barna
Magasföldi József csodálatos mozdulattal csavarta a labdát a diósgyőri kapuba


A szörnyű idő Siófokon is meghozta hatását, mindössze négyszáz szurkoló látogatott ki a Balaton-parti gárda stadionjába, ahol két alsóházi csapat találkozott egymással. A hazaiak az első őszi fordulóban Újpesten, míg a diósgyőriek Debrecenben kaptak egy hármast, úgy, hogy egyszer sem tudtak válaszolni. Itt állt tehát mindkét együttes számára a javítási lehetőség.

Mivel az NB1-ben jövőre biztosan nem induló Tatabánya súlyos, 5–0-s vereséget szenvedett Nyíregyházán, és a 14. helyen álló Diósgyőrhöz nem tudott közelebb kerülni (a mérkőzés előtt nyolc pont volt a különbség), tulajdonképpen a Siófok–DVTK bajnokinak a presztízsen kívül nem sok tétje volt.

A két gárda helyzetét a felázott talaj nagyban megnehezítette, és a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben. Enyhe siófoki mezőnyfölény jellemezte a találkozót, mégis kissé váratlanul, egy csodálatosan elvégzett Magasföldi-szabadrúgást követően szerzett vezetést a hazai csapat.

A gól nem változtatott túlságosan a mérkőzés képén, továbbra is kiegyenlített játék folyt a pályán, a diósgyőrieknek nem igazán volt lehetősége az egyenlítésre. Sőt, a félidő hosszabbításában a már sárga lappal rendelkező Pintér Zoltánt buta szabálytalanságot követően Szabó játékvezető kiállította, így a második játékrészre tíz emberre fogyatkozott a vendégcsapat.

A szünet után az olasz Aldo Dolcetti irányította hazai csapat kihasználva emberelőnyét, uralta a játékot, bár eleinte inkább a vendégek kerültek helyzetbe. A 65. percben aztán Magasföldi révén a Siófok megduplázta vezetését, miután a két perccel azelőtt becserélt Bonifert kitűnő passzal szolgálta ki őt. Eldőlt a mérkőzés, a DVTK pedig összeomlott.

Tíz perccel később Bonifert maga is betalált, majd két perccel a vége előtt Melczer tizenegyesből lőtt góljával súlyossá tette a diósgyőriek vereségét.

LABDARÚGÓ SOPRONI LIGA (NB I)

Helyszín: Siófok
Nézőszám: 400
Játékvezető: Szabó S.
Asszisztensek: Takács G., Márton Zs.
A KEZDŐCSAPATOK:
SIÓFOK DVTK
1 Hegedűs L. 26 Köteles
2 Ambrus 69 Mogyorósi
14 Gaman 5 Sebők V.
4 Forgács 33 Hegedűs Gy.
3 László A. 3 Elek N.
9 Homonyik 27 Szélpál T.
8 Nagy L. 14 Kamber
6 Tusori 8 Vitelki
17 Melczer 6 Pintér Z.
7 Magasföldi 9 Simon A.
18 Kozmor 28 Virág A.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Aldo Dolcetti Vágó Attila
Gólszerző(k): Magasföldi (24., 65.), Bonifert (75.), Melczer (88.)
Csere: Homonyik helyett Bonifert (63.), Kozmor helyett Csopaki I. (76.), Nagy L. helyett Gajda (85.), ill. Köteles helyett Kövesfalvi (46.), Vitelki helyett Nagy T. (59.), Mogyorósi helyett Honma (71.)
Sárga lap: Tusori (27.), ill. Pintér Z. (16.), Mogyorósi (67.)
Kiállítás: Pintér Z. (45.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik