NB III: az U20-as vb ezüstcipőse Siófokon folytatja

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.05. 19:27
null
Mervó Bence Siófokon folytatja (Fotó: BFC Siófok Facebook)
Az U20-as futball-vb-m ezüstcipőt nyerő támadóval erősödött a labdarúgó NB III Délnyugati csoportjában szereplő BFC Siófok kerete, Mervó Bence a Balaton-partiaknál folytatja pályafutását – számolt be róla a klub honlapja.

A 29 éves támadó a Hegyeshalom után a Győri ETO FC-nél nevelkedett, s remek teljesítményének köszönhetően folyamatosan lépkedett fel az utánpótlás-ranglétrán, majd az élvonalban is pályára léphetett. Ezt követően szerepelt az MTK-ban, légióskodott a svájci FC Sionban, a lengyel Slask Wroclawban, és a DAC-ban is játszott, mielőtt visszatért volna az ETO-hoz. 

A 2019–2020-as idényben Budafokra szerződött. Innen bő egy évvel később kölcsönbe Szentlőrincre került, ahonnan tavaly nyáron, a BVSC elleni osztályozó után távozott. Azóta nem volt csapata, de egy osztrák félprofi együttesnél edzett heti néhány alkalommal, no meg rendszeresen futballozott a barátaival Hegyeshalomban, a saját pályáján.

Igazi elismertséget akkor szerzett magának, amikor – még 2015-ben – öt góljával ezüstcipőt érdemelt ki az új-zélandi U20-as világbajnokságon. Mervó Bence pályafutását a sérülések beárnyékolták, de most új kihívást keresett, és bízik benne, hogy Siófokon ismét formába tud lendülni.

„Nagyszerű közegbe érkeztem, tényleg családias a hangulat – ecsetelte a klub Facebook-oldalán. – Abszolút pozitívak az első benyomások, és nagyon fontos, hogy tudjak építkezni, folyamatosan fejlődni. Maximalista vagyok magammal szemben, sosem vagyok elégedett – szeretnék sokat játszani, hogy formába lendüljek. Tartottam folyamatosan az edzésritmusomat kondival, illetve kispályáztam, jártam Ausztriába edzeni, hogy szinten tartsam magam. A mindennapi csapatedzés persze természetesen más. Úgy érzem, napról napra jobb fizikai állapotban vagyok, a testem rendben van, és ez folyamatosan csak jobb lesz. A csapattól élmezőnyt várok, van bennünk potenciál!”

A támadó vasárnap 11.00-kor a Paksi FC II otthonában mutatkozhat be a siófokiak színeiben az NB III 10. fordulójában. A BFC Siófok 15 ponttal a 6. helyen áll a Délnyugati csoportban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik