Kétgólos hátrányból álltak fel a lila-fehérek a Ligakupában

Vágólapra másolva!
2007.10.02. 19:25
Gólzáporos mérkőzésen egygólos győzelmet aratott az Újpest FC a Fehérvár ellen a labdarúgó Ligakupa A csoportjában. Az 5. forduló mérkőzésén Marijan Vlak csapata a félidőben már két góllal vezetett, ám a végén mégis 4-3-as vereséget szenvedett.
Tisza Tibornak is nagy szerepe volt az Újpest fordításában
NS-archív
Tisza Tibornak is nagy szerepe volt az Újpest fordításában
Tisza Tibornak is nagy szerepe volt az Újpest fordításában
NS-archív
Tisza Tibornak is nagy szerepe volt az Újpest fordításában
A hazai alakulat játszott fölényben az 1000 néző előtt lejátszott Ligakupa-mérkőzés első szakaszában. Az Újpest csapatában Kovács Zoltán, majd Foxi is megszerezhette volna a vezetést, ám mindkét játékos pontatlan volt a kapu előtt.

A 22. percben mégis a Fehérvár együttese jutott előnyhöz. Dajic lépett ki az elmélázó Vermes mellett, majd Dombai kapujába juttatta a labdát.

A folytatásban továbbra is a lila-fehérek diktálták az iramot, újabb találatot azonban ismét a vendégcsapat szerzett. A 45. percben Disztl volt eredményes, s ezzel már kettő volt a fehérváriak előnye.

Nem tudni mi hangzott el az Újpest öltözőjében, de Urbányi István alakulata a második félidőre összeszedte magát, s ekkor már a gólok se hiányoztak a lilák játékából.

Előbb Sándor passzát követően Foxi bombázott a vendégek kapujába az 50. percben, majd bő tíz perc múlva Dourandi fejese kötött ki a hálóban.

Az egyenlítés ellenére sem állt le az Újpest, amely a 66. percben már a vezető találatot is megszerezte. Ekkor Tisza váltotta gólra a Kovács Zoltán által kiharcolt szabadrúgást.

Hét perccel a rendes játékidő vége előtt pedig Kovács Zoltán gólja biztosította be a hazaiak győzelmét.

Dajic ugyan a hosszabbításban szépített, pontot már nem tudott menteni a Fehérvár.

LIGAKUPA

  • 5. FORDULÓ:
  • Újpest FC–FC Fehérvár 4-3 (Foxi 50., Dourandi 63., Tisza 66. Kovács Z. 83. ill. Dajic 22., 91., Disztl 45.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik