Menesztették Détári Lajost, a szakember nem fogadta el a döntést

Vágólapra másolva!
2007.09.27. 20:48
Menesztették az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő, a Soproni Ligában kilenc fordulót követően tíz ponttal a 12. helyen álló FC Sopron vezetőedzőjét, Détári Lajost. A hétvégi bajnokin, az Újpest ellen a csapattal dolgozó Végh Tibor meccsel majd. Egyelőre nincs meg Détári utódja, de a tárgyalások már megkezdődtek.
Mirkó István
Mirkó István

DÉTÁRI LAJOS MENESZTÉSÉRŐL BŐVEBBEN A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHATNAK!
A Sopronhoz a hó közepén új tulajdonos érkezett, méghozzá Olaszországból. Egészen pontosan egy olasz tulajdonban lévő, londoni székhelyű társaság vásárolta meg a soproni futball-kft. 79 százalékos tulajdonrészét.

A Sopron új szakmai és utánpótlás-igazgatója, Salvatore Trunfio bemutatkozó beszédében elmondta: teljes a bizalmuk a jelenlegi edzőben, Détári Lajosban. Ennek éppen tizenkét napja…

Az időzített bombát Détári három nappal ezelőtt saját maga robbantotta fel, amikor az elmaradt fizetésekről nyilatkozott.

A klubvezető válaszára másnapig kellett várnunk.

„A csapatnál jelentős a fizikai hiányosság – nyilatkozta Trunfio -, amelynek okai elsősorban a gyenge edzettségi állapotban keresendők. Valamin sürgősen változtatni kell.”

Szerdán Köteles Zsolt, a csapat ügyvezető igazgatója is megszólalt:

„Korántsem igazak azok a híresztelések, hogy a labdarúgók az évad kezdete óta nem kaptak pénzt. Amivel tartozunk, az az augusztusi munkabér, valamint egy reklámszerződés bevételéből a játékosokra eső rész.”

Majd azt is hozzátette: szerinte, ha lezárulnak a papírmunkák, a régi és az új tulajdonos – közösen – azonnal kifizeti az elmaradásokat.

A Sopron szerdán a Magyar Kupa 4. fordulójában Móron nyert 2-1-re és jutott nyolcaddöntőbe, ahol a címvédő Honvédhoz látogathat majd.

De már nem Détárival a kispadon. A szakember ugyanis a móri MK-találkozót követően összekülönbözött az új tulajdonosokkal, állította Antonio Righi, a klub új elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A klubvezető elmondása szerint Détárival szemben nem szakmai kifogások merültek fel, de viselkedését elfogadhatatlannak tartja. Úgy véli: a kialakult légkörben arra tud gondolni, Détári nem tud, vagy nem akar együtt dolgozni velük a jövőben.

Détári a döntést nem fogadta el és továbbra is a csapat edzőjének tekinti magát. Utódját viszont már keresik, minden bizonnyal először Olaszországban néznek szét az olasz klubvezetők. ---- D ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik