Dámosy Zsolt szerint már 3,5 milliárd kellene

Vágólapra másolva!
2006.11.15. 13:20
A Ferencváros mai küldöttgyűlésén megjelent ötvenöt delegált teljes mértékben támogatta Dámosy Zsolt elnök javaslatát az alapszabály módosítására. A Fradinál így bevezetik a klubtagsági rendszert, a tagdíj havi 1000 forint lesz, és minden tag szavazati joggal vesz részt a jövőbeli közgyűléseken. Dámosy újabb sokkoló bejelentést tette: közölte a megjelentekkel, hogy 3,6 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy az FTC tiszta lapot nyithasson a klub történetében. Megválasztása után az elnök még 2,4 milliárd forintról beszélt, amiből minden adósságot vissza lehetne fizetni, és az összes eladott vagyoni jogot is vissza lehetne vásárolni. A közgyűlés két hónappal, május 31-ig meghosszabbította az elnökség mandátumát.
Dámosy Zsoltot többen támadták, és korábban nem hallott javaslatokkal álltak elő, de ő lesöpörte ezeket a hirtelen kezdeményezéseket
Dámosy Zsoltot többen támadták, és korábban nem hallott javaslatokkal álltak elő, de ő lesöpörte ezeket a hirtelen kezdeményezéseket
Dámosy Zsoltot többen támadták, és korábban nem hallott javaslatokkal álltak elő, de ő lesöpörte ezeket a hirtelen kezdeményezéseket
Dámosy Zsoltot többen támadták, és korábban nem hallott javaslatokkal álltak elő, de ő lesöpörte ezeket a hirtelen kezdeményezéseket

A 11 TAGÚ SPORTIGAZGATÓSÁG TAGJAI:

Fodor Szabolcs (úszás), Wiesner Tamás (vízilabda), Haáz Ferenc (labdarúgás), Simon Dénes (atlétika), Sike András (birkózás), Szűcs János (jégkorong), Bodnár József (kerékpár), Maglódi Lajos (kézilabda), Bathó Márta (torna), Aradiné Deák Katalin (rg), Bati Tamás (teke)
Húsz perces csúszással kezdődött a Ferencvárosi Torna Club 10 órára kiírt rendkívüli küldöttgyűlése. A jelenlévőkre négy napirendi pont megvitatása várt. A delegáltak közül 11-en hiányoztak, 66 főből 55 tette tiszteletét.

Az alapszabály módosítása kisebb-nagyobb vitát váltott ki, de végül a szavazók száz százaléka(!) támogatta a klubtagsági rendszer bevezetését.

A jövőbeli tagoknak évi 12 ezer forintot kell befizetniük a klub kasszájába. Ez más mellett feljogosítja őket arra, hogy szavazatukkal részt vegyenek a döntéshozatalban a Ferencváros közgyűlésein.

A tanácskozás nem volt mentes a vitáktól: Dámosy Zsolt megbízott klubelnököt, illetve eddig munkásságát több felszólaló is bírálta. Ők az alapszabály-módosításhoz is újabb javaslatokat fűztek, indítványaiknak részben adtak teret.

SZÁMÍTÁSUNK SZERINT...

Dámosy ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg: ezt megelőzően már háromszor találkoztak, ahol lett volna alkalom és lehetőség ötleteik kifejtésére. Mivel azonban ezt akkor nem tették meg, a mostani küldöttgyűlésen nem erre szolgál.

Újdonság lesz a klub életében, hogy az Üllői úti hat plusz két hektáros ingatlanhasznosítás esetében az elnökség és a sportigazgatóság közös ülésén dönthetnek az érintettek, kétharmados többség szükséges a határozatok meghozásához. A küldöttgyűlésen Dámosy Zsolt elmondta: rövidesen újabb pályázat várható az FTC és a Kincstári Vagyoni Igazgatóság tárgyalásainak eredményeként. Az valószínűsíthető, hogy az üzleti befektetés sikeressége érdekében az Üllői úton megszűnnek az edzőpályák, s nem lesz kikötés a tenderben a birkózócsarnokra vonatkozóna.

A klubelnök – akinek január 31-én lejáró mandátumát május 31-ig meghosszabbították – meglepő kijelentést is tett. Közölte: 3,5 milliárd forint kellene ahhoz, hogy a klub rendezze minden adósságát, visszavásárolja a korábban eladott vagyoni jogokat, és tiszta lappal új életet kezdhessen.

Megválasztásakor Dámosy 1,5 milliárd forintos tartozásról beszélt, illetve további közül egymilliárdról, amely – ha rendelkezésre állna – teeljes mértékben konszolidálná az FTC-t. Ez az összeg most újabb egymilliárd forinttal emelkedett.

A küldöttgyűlés arról is határozatot hozott, hogy a kettéválik a klub irányítása: lesz egy sportszakmai és egy vállalati klubvezetés, mind a kettő 12-12 fővel. A közgyűlésen a jövőben csak a tagoknak van szavazati joguk. A szakosztályok képviselői a sportigazgatóságban kapnának helyet, é irányítanák a szakosztályok életét. Emellett a sportigazgatóság két tagot delegál az elnökségbe.

Az évi 12 ezer forintos klubtagságit már befizethetik az érdeklődők, az összeget addig ügyvédi letétbe helyezik, amíg meg nem történik a Fővárosi Bíróság bejegyzése. Petró László, a klub jogásza szerint ez rövid időn belül megtörténik. A leendő közgyűlés előtt 90 nappal a klubtagok értesítést kapnak az eseményről, s egy hónap áll rendelkezésre a részvételi szándék jelzéséig. A klub a beérkezett válaszok, az azokban mutatkozó "nagyságrend" alapján jelöli majd ki a közgyűlés helyszínét.

A FUTBALL-ZRT. NEM HÁTRÁL MEG AZ MLSZ-SZEL SZEMBEN

A küldöttgyűlés végéhez közeledve a korábban az ingatlanfejlesztésre sikertelenül pályázó Nagy Zoltán felvetette, hogy az FTC Zrt. álljon el az MLSZ-szel folytatott pertől, amelynek következményeként a sportszövetségi fegyelmi biztosság 25 milliós büntetést szabott ki a klubra.
Az egyesület jogásza, Petró László ekkor közbevetette, hogy erről zrt. illetékes dönteni, nem a küldöttgyűlés. Dámosy Zsolt a felvetést is a személye ellen irányuló hátbatámadásként értékelte.
Ettől függetlenül szavazásra tették fel azt a javaslatot, hogy fogalmazzanak-e meg a jelenlévők valamilyen ajánlást az ügyben a zrt. felé. Ezt a küldöttgyűlés elvetette, így beleegyezését adta, hogy az „MLSZ kontra Fradi” ügy folytatódjon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik