Darko Canadic hétfőig ad haladékot, utána feltárja bizonyítékait

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2005.05.24. 15:34
Címkék
Darko Canadic, a Békéscsaba labdarúgócsapatának tulajdonosa tegnap a klub internetes honlapján válaszolt az szurkolók kérdéseire, és több meglepő kijelentéssel szolgált. Egyebek mellett elárulta, hogy olyan bizonyítékok vannak a birtokában, amelyek alapján két csapatot ki kell majd zárni a bajnokságból.
Darko Canadic alapjaiban rengetheti meg hétfőn a magyar labdarúgást, ha tudja
Darko Canadic alapjaiban rengetheti meg hétfőn a magyar labdarúgást, ha tudja
Darko Canadic alapjaiban rengetheti meg hétfőn a magyar labdarúgást, ha tudja
Darko Canadic alapjaiban rengetheti meg hétfőn a magyar labdarúgást, ha tudja
Darko Canadic alapjaiban rengetheti meg hétfőn a magyar labdarúgást, ha tudja
Darko Canadic alapjaiban rengetheti meg hétfőn a magyar labdarúgást, ha tudja
Megkeresésünkre az Előre FC Kft. tulajdonosa készségesen válaszolt minden kérdésre.

- Miféle bizonyítékok jutottak az ön birtokába?
- Papírok, dokumentumok, de erről még korai lenne többet mondani. Az érintett csapatok továbbra is bujkálnak, nem is tehetnek mást, de jövő hétfőn kiderül minden, addig kapnak időt. Akinek tudnia kell, miről van szó, az ennyiből ért is, nem kell külön figyelmeztetnem őket.

- Miért pont most állt elő ezekkel a bizonyítékokkal?
- Eddig nem érdekelt, mit csinál a többi csapat, csak a magam dolgával foglalkoztam. A liga azonban elkezdte jogtalanul levonni a csapatomtól a pontokat, miközben másokat nem büntetett, és ez odáig fajult, hogy lépnem kellett. Lehet, azt hitték, hogy azért, mert korábban csöndben maradtam, már hülye vagyok. Ez azonban nem így van, én pedig nem engedem a csapatomat piszkálni.
- Azért, mert nincsenek Budapesten jó kapcsolataim - folytatta Canadic -, és nem járkálok be naponta tizenháromszor a ligához, még ugyanolyan jogok illetnek meg engem is, mint a többieket. Itt nem erről a két csapatról van szó, hanem az egész magyar futballról, hogy kiderüljön, mi megy itt igazából. Ha egyszer valóban nyilvánosságra kerül minden, nem tudom, mi lesz… Lehet, hogy azért támadnak, mert Szieben Lászlóval többször is beszéltem, és most, amikor ő már távozott, azt gondolhatják, itt van Szieben embere, kaszáljuk le őt is.

- Az, hogy megóvták az MTK elleni meccset, része ennek az ügynek?
- Lehetséges, hogy az MTK az egyik érintett csapat, igen, de még korai erről beszélni.

- Annak az óvásnak azonban nem adott helyt a liga versenybizottsága…
- Természetesen, nem is számítottam másra, inkább csak egy jelzés volt. De már fellebbeztünk a döntés ellen.

- Más csapatok mellett a Békéscsabánál is komoly tartozások vannak, ezekkel mi lesz?
- Elsején mindenkinek fizetek. Ki is kell fizetni addig mindenkit, hiszen másképp nem indulhatunk a bajnokságban jövőre. Sikerült külföldön megfelelő hitelhez jutnom, ami fedezi a tartozásainkat, és a jövő évi induláshoz is elegendő.

- Miért hagyta eddig fajulni a dolgokat?
- Be kell vallanom őszintén, hibáztam. Azt hittem, hogy a németországi cégeim hoznak majd annyit, hogy végig tudjam vinni a szezont, de rosszul számoltam. Minden tőlem telhetőt megtettem azonban, hogy kifizessem a tartozásokat, de az egész magyar gazdaság is úgy áll, mint a csabai futball. Hiába szerződöm le valakivel, hogy tizenöt vagy harminc nap múlva fizet, ha utána nem kapom meg a pénzemet. Ráadásul - ebben is hibáztam - amint úgy alakultak a dolgok, hogy pénzhez jutok, azonnal a csapatot értesítettem, mert tudtam, hogy szükségük van a pénzre. Így is fizettem 100-150 ezer forintokat, de többre nem volt lehetőségem. Úgy vezetem a csapatot, mint egy családot, próbálok kedves, normális lenni mindenkivel, lehet, hogy ez is hiba volt.

- Igaz, hogy a városon belül azért támadják, mert befolyásos helyi üzletemberek elől vásárolta meg a Békéscsabát?
- Ez így történt, de nem tudom, mi a bajuk velem. Amikor láttam, hogy nem hagynak érvényesülni, felajánlottam, hogy átadom az önkormányzatnak a klubot, de ők egy euróért akarták megvenni. Én azonban addigra már beletettem nem kevés pénzt, amit vissza akartam kapni, ebbe azonban nem egyeztek bele. Ekkor döntöttem el, hogy bármi is lesz, nem hagyom magam. Egy darabig a klub gazdálkodása miatt támadtak, de nálunk minden törvényesen ment. Felajánlottam, hogy küldjön a város könyvelőt a csapathoz, aki mindent ellenőrizhet, hogy kiderüljön, nem lop senki (nem is nagyon lenne mit ellopni), vagy akár adja az önkormányzat a klub elnökét, én meg a pénzt, de ebből sem lett semmi. Utána az én gazdasági ügyeimet kezdték bolygatni, mert máshogy nem tudták támadni a csapatot, ezzel is megnehezítették a dolgomat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik