Két brazil érkezik Nyíregyházára

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2005.02.23. 16:29
Címkék
Kedden hajnalban érkezett haza a spanyolországi edzőtáborból a Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapata. Szabó Andás (képünkön), a csapat vezetőedzője elmondta, amíg az itthoni állapotok nem voltak megfelelőek, külföldön kiváló körülmények között, jó csapatokkal mérkőzhetett a Szpari.
A csapat azonban hamar visszazökkent a magyar futballvalóságba: a piros-kékek a mai napon a Volán-Sényővel játszottak volna edzőmeccset, ám az esőzések következtében a Városi stadion salakos edzőpályája játékra alkalmatlanná vált, így a fiúk a Bujtosi sportcsarnokban kényszerültek tréningezni.

A mai napon az is eldőlt, hogy a hispán túra alatt tesztelt öt brazil játékos közül kettő, a Portugáliában, Kolumbiában és Bolíviában is megfordult bal oldali támadó, Thiago, illetve a Brazíliában, Portugáliában és Paraguayban játszott csatár, Celso csatlakozhat a szabolcsiakhoz. A két 20-21 éves (ezt maga Szabó András sem tudta pontosan) játékos érkezését a csapat tulajdonosa szorgalmazta, természetesen kikérve az edzői stáb véleményét is.

Csütörtökön a nyíregyháziak a fővárosi Sportkórházba hivatalosak terheléses vizsgálatra, és ha minden jól megy, ekkor a szerdán éjjel érkező légiósok fizikai állapotának felmérésére is lesz lehetőség, az azonban kérdéses, mikor érkezik meg a játékengedélyük. Már csak emiatt sem valószínű, hogy a Vasasból kölcsönbe érkezett Bardi Gábor és a házi gólkirály Marijan Nikolic már az első fordulóban kiszorulna a csatársorból.



Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

A Nyíregyházának az ősszel meggyűlt a baja a légiósokkal: Marquez, a mexikói hátvéd játékengedélyére egész idényben hiába vártak, a ghánai Princeton pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Némi erősítés mindazonáltal nem árt, már csak azért sem, mert a visszavonult Faragó István, a Ciprusra távozó Terjék Lajos, a második nyíregyházi időszakát is kevés sikerrel záró Rob Kornél és a sérülése mellett magatartásbeli hiányosságokkkal is küszködő Grigore Popan is elhagyta a Spartacus támadó alakzatát.

Ott lehet a rajtnál Kenesei Zoltán is: a fél év kihagyás után a nyíregyháziakhoz igazoló középpályás a spanyol túra során megsérült, és mostanában kezdte meg az edzéseket. Szabó András reményei szerint a várhatóan irányítóként foglalkoztatott labdarúgó játékával legszebb éveit fogja idézni a tavasz folyamán.

Annak kapcsán, hogy a Magyar Labdarúgóliga (MLL) este hét órai időpontra tervezte a Spartacus hazai meccseit, a vezetőedző elmondta, mivel a villanyvilágítás a stadionban nem készült el (és a hátralévő két hétben nem is fog), a csütörtöki egyeztetések során mindenképp változtatásra lesz szükség.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik