Újabb fricskát adott a Rákóczi

HAVASRÉTI BÉLA, ZOMBORI ANDRÁSHAVASRÉTI BÉLA, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.10.23. 22:09
Címkék
Az elmúlt héten az ETO csapata 1-0-ás vereséget szenvedett a Hidegkuti-stadionban az MTK Budapesttől és bizony a zöld-fehérek akkor igen gyenge teljesítményt nyújtottak.


Az NSO ajánlja:

FociGuru – Állítsd össze és vezesd sikerre saját sztárcsapataidat!

Adatbank: Győri ETO

Adatbank: Kaposvár

Bajnoki adatbank
A bajnokság végeredménye
Fordulóról fordulóra
Góllövőlista
Bajnoki múlt: az összes szezon tabellái

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Reszeli Soós István a Kaposvár elleni kezdőcsapatát négy helyen megváltoztatta az elmúlt hetihez képest, ám nem lehet azt állítani, hogy mindez minőségi javulást hozott volna a Győr játékában. Igaz, a találkozót remekül kezdte a hazai együttes, és nem lett volna meglepetés, ha ötpercnyi futballt követően kétgólos előnyhöz jutnak Stark Péterék. Balás Gergely és Igor Nicsenko azonban elrontotta az adódó lehetőségét, és később hosszú perceken keresztül nem akadt újabb ziccere a hazai tizenegynek. A jó kezdést követően a Győr játéka visszaesett, s a nézők hosszú perceken keresztül azon bosszankodhattak, hogy kedvenceik miként rontanak a legegyszerűbb szituációkban is.
A hazai futballisták hibáztak akkor is, amikor több méterre kellett a saját játékostárshoz passzolni, de ugyanúgy rontottak akkor is, ha senkitől sem zavartatva kellett negyvenméteres keresztlabdát rúgniuk.
A játékrész felénél Balás Gergelynek újabb helyzete adódott, ám a támadó másodszor is hibázott… Ami a vendég Kaposvár futballját illeti: a korábbi fordulókban teljesen más futballt produkáló együttest láthattak a szurkolók a Rákóczi stadionjában és mást vendégségben. Prukner László csapata hazai környezetben öt mérkőzésen tizenhárom pontot gyűjtött, ugyanakkor vendégségben eddig csak Sopronban volt képes pontot szerezni.
Kiderült az is, hogy az ETO labdarúgói nem játszanak csúcsformában, és arra az döbentett rá mindenkit, hogy a góllövőlista éllovasa, Oláh Lóránt komoly veszélyt jelentett Szasa Sztevanovics kapujára, és egy alkalommal bizony a szerb kapusnak bravúrral kellett hárítania a támadó életerős ballábas lövését.
A szünetet követően sokáig úgy tűnt, hogy egyik csapat labdarúgói sem érezhettek rá arra, ezen a találkozón bizony nagyon könnyen három pontot lehet szerezni. A félidő első gólhelyzete a vendég Kaposvár előtt adódott, ám ekkor még Máté Péter elhibázta a kínálkozó lehetőséget. A folytatásban többször is előfordult, hogy Prukner László labdarúgói létszámfölényes támadásokat vezettek, ám hiába volt mindez, a kaposváriak bizony még helyzetig sem jutottak el. Reszeli Soós István Pomper Tibor és Priskin Tamás pályára küldésével csapata támadójátékát igyekezett javítani - kevés sikerrel. Ezt követően ismét nagyot hibázott az ETO hátsó alakzata, és a vendégek ekkor már nem tették meg azt a szívességet, hogy elhibázták volna a gólhelyzetet.
Bő negyedóra volt hátra a találkozóból, előnyben futballozott a Kaposvár, és ekkor már sejteni lehetett, hogy a Rákóczi másodszor is pontot szerez idegenben. A kérdés csak az volt, hogy egy ponttal, avagy hárommal gazdagodik. A hajrában a hazai labdarúgók elsősorban átlövésekkel igyekeztek veszélyeztetni Balajcza Szabolcs kapuját, ám nem jártak sikerrel. Amire a mérkőzés előtt kevesen számítottak, az bejött, a Kaposvár Győrött győzte le az ETO-t, s ezzel az újonc folytatta jó szereplését a bajnokságban. A Győr már az elmúlt héten az MTK-pályán is nagyon gyenge teljesítményt nyújtott, és nem volt ez másként szombaton a saját stadionjában sem. Úgy tűnik, a jó kezdés után Reszeli Soós István együttese erősen beleszürkült a mezőnybe… ---- 4. perc: Vincze Ottó pontos átadással teremtett lehetőséget a jobb oldalon futó Balázs előtt, aki tíz méterről jobbal a kimozduló és eléje vetődő Balajczába vágta a labdát.
24. perc: Újra Balás juttathatta volna vezetéshez a győri csapatot: ezúttal Nicsenko jobb oldali lapos beadását követően középről, egyből jobbal tíz méterről úgy rúgta meg a labdát, hogy az a kifutó Balajcza lábáról vágódott vissza.
32. perc: Oláh tolta meg a labdát a győri tizenhatoson belül, aztán 14 méterről ballal erővel megcélozta a kaput, de Sztevanovicsnak bravúrral sikerült kiütnie a labdát.
39. perc: Vincze Gábor ijesztett rá a hazai szurkolókra: egy bal oldali kaposvári támadás végén a Tóth Balázs által kapu elé ívelt labdát haza akarta fejelni, és a labda a kapu jobb oldalában tartózkodó Sztevanovics mellett épphogy kicsúszott a bal oldali léc mellett.
54. perc: Helyzet itt, helyzet ott: Varga Zoltán jobb oldalon az alapvonal közeléből visszagurította, az előrelopakodó Stark 12 méterről jobbal kapura lőtt, és a labda Andruskó lábáról vágódott az alapvonalon túlra.
73. perc: Támadott és gólt kapott a Győr. Szinte valamennyi győri játékos a vendégek térfelén tartózkodott, amikor Zahorecz felszabadító rúgására még saját térfelén középen Kardos rajtolt, egyedül roboghatott a győri kapura, nyolcméteres lövése a kimozduló Sztevanovicsról még kipattant, de a volt győri játékos másodszorra a kapuba továbbította a labdát.
0-1 ---- Harmadik mérkőzésünkön nem rúgtunk gólt, és ez meghatározott mindent. Most is sok helyzetet elpuskáztunk, és egy kapitális hiba miatt veszítettünk.
Reszeli Soós István a Győr szakmai igazgatója

Örülök a győzelmünknek. Ehhez fegyelmezett játék és nagy akarat kellett. A keretünkből többen is sérültek, azok, akik pályára léphettek, mindent megtettek a sikerért.
Prukner László a Kaposvár vezetőedzője


Játékvezető értékelése
Játékvezető: Solymosi Péter (9). Legnagyobb érdeme, hogy talán ő futott a legtöbbet - legalábbis az első játékrészben biztosan. Mindig akcióközelben volt, ítéleteit a szabályok szellemében hozta meg.
Asszisztensek: Gyarmati T., Gergely S.


Fény és árnyék
A győriek "Life strong" feliratú sárga szalagot viseltek a csuklójukon. A szalag megvásárlásával és viselésével fejezik ki, hogy csatlakoztak a rákkutatásokat támogató alapítványhoz.

Az elmúlt időszakban szinte egy csapatra való horvát labdarúgó érkezett Győrbe. Most Marko Kartelót és Djordje Vlajicsot küldték haza. Az indok: teljesítményük nincs arányban a szerződésükkel. Nem ártott volna megfontoltabban igazolni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik