Két találat jutalma három pont

A mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN, LIPCSEI ÁRPÁDA mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN, LIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2004.08.29. 22:25
Címkék
A Honvéd a múlt csütörtökön igen jól játszott a lengyel Amica Wronki elleni UEFA-kupa-selejtezőn, mégsem sikerült továbbjutnia.


A Békéscsaba elleni bajnokinak tehát az egyik kérdése az volt, sikerül-e átmenteniük a hazaiaknak a jó formájukat a bajnoki találkozóra is, vagy a büntetőkkel elvesztett párharc visszaveti őket. Nos, az első félidőt valamivel jobban kezdte a Honvéd, mégis a Békéscsabának voltak lehetőségei. Arra ne gondoljunk, hogy helyzetek adódtak volna a vendégek előtt, viszont a lila-fehérek legalább közelről láthatták egyszer-egyszer a Honvéd kapuját. Ennél több nem történt. Igencsak lagymatag, unalmas és rengeteg hibával tarkított volt az első játékrész.

A békéscsabai Valentin Miculescunak (jobbra) nem volt könnyû dolga akkor, amikor egy fejpárbajt kellett megvívnia Vámosi Csabával (Fotók: Czagány Balázs)
A békéscsabai Valentin Miculescunak (jobbra) nem volt könnyû dolga akkor, amikor egy fejpárbajt kellett megvívnia Vámosi Csabával (Fotók: Czagány Balázs)
A békéscsabai Valentin Miculescunak (jobbra) nem volt könnyû dolga akkor, amikor egy fejpárbajt kellett megvívnia Vámosi Csabával (Fotók: Czagány Balázs)
A fordulás után az égvilágon semmi nem változott, azt az egy nem apróságot leszámítva, hogy a 76. percben a Honvéd megszerezte a vezetést. Mondhatnánk, hogy történt addig egy és más, de akkor becsapnánk a kedves olvasót. Úgyhogy őszintén be kell vallanunk, hogy eseménytelenül peregtek a percek. A semleges szemlélő számára unalmas volt a mezőnyjáték, jöttek a hibák egymás után, hogy aztán végül az egyetlen említésre méltó akcióból a Honvéd megszerezze a vezetést. Az a Jovan Drobnjak lőtte a labdát a békéscsabai kapuba, aki múlt csütörtökön a lengyelek elleni mérkőzésen sorsdöntő tizenegyest hibázott.
A találkozót összefoglalva nyugodtan kijelenthetjük, hogy egyetlen akció elég volt a három pont sorsának eldöntéséhez, vagyis az a csapat tudott nyerni, amelyikkihasználta az ellenfél hibáját. Ha ügyesebben értékesítik a sok ügyetlenkedésből kialakított lehetőséget, akkor a találkozó lehetett volna 8-8 is, de egyik csapat sem volt igazán nagy formában ezen az estén - igaz, a Bp. Honvédnak több nem is kellett, hiszen szerzett két gólt és ezzel három pontot. ---- 11. perc: Horky vette észre, hogy a vendégvédelem jobb szélén Vén magányosan áll. A 16-os előteréből a középpályás elé ívelt, Vén a balösszekötő helyéről egyből a középre húzó Vadócz irányába terelte a labdát, ám átadása hoszszúra sikeredett, így Vadócz már csak kisodródott helyzetből próbálkozott; hétméteres, jobblábas lövése után a labda a bal alsó saroknál Simunic lábáról pattant az alapvonalon túlra.
39. perc: Vasziljevics buktatásáért rúghatott szabadrúgást a Békéscsaba a hazai térfélről, a bal oldalvonal mellől. Ursz a 16-os jobb csücske felé kanyarította a labdát, ahol az végül Lázok elé pattant, ám ő 13 méterről, jobbal, méterekkel a bal kapufa mellé lőtte a labdát.
41. perc: Vadócz emelt pontosan a lendületből érkező Takács Zoltán elé, aki állítgatás nélkül, 13 méterről, ballal a jobb kapufa melletti oldalhálóba lőtte a labdát.
71. perc: Horky lőtt ballal 20 méterről, ám a labda egy méterrel kerülte el a bal alsó sarkot.
76. perc: Úgy tűnt, Horky elveszíti a labdát, ám a légiós utánacsúszva még ki tudta tolni azt a tőle balra futó Takács Zoltánnak, aki a bal szélről középre kanyarított. A berobbanó Drobnjak öt méterről, jobbal, egyből a jobb alsó sarokba perdítette a labdát.
1-0
92. perc: Vadócz tette ki a labdát a jobb szélen a 16-oson belülre betörő Dancs elé. A középpályás egy lövőcsellel becsapta Udvarit, a bal lábára vette a labdát, és éles szögből, 14 méterről, a jobbösszekötő helyéről a bal alsó sarokba lőtte azt.
2-0 ---- Bognár György, a Bp. Honvéd vezetőedzője: - Maximálisan elégedett vagyok a csapattal. Fejben ugyan nem voltunk elég frissek, de becsülettel végigjátszottuk a meccset.

Vághó Attila, a Békéscsa szakmai igazgatója: - Úgy érzem, a játékosaim egy kicsit elaltatták magukat. Bíztam benne, hogy a második félidő felétől fölénybe kerülhetünk, de a kispestiek megérdemelten győztek.

Játékvezető: Szarka Zoltán (7). A bírónak egyetlen hiba róható fel. A 70. percben szabadrúgáshoz jutott a Honvéd, ám Budovinszky lövése után a sorfal szélén álló békéscsabai játékos fejmagasságban kézzel ütött a labdába, ezért pedig büntető járt volna a hazai együttes javára.
Asszisztensek: Szabó P., Kovács Z. ---- +++ A Bozsik-stadionban a félidő igencsak szórakoztatóra sikerült. A kispesti hangosbemondó, Maros József játékra invitálta a nézőket, amely során a drukkereknek a futballtudásukról kellett számot adniuk. Ezúttal oldalról kellett a hálóba ívelni a labdát. A sikeres próbálkozók a bajnokság utolsó kispesti mérkőzésén vívják meg a döntőt, hiszen minden szünetből egy-egy játékos jut majd a döntőbe.

--- Az olimpián a megnyitó ünnepség és a záró rendezvény a leglátványosabb. Az amúgy sem túl nagy érdeklődésre számot tartó Honvéd-Békéscsaba egy időben kezdődött az athéni játékok "búcsúbulijával". Talán szerencsésebb lett volna elkerülni az eseményt, így esetleg nemcsak ezerötszázan foglaltak volna helyet a lelátón. Más kérdés, hogy akik kilátogattak a Bozsik-stadionba, azok is sokszor a fejüket fogták, hogy miért nem maradtak otthon a képernyő előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik