Kuti István segíti a DVTK-szurkoló gyógyulását

D. L.D. L.
Vágólapra másolva!
2004.08.08. 21:13
Címkék
Kevés magyar pályán fordul elő manapság, hogy a vereséget szenvedő hazai együttes tagjai a szurkolók elismerő vastapsa mellett vonulhatnak az öltözőbe.
Nos, Diósgyőrött szombaton emelt fővel hagyhatták el a futballisták a játékteret, mert mindent megtettek, ami erejükből telt - igaz, 3-1-re kikaptak a Lombard-Pápától. Ahhoz képest, hogy Kiprich József vezetőedző legénysége pénteken edzett először közösen, jó ideig képes volt megnehezíteni a tapasztalt játékosok egész sorát felvonultató pápaiak dolgát.
"Igyekeztem levenni játékosaim válláról a terhet, azt szuggerálni, hogy nekünk nincs veszítenivalónk - mondta a Diósgyőr edzője, Kiprich József. - Az első félidőben görcsösen, kapkodva és idegesen játszottunk, ami érthető, hiszen ilyen sok néző előtt még szinte sem sem szerepelt a csapatunkból. Sajnos az egyenlítést követően túlságosan hamar jött a második pápai találat, amely döntőnek bizonyult."
Hogy nem minden szép és jó, azt egy, a magyar szurkolói kultúrát jellemző eset nyomatékosítja: a meccs befejezése előtt a 9-es, illetve a 10-es szektor környékéről, a nézőtérről valaki egy üveget dobott a biztonsági emberek felé, mire egyikük amúgy "viszonzásképpen" a nézőket kezdte célozgatni, s igyekezett verekedést provokálni.
Ennél nemesebb tett fűződik a Miskolcra költöző balatoni futball-kft. tulajdonosának, Kuti Istvánnak a nevéhez. A vállakozó kezdi magát belopni a helyi szurkolók szívébe. Az egyik internetes fórumon amolyan bemutatkozó anyagot jelentetett meg magáról - mondani sem kell, Diósgyőrött az elmúlt években egészen máshoz szokhattak a drukkerek… A futballvállalkozás tulajdonosa továbbá a napokban értesült arról, hogy a csapat egyik törzsszurkolója, Szántai Ákos 2001-ben súlyos balesetet szenvedett (ő volt az, aki az egyik válogatott mérkőzésre utazott társaival, közben túlságosan kihajolt a vonat ablakán, s egy vasoszlopba ütötte a fejét, majd pedig a hónapokig tartó kóma és kezelés után sokat javult az állapota). Kuti István tudomást szerzett a család anyagi segítség kéréséről, és bár a vállalkozót ez ügyben senki nem kereste meg, mégis úgy érezte, hogy segíthet, és néhány tízezer forintot átutaltat a szerencsétlenül járt szurkoló rehabilitációs kezelésére.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik