A csatár örömkönnyei

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.05.24. 22:17
Címkék
Amikor télen távozott az Újpestből a bajnokságban addig kilenc gólt szerző, és a góllövőlistát vezető Kovács Zoltán a kínai Sencseng együtteséhez igazolt, valamint a kétszeres válogatott Tokody Tibor a német Bundesliga 2-es Oberhausen csapatához szerződött, akkor sokan felvetették: a nagy kiárusítás közepette csatár nélkül maradnak a lilák.
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Aztán előbb a fiatal Feczesin Róbert kezdte el rúgdosni a gólokat, majd a tavasz közepén Bükszegi Zoltán talált be többször az ellenfél kapujába, a végére pedig a nyáron igazolt Rajczi Péter lett a legeredményesebb Megyeri úti támadó. A csatár tavalyelőtt a Kaposvár játékosaként gólkirály volt az NB I B-ben, de ősszel még nem sok lehetőséget kapott az Újpestben. A hajrára azonban meghatározó játékos lett az együttesben. És még egy érdekesség vele kapcsolatban: lapunkon keresztül előbb a Debrecennek, majd a Ferencvárosnak is gólt ígért, és mindkétszer eredményes is volt.
Szavatartó ember…

A legnehezebb bajnoki következik

– Az édesapjának nagy szerepe volt abban, hogy labdarúgó lett önből?
– Nagyon nagy. Először atléta voltam, és később ő javasolta, hogy inkább kezdjek el focizni. Lementem a térre és ott játszottam a többi kaposvári gyerekkel, majd elmentem a Rákóczi utánpótláscsapatába. Komolyan mondom: mindent apukámnak köszönhetek, és rettenetesen sajnálom, hogy nem élhette meg az élvonalbeli karrieremet.

– Amikor betalált a Ferencváros kapujába, akkor mindez eszébe jutott?
– Minden meccs előtt apura gondolok. Amikor gólt szereztem, akkor hihetetlenül boldog voltam, és csak az örömöt éreztem. Aztán a találkozó után, amikor már elmúlt a feszültség, akkor eszembe jutott, hogy ezt a csodálatos meccset is neki köszönhetem. Nagyon hálás vagyok neki ezért is.
– Gondol arra, hogy vajon miket mondana most önnek a sikerek idején?
– Biztos, hogy nagyon büszke lenne rám. Én viszont százszor, ezerszer is megköszönnék neki mindent. Amikor rá gondolok, akkor mindig könny szökik a szemembe. Sajnálom, hogy nem lehet köztünk…
– Nézzük a jövőt: azt mindenki biztosra veszi, hogy nyernek csütörtökön az MTK ellen.
– Nem lesz ez könnyű meccs, az MTK nem adja könnyen magát, ha jól tudom, akkor egy-két futballistát külön is figyelnek majd közülük, és különben is, mindig ezek a bajnokik a legnehezebbek. A lényeg, hogy ne görcsöljünk be, játsszunk nyugodtan. Sajnos megint kevesebben lettünk, hiszen Erős Károly és Polonkai Attila sárga lapok miatt nem léphet pályára. ---- C ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik