A magyar futball királynője

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.12.15. 09:12
Címkék
Azt, hogy a magyaroknak van egy legendás Panchója, az egész világ tudja. A női foci rajongói azonban azt is, hogy a magyar futball uralkodónőjét...

Azt, hogy a magyaroknak van egy legendás Panchója, az egész világ tudja. A női foci rajongói azonban azt is, hogy a magyar futball uralkodónőjét Pancsának hívják. Nomen est omen. Pádár Anita, aki 13 forduló után 24 góllal vezeti az NBI góllövőlistáját, aki az évjátékosa lett nagypályán és futsalban is, s akinek pályafutása egyetlen nagy sikerszéria. Egy mesebeli örökmérleg és egy végtelenül szerény lány következik a hajtás után.Azt, hogy a magyaroknak van egy legendás Panchója, az egész világ tudja. A női foci rajongói azonban azt is, hogy a magyar futball uralkodónőjét Pancsának hívják. Nomen est omen. Pádár Anita, aki 13 forduló után 24 góllal vezeti az NBI góllövőlistáját, aki az évjátékosa lett nagypályán és futsalban is, s akinek pályafutása egyetlen nagy sikerszéria. Egy mesebeli örökmérleg és egy végtelenül szerény lány következik a hajtás után.

Anita, a Kötény-olvasók már jól ismerik a beugró kérdést: hány évesen, hogyan kezdtél focizni?

Karcagon kezdtem el focizni fiúk között, még az általános iskola alsó tagozatában. Több tornán vettünk részt, és egy ilyen kupa alkalmával látott játszani a szolnoki női labdarúgócsapat edzője. Megkérdezte, hogy lenne-e kedvem az ő egyesületükben folytatni. Így Szolnokon lettem első osztályú játékos.

És egy évre rá már válogatott is.

Így van. Tizenöt évesen mutatkoztam be nemzeti színekben, Bulgária ellen. Később Budapestre kerültem. Játszottam a László Kórház és a Renova csapatában, az Iris SC-ben, majd a Feminában.

Mit gondolsz, mi szükséges ahhoz, hogy valakiből (hozzád hasonlóan) vérbeli gólvágó legyen?

Úgy gondolom, hogy a tehetségen túl a legfontosabb tulajdonság a szorgalom és az alázat.

Mi a sikered titka?

Fejlődni természetesen sok-sok gyakorlással lehet. Az alapképességeimet illetően szerencsésnek mondhatom magam, az edzéseken pedig mindig maximális koncentrációval igyekszem végrehajtani a feladatokat.

A futballon kívül futsalban is te vagy a legeredményesebb női játékos Magyarországon. Mit szeretsz jobban egyik és másik sportágban?

Mindkét sportág egyaránt közel áll a szívemhez, így erre a kérdésre nem tudok egyértelmű választ adni. Más-más képességek szükségesek a nagy illetve a kispályás labdarúgáshoz, és talán éppen a változatosság miatt élvezem annyira őket.

A válogatott idén sajnos képességein alul teljesített. Miben látod a problémát?

Nehéz csoportba kerültünk, de úgy gondolom, hogy egy kis szerencsével több pontot szerezhettünk volna. Gondolok itt az Izland elleni hazai, vagy a belgiumi találkozóra. A februárban megrendezett tornán szerzett tapasztalatokkal az ilyen mérkőzéseket remélhetőleg már a saját javunkra fordítjuk a tavaszi szezonban.

Nem vonz, nem vonzott a külföldi karrier? Mérlegedet látva nyilván kapkodnának utánad a profi klubok…

32 évesen már nem gondolkozom külföldi karrierben. Fiatalként pedig a lehetőségeink még sokkal inkább be voltak határolva, mint napjainkban, és bár pályafutásom alatt akadtak külföldi megkeresések, egzisztenciális szempontból jobbnak láttam itthon maradni, ahol stabil munkahelyem van.

Mi hiányzik legjobban az itthoni futballközegből?

A létesítmények minőségében és a játékosok számában óriási lemaradása van Magyarországnak a nyugati futballkultúrákhoz képest.

Hogyan tudsz időt fordítani az edzésekre és meccsekre? Gondolom, rengeteg lemondással jár mindez.

Hétköznap reggel fél nyolckor indulok otthonról, és este 9 óra körül érek haza, ugyanis munka után rohanok edzésre. A hétvégéim is a foci körül forognak: szombaton nagypályás, vasárnap futsalmérkőzésen szerepelek.

Ha karácsonyra kérhetnél egy futballal kapcsolatos dolgot a jövő évre (tegyük fel, hogy bármi teljesülhet), mi volna az?

Egy nagy álmom van: szeretnék százszoros válogatott lenni.

Mi volt a legokosabb dolog, amit pályafutásod során egy edződtől hallottál?

Izguljon az az edző, aki beállított! :)

Kedvenc sportolód?

Lionel Messi

Kedvenc filmed:

Igazából szerelem, Góóól!

Kedvenc könyved:

Angyalok és démonok

Kedvenc ételed:

Töltött káposzta

Szurkolsz valakinek?

Igen, imádom a Barcelonát!

Ha együtt vacsorázhatnál három személlyel (bárkivel, legyen élő vagy holt) a világtörténelemből, ki volna az a három?

Messi, Roger Federer, Michael Jackson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik