Eközben Washingtonban

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.10.14. 11:10
A világ legbefolyásosabb nője nem csak magyaráz az egészséges életről, de meg is mutatja, hogy még a first ladynek se szégyen a női futball....

A világ legbefolyásosabb nője nem csak magyaráz az egészséges életről, de meg is mutatja, hogy még a first ladynek se szégyen a női futball. S mi mással nyerhetné meg a célnak a gyerekeket, mint a WPS sztárjaival? Piros pont.A világ legbefolyásosabb nője nem csak magyaráz az egészséges életről, de meg is mutatja, hogy még a first ladynek se szégyen a női futball. S mi mással nyerhetné meg a célnak a gyerekeket, mint a WPS sztárjaival? Piros pont.

Immár egészen bizonyos, hogy Michelle Obama a valaha volt legmenőbb first lady: nem csupán a látszat kedvéért ül le ímmel-ámmal meccset nézni, hanem ő maga is labdát ragad, és propagálja a futballt a lányok körében. Az elnökné asszonyt láttuk már dougie-t ropni, ám a napokban végképp kiakasztotta a karót nyelt first ladykhez szokott választópolgárokat, ugyanis melegítőben és pólóban kergette a labdát, mérsékelt tudással, ám annál nagyobb lelkesedéssel.

A Let’s Move program, melynek keretében a megmozdulás zajlott, egy életvezetési program gyermekeknek. Azon kívül, hogy a helyes étkezés szabályaira és fontosságára tanít, népszerűsíti a sportokat – kiemelt helyet szánva az Amerikában hatalmas népszerűségnek örvendő női futballnak. A projekt harmadik pillére a mentális tréning: a célok, álmok szerepére, a sikeres gondolkodásmódra oktatja az apróságokat. Michelle Obama beszédében elmondta:

„Egyik legfontosabb kezdeményezésem, hogy minden gyerek rendszeresen mozogjon, jó minőségű ételeket egyen, és főként, hogy megértsétek, miért is olyan fontos ez a két dolog nektek.”

Gyakorló anyukaként a first lady nyilván önmagában is hiteles volna, ő azonban WPS-futballsztárok segítségét is kérte az akcióhoz: Becky Sauerbrunn, Rachel Buehler, Nicole Barnhart, Alex Morgan, Lori Lindsey és Kelley O'Hara is együtt rúgta a bőrt a lányokkal a Fehér Ház parkjában.


És hogy ez ne csak egy egyszeri fellángolásnak tűnjön, Mrs. és Mr Obama meghirdette a President’s Challenge elnevezésű akciót, amely egy négy lépésből álló, személyre szabott, önkéntes program. Első lépésként fogadalmat kell tennie a kezdeményezőnek, hogy hat héten át minden egyes nap betartja a program saját maga által felállított szabályait. Ezután toboroznia kell néhány társat maga mellé: ezek lehetnek családtagok, rokonok vagy barátok is. Harmadik lépésben naplót kell vezetni a hat hét történéseiről – számtalan tevékenység közül lehet választani a honlapon, igazán nem kötik meg senki kezét az ügyben. A negyedik lépés pedig az édes jutalom: a legjobban teljesítő csoportok elismerésben részesülnek és kitüntetéseket, ajándékokat kapnak.

„Nem kell szupersztárnak lenned ahhoz, hogy élvezd a sportot” – hangsúlyozta az elnökné. A Kötényblog testületileg hever Michelle Obama mackónacis lábai előtt, reméljük, itthon is sokan olvasnak a Let’s Move-ról az illetékesek közül…

Az elnökné egyébként nemrég Dél-Afrikában fekvőtámaszozott és focizott, szintén egy gyerekprogram keretében. Igen, jól olvastátok, fekvőtámaszozott. Aki nem hiszi, járjon utána:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik