Irány a női öltöző!

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.08.06. 15:08
Címkék
Nos, elérkezett a nap, amire sokan vártunk – a legtöbben azonban nem is tudnak arról, hogy várniuk kellett volna. Ma indul a női labdarúgó NBI...

Nos, elérkezett a nap, amire sokan vártunk – a legtöbben azonban nem is tudnak arról, hogy várniuk kellett volna. Ma indul a női labdarúgó NBI 2011/2012-es szezonja, a Kötényblog pedig azt a nemes célt tűzte ki maga elé, hogy bevezesse az arra nyitottakat a magyar női foci fülledt dzsungelébe. Irány a női öltöző!Nos, elérkezett a nap, amire sokan vártunk – a legtöbben azonban nem is tudnak arról, hogy várniuk kellett volna. Ma indul a női labdarúgó NBI 2011/2012-es szezonja, a Kötényblog pedig azt a nemes célt tűzte ki maga elé, hogy bevezesse az arra nyitottakat a magyar női foci fülledt dzsungelébe. Irány a női öltöző!

A képen: Olivia Lee humorista

Előre szeretnénk leszögezni: aki habzó szájú anyázást, bennfenteskedő hangvételt és hasonló ínyencségeket vár, az rossz helyen keresgél. A Kötényblognak nincsenek érdekeltségei, lieblingjei, nincs semmi, ami objektivitását és bizonyos értelemben vett kívülállóságát befolyásolná.

(Apropó, az olvasói kérdésekre és dicséretekre válaszolva hadd írjam le itt is, hogy a Kötényblog Tomi Outsidernek, a Kívülálló blog szerzőjének köszönheti ezt a frappáns elnevezést. Köszönjük!)

A Kötényblog a női futball egészét kívánja népszerűsíteni, bemutatni, megszerettetni, és mivel hazánkban a sajtó szinte szót sem ejt a szakágról, kénytelenek vagyunk a kályhától indulni, és a legalapvetőbb, sokak számára (akik eddig is követték a női focit) evidens információkat közölni. Így ha valaki tájékozódni, felzárkózni, ismerkedni szeretne, nálunk megtalál mindent, ezen a nyomvonalon pedig tovább tud haladni. Meggyőződésünk, hogy csak akkor tudunk kötődni valamihez, ha valamelyest ismerjük azt, ezért nagyon fontos, hogy a női futballról elinduljon egy olyan kommunikáció, ami szép lassan becsempészi azt a köztudatba.

Nézzük tehát, hogyan is fest a magyar bajnokság!

Az MLSZ Női Nemzeti Bajnokság történetének szálait az 1984/85-ös szezonig tudjuk visszagöngyölíteni, ezt a kiírást (és a következő kettőt) a László Kórház SC nyerte. A ’87/88-as bajnoki trófeát a Femina vitte haza, ’89-től pedig beszállt az előbbi két csapat bajnoki versengésébe a Renova Spartacus is. A trió egyeduralmát a 2003/2004-es kiírásban sikerült megtörnie a Viktória FC-nek, a következő évben pedig az ekkor már ezüstérmes MTK diadalmaskodott.

Az örökranglista jelenleg így néz ki:

Az elmúlt két év dobogósai a következőek:

A bajnokság menetének áttekintéséhez segítségül hívtuk az MLSZ legfrissebb versenykiírását. A bajnokság fontos dátumai ez alapján a következők:

Az átigazolási időszak ugyan augusztus 1-jén lezárult, az amatőr szerződéssel rendelkező játékosok egészen augusztus 31-ig igazolhatók, a tizenkilenc évesnél fiatalabb labdarúgók pedig szeptember 30-ig válthatnak klubot.

A női bajnokság őszi-tavaszi rendszerű, ez a gyakorlatban így néz ki:

A női NBI tízcsapatos. A bajnokság összetétele a következőképp alakul:

A 2011/2012-es kiírásban ez az alábbi tíz csapatot jelenti:

(Az Astra-Bíró-Kert a Taksony FC jogutódja.)

Mivel a szerkesztőség gyakorlatilag egyszemélyes, értelemszerűen nem igen tud egyszerre több helyen lenni. Ezért azokat az olvasóinkat, akik maguk is meccsre járnak, arra kérjük, segítsék munkánkat azzal, hogy fotóznak, videóznak a helyszíneken, és a kész anyagokat a Kötényblog rendelkezésére bocsájtják. (Lásd audrey_ e-mail-címét a profiljánál.) Egy-egy telefonnal készült fotó is többet ér, mint a továbbra is tartó csend és hullaszag a sajtóban!

Itt hívnánk fel a csapatok tagjainak, edzőinek, vezetőinek figyelmét is arra, hogy interjúrovatunkba szívesen fogadjuk az ajánlásokat, kiket látnának, kiről olvasnának szívesen a Kötényblogon, kit tarthatnak a kislányok-nagylányok példaképnek, ki az, aki bármilyen szempontból érdekes lehet – vagy csak szimplán szeretnék, ha megjelenne nálunk, hogy megismerhessék az emberek. (Természetesen NEM csak játékosokról van szó, a szertáros nénitől a vezetőedzőn át a klubtulajdonosig MINDENKI érdekel minket, aki bármit is tesz a női futball jövőjéért.)

Végezetül pedig nézzük, kiknek, hánytól és hol szurkolhatunk ezen a hétvégén:

Hajrá, csajok!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik