Higgy a szemednek: magyar csatárt igazolt a Bayern München!

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.08.29. 19:08
Címkék
Ismeritek a magyar csatárt, aki együtt ebédel Robbennel? Mi most bemutatjuk nektek. Amiről kisfiúk (és nagyfiúk) ezrei álmodnak Magyarországon...

Ismeritek a magyar csatárt, aki együtt ebédel Robbennel? Mi most bemutatjuk nektek. Amiről kisfiúk (és nagyfiúk) ezrei álmodnak Magyarországon, azt most egy lány váltotta valóra: Szarvas Alexandra néhány hete a Bayern München futballistája. Beilleszkedésről, élményeiről, igazolásáról és karrierjéről kérdeztük, ő pedig már Németországból üdvözölte a Kötényblog olvasóit. Mert az álmok igenis valóra válnak.Ismeritek a magyar csatárt, aki együtt ebédel Robbennel? Mi most bemutatjuk nektek. Amiről kisfiúk (és nagyfiúk) ezrei álmodnak Magyarországon, azt most egy lány váltotta valóra: Szarvas Alexandra néhány hete a Bayern München futballistája. Beilleszkedésről, élményeiről, igazolásáról és karrierjéről kérdeztük, ő pedig már Németországból üdvözölte a Kötényblog olvasóit. Mert az álmok igenis valóra válnak.

Hogy vagy, berendezkedtél már? Hogy tetszik az új környezet?

Köszönöm, jól vagyok. Teljesen berendezkedtem már, kaptam szép lakást, amit a Bayernnel közösen rendeztünk be. Nagyon szeretek itt lenni, bár még nem láttam München minden egyes zugát, de kedvelem a várost, barátságosak az emberek, úgyhogy jól érzem magam.

Hogyan szemelt ki téged a Bayern?

Két évvel ezelőtt a Bajnokok Ligájában játszottam ellenük. Az első meccs Magyarországon volt, a visszavágó pedig Münchenben. A második meccs után egy Németországban élő magyar menedzser jött oda hozzám, és beszélgettünk egy kicsit. Innentől kezdve dolgozunk együtt. Idén júliusban felhívott, hogy megkereste a Bayern edzője, aki szeretne meghívni egy hétre Münchenbe, próbajátékra. Először meg sem tudtam szólalni, azt hittem, csak álmodom... Aztán természetesen igent mondtam, elmondhatatlanul boldog voltam.

Az a bizonyos BL-meccs (balra Alexandra)

Milyen volt a próbajáték, kemények voltak az elvárások?

Az egyhetes próbajáték alatt hat edzésem és egy edzőmeccsem volt. Mivel a felkészülési időszakban jöttem, ezért többnyire futóedzések voltak, de persze labdát is láttam az egy hét alatt. :) Nagyon megerőltető volt, itt rengeteget kell futni, akár labdával, akár labda nélkül. Mindenkinek nagyon profi mentalitása van, precíz, maximalista játékosok és edzők alkotják ezt a csapatot, ezért minden apró részletre, hibára kitérnek, hogy még jobb focista váljon belőlünk.

Milyen érzés volt, amikor hivatalosan is a Bayern játékosa lettél?

Nem tudom szavakban leírni, hogy mit éreztem, amikor aláírtam a szerződést és kezet fogtam az edzővel meg a csapat menedzserrel, akik ezután így szóltak: „Alexandra! Welcome in Bayern München”. Még most is kiráz a hideg, ha erre gondolok. Tízéves munkám vált valóra ezen a nyáron.

A Bayern München honlapján így üdvözlik a magyar lányt. Szép gesztus!

Hogyan fogadtak Münchenben?

Nagyon meglepődtem, mikor részt vettem az első edzésen: egy-két játékos emlékezett rám a Bajnokok Ligája-meccsről. A többieket nem ismertem, de mindenki, egytől-egyig, nagyon kedves volt velem az első perctől kezdve. Segítőkészek és nagyon barátságosak. Egy percig sem éreztem magam "külföldinek" a csapatban.

Ha jól tudom, a klub valamennyi játékosa együtt ebédel. Kikkel találkoztál már a „nagy” Bayernből?

Így van, jók az információid. :) A Bayern edzőközpontjában van egy étterem, ahol minden Bayern-játékos és alkalmazott ebédelhet, így ez alól mi sem vagyunk kivételek. Egyszer, mikor épp ott ebédeltem, a szomszéd asztalnál ült Arjen Robben, és nagyban falatozott. Mondanom sem kell, tátva maradt a szám, hogy a világ egyik legjobb játékosa ült tőlem öt méterre és együtt ebédeltünk! A nagycsapat edzései mindig itt vannak, így minden játékossal találkoztam már, de ilyen testközelből még "csak" Robbennel.

Milyen a klubnál a női szakág megbecsülése, milyenek a feltételek?

Itt Németországban nagyra becsülik a női focit. Így van ez a Bayernnél is. Minden feltétel adott, hogy egy játékos a lehető legjobbá váljon, és a legtöbbet hozza ki magából.

Profi szerződésed van? Dolgozol, esetleg tanulsz a foci mellett?

Igen, egyéves szerződést írtam alá. Egyelőre még nem dolgozom, de intenzíven tanulom a németet, mivel inkább csak angolul beszélek. Nem könnyű, de szeretek nyelveket tanulni, így nem hiszem, hogy ez akadály lesz. A csapattársaim is segítenek, így még könnyebb. Szerencsére mindenki beszél angolul a csapatban, így nem okoz problémát, ha valamit nem értek, mert egyből lefordítják nekem.

Mesélj, hogy épül fel egy ilyen pazar karrier! Hogyan kezdtél el focizni?

Tíz évvel ezelőtt, Fóton kezdtem pályafutásomat, fiúcsapatban. Két évet játszottam itt, majd leigazolt a Gödöllői Góliát fiúcsapata, ahol három évet töltöttem. Rengeteg szép emlék fűz ide, nagyon sokat köszönhetek Lovrencsics Lászlónak, a csapat edzőjének, akitől sokat tanultam, itt nyertem először bajnokságot is. Gödöllő után a Ferencvároshoz kerültem, ez volt az első csapat, ahol már lányok között fociztam. Csupa jó emlékeim vannak a Fradiról. Utánpótlás korosztályban bajnokságot nyertünk, az első NB I-es meccsemet is itt játszottam, itt lettem először utánpótlás válogatott. Sokat köszönhetek Deli Anikónak és Hevesi Tamásnak egyaránt. Nagy álmom vált valóra, mikor leigazolt a Viktória FC. Életem eddigi legszebb 3 évét töltöttem itt. Imádtam ebben a csapatban játszani, pályafutásom során itt fejlődtem a legtöbbet és számtalan szép emlékem van a csapatról. 2009/2010-ben bajnokok és kupagyőztesek voltunk, a Bajnokok Ligájában szerepeltünk. Itt lettem először tagja a felnőtt válogatottnak - és még sorolhatnám. Sosem felejtem el ezeket az éveket és mindazt, amit kaptam ettől az egyesülettől. A legtöbbet volt edzőmnek, Markó Edinának köszönhetek. Pályafutásom legmeghatározóbb személye, úgy gondolom, nélküle nem tartanék itt, ahol most. Nagyon tisztelem, mint embert és edzőt egyaránt. Öröm volt vele együtt dolgozni!

Németország volt az álmod? Mik a további céljaid?

Véleményem szerint minden focista álma, hogy egyszer a világ legjobb bajnokságában, a világ legjobbjai között játszhasson. Nekem is ez volt az álmom, hogy Németországban focizhassak egyszer. Őszinte leszek: tényleg csak álom volt, hogy a Bayern mezét magamra vehetem. Nekem kell még egy kis idő, hogy ezt a tempót - ami itt megy - felvegyem, de szeretnék minél többet játszani a csapatban, akár a kezdőbe is bekerülni, és a legtöbbet kihozni magamból. Elég fiatal vagyok még, így van időm, és az edzőm is mindenben támogat.

Nap mint nap szupersztárok közt mozogsz - van példaképed, kedvenced a férfi, illetve női fociban?

Természetesen van. Bár lehet, hogy furcsa mert nem egy a posztunk a pályán, de örök példaképem Roberto Carlos. Női fociban pedig Lira Bajramaj és a legjobb barátom, a VFL Wolfsburgban játszó Jakabfi Zsanett.

Mit is mondhatnánk minderre? Büszkék vagyunk rád, Alexandra, és persze toi, toi, toi!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik