Férfi kosár: Ivkovics 12 fősre szűkítette a válogatott keretét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.26. 10:42
A felkészülés hajrájához érkezett a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A Fehéroroszország és a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő csapat péntektől vasárnapig Szombathelyen vesz részt a Pannon-kupán, amelynek keretében Montenegró és Ausztria ellen gyakorolhat utoljára élesben az augusztus 1-jén sorra kerülő minszki selejtezőre.

„Végre! – vágta rá lelkesen Tóth Ádám, amikor felvetettük neki, hogy már csak hatot kell aludni, és pályára léphet az első selejtezőn. Aztán ugyanez volt a válogatott center reakciója, amikor a pénteki ellenfélről, az Európa-bajnoki résztvevő montenegrói válogatottról kérdeztük. – Rég játszottunk ilyen erős ellenféllel. Biztos vagyok benne, hogy hasznunkra válik a mérkőzés, mert ilyen jó csapat ellen rengeteg tapasztalatot szerezhetünk, s ez segíthet az Eb-kvalifikáció során. Fokozatosan álltunk össze a felkészülés alatt, alig várjuk a hétvégi meccseket meg a selejtezőket. Az edzések közben is kapjuk az információkat a fehéroroszokról, hiszen lehet sejteni, milyen szerkezetben, felállásban játszanak majd ellenünk.”Tóth Ádám, amikor felvetettük neki, hogy már csak hatot kell aludni, és pályára léphet az első selejtezőn. Aztán ugyanez volt a válogatott center reakciója, amikor a pénteki ellenfélről, az Európa-bajnoki résztvevő montenegrói válogatottról kérdeztük. – Rég játszottunk ilyen erős ellenféllel. Biztos vagyok benne, hogy hasznunkra válik a mérkőzés, mert ilyen jó csapat ellen rengeteg tapasztalatot szerezhetünk, s ez segíthet az Eb-kvalifikáció során. Fokozatosan álltunk össze a felkészülés alatt, alig várjuk a hétvégi meccseket meg a selejtezőket. Az edzések közben is kapjuk az információkat a fehéroroszokról, hiszen lehet sejteni, milyen szerkezetben, felállásban játszanak majd ellenünk.”

Sztojan Ivkovics közben 12-esre szűkítette a válogatott keretét. Azokkal is elégedett a szövetségi kapitány, akik nem kerültek be a 12-be (Kovács Péter, Mészáros Máté, Pongó Martin), ezért ha szükség van rájuk (sérülés, stb.), visszakerülnek a keretbe.

FÉRFI KOSÁRLABDA
PANNON-KUPA, SZOMBATHELY

Péntek, 19 óra: Magyarország–Montenegró. Szombat, 19: Montenegró–Ausztria. Vasárnap, 18: Magyarország–Ausztria

A VÁLOGATOTT 12-ES KERETE
Allen Rosco, Ferencz Csaba, Keller Ákos, Lekli József, Simon Balázs, Szabó Zsolt, Tóth Ádám, Tóth Gergely, Tóth Norbert, Trotter Obie, Vojvoda Dávid, Wittmann Krisztián

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik