Férfi kosár NB I: Sopronban is az Alba a favorit – Gasper Potocnik

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 07:34
null
A soproni edző, Gasper Potocnik David Nichols kosaraiban is bízik az Alba Fehérvár ellen (Fotó: Sopron KC)

Voltak jó periódusai, nem is vitás, ám összességében nem tudta megszorítani a Sopron KC az Arconic-Alba Fehérvárt a negyeddöntő első, szombati mérkőzésén. Az Alba 105–86-ra nyert, jól kezdte a meccset, bár a 12–0-s rohanás után a vendégek még fordítottak, de Alejandro Zubillaga együttese a második negyed végén és a harmadik elején megalapozta azt az előnyt, amely már kitartott a végéig.

„Nem csak ezen a meccsen jellemezték hullámvölgyek a játékunkat – mutatott rá Gasper Potocnik, a leghűségesebb város csapatának edzője. – Többször elmondhattuk az idényben, hogy nem voltunk elég kiegyensúlyozottak, dolgozunk ezen, de az Albának egyébként is az egyik legjobb a játékoskerete a magyar mezőnyben, tele jó képességű, tehetséges kosárlabdázóval. Nem könnyű felkészülni ellene, ezzel együtt az utóbbi hetek sérülésektől, problémáktól sújtott időszakához képest láttam biztató jeleket. Arra nem volt elég az erőfeszítésünk, hogy felvegyük vele a versenyt a hazai pályáján – megérdemelte a győzelmet. Sportemberekként hiszünk benne, hogy képesek vagyunk szorossá tenni a párharcot.”

Az Alba az évad során mindháromszor legyőzte a Sopront, Potocnik szerint ez nem ad pluszönbizalmat Vojvoda Dávidéknak, hiszen ettől függetlenül is stabil teljesítményt nyújtanak, otthon minden bajnokijukat megnyerték, remek alapszakasz áll mögöttük. A soproniak próbálnak a lehető legtöbb ideig „életben maradni” a negyeddöntőben, ám ehhez szerencsére is szükségük lesz. A remény azonban mindig él, pláne saját szurkolóik előtt, akiket igyekeznek elégedetté és büszkévé tenni a keddi összecsapáson. Minderről persze beszélni könnyű, a pályán is mutatni kell egyet s mást…

„Magyarországi tapasztalatom szerint a hazai pálya rendkívül fontos a meccs kimenetele szempontjából. Mi is jól akarunk játszani otthon és nyerni, de le kell szögeznünk, hogy Sopronban is az Alba a favorit. Igyekszünk nehéz feladat elé állítani, amihez az kell, hogy a hullámvölgyeket minél rövidebbre zárjuk, és a lehető legkisebb teret adjuk a fehérváriak átmeneti játékának. A védekezés persze nem elég, támadásban is szinte tökéletes produkcióra lesz szükségünk, mindkét oldalon minimalizálnunk kell a hibákat. Nem kaphatunk könnyű kosarakat, amennyire tudjuk, le kell lassítanunk a riválist – ami azért különleges, mert alapvetően mi is gyorsan játszó csapat vagyunk. De csak így kelhetünk versenyre az Albával” – összegzett a szlovén mester.

Potocnik hozzátette, szerencsére teljes kerettel állhatnak ki, kisebb-nagyobb problémáik vannak, nincs mindenki optimális állapotban, de alapvetően jobb helyzetben vannak, mint az idény korábbi részében.

Alejandro Zubillaga, az Alba vezetőedzője
Jó mérkőzésünk volt a szombati, a támadásra és védekezésre sem lehet panasz. Igaz, elkövettünk hibákat, de ezek benne vannak a játékban, azért dolgozunk, hogy sikerüljön kijavítani. Ahogy mondtam a meccs után is, nem történt semmi, vezetünk 1–0-ra, de lépésről lépésre kell haladnunk. Tudjuk, hogy Sopronban nagyon nehéz feladat vár ránk, a legjobb tudásunkra lesz szükség, hogy eredményesek legyünk. Természetesen szeretnénk megszerezni a második győzelmünket a negyeddöntőben.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, NEGYEDDÖNTŐ
2. MÉRKŐZÉSEK
17.45: Budapesti Honvéd SE–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (Tv: M4 Sport)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
18.00: NKA Universitas Pécs–NHSZ-Szolnoki Olajbányász
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
18.30: DEAC–Zalakerámia ZTE KK
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
19.00: Sopron KC–Arconic-Alba Fehérvár
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik