Női kosárlabda: nagyszerű magyar siker Görögországban

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 20:55
null
A mieink ezúttal legyőzték a görögöket (Fotó: AFP)
Válogatottunk a második felkészülési mérkőzését már megnyerte az Európa-bajnoki résztvevő görög nemzeti együttes athéni otthonában.

 

Tétje nem volt, de a dicséret, a kalapemelés természetesen jár: a 21.5 éves átlagéletkorú magyar női válogatott a csütörtöki 73–70-es vereség után pénteken este hét ponttal, 61–54-re nyert az Európa-bajnoki résztvevő görögök vendégeként, Athénban, nem nyilvános felkészülési találkozón. Mivel az ellenfél korábban Magyarországon is profiskodó, rutinos és neves kosárlabdázókkal állt fel, mint például Artemisz Szpanu vagy Katerina Szotiriu, a győzelemnek jelentős értéke van.

„A mérkőzés bizonyos szakaszaiban szépen tudtunk játszani, nagyon egységes a csapat, boldog és büszke vagyok a látottak miatt – értékelt a Nemzeti Sportnak Székely Norbert szövetségi kapitány. – Amire mindig vágyik egy edző, a lányok kifejezetten jól megvalósították a kéréseimet, felvették a kesztyűt, a ritmust. Az első negyedben magunkkal cipeltük a kicsit gyengébb kezdés következményeit, aztán jött a feltámadás, elképesztően jó védekezést mutatott be az együttes, s bár a harmadik negyedben sok pontot kaptunk, nem csúszott ki a találkozó a kontroll alól.”

A túra harmadik, egyben befejező állomása a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapás lesz, ismét a házigazda görögök ellen.

NŐI KOSÁRLABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, ATHÉN
Görögország–Magyarország 54–61 (22–11, 7–23, 19–13, 6–14)
A magyar válogatott összeállítása:
Bernáth 4/3, Kányási 3/3, Gereben, Mérész 10, Kiss V. 12. Csere: Mányoky 5/3, Aho, Czukor 6, Varga A. 2, Wentzel 11/3, Tóth F. 2, Weninger 2, Kiss A. 4. Szövetségi kapitány: Székely Norbert

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik