Megvan a Jazz első győzelme a Lakers ellen az idei playoffban

Vágólapra másolva!
2009.04.24. 07:56
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első körében a Utah Jazz hazai pályán verte meg a nyugati alapszakaszelső Los Angeles Lakerst, s ezzel 2–1-re szépített az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban. A Dallas Mavericks hazai pályán nyert simán a San Antonio Spurs ellen, míg a bajnok Boston Celtics a Chicago otthonában vette vissza pályaelőnyét.
Carlos Boozer (fehérben) és a Utah nagyot küzdött
Fotó: Reuters
Carlos Boozer (fehérben) és a Utah nagyot küzdött
Carlos Boozer (fehérben) és a Utah nagyot küzdött
Fotó: Reuters
Carlos Boozer (fehérben) és a Utah nagyot küzdött
Mindössze 2.2 másodperc volt hátra, amikor 86–86-os állásnál Deron Williams kétpontos kísérlete a gyűrűben landolt. Mivel a Los Angeles Lakers a hátralévő időben nem tudott pontot szerezni, a Utah hazai pályán harcolta ki a győzelmet, s tartotta életben továbbjutási reményeit.

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban a Lakers még mindig vezet 2–1-re, de 0–3-ról minden bizonnyal nem tudott volna fordítani a Jazz, amelynek így sem lesz egyszerű dolga. Egy meccset ugyanis Los Angelesben is hoznia kell.

A mérkőzés hőse ezúttal a 22 lepattanót és 23 pontot szerző Carlos Boozer volt. Előbbi kategóriában ráadásul csapattörténelmi rekordot állított fel a playoffban. A már említett, győztes kosarat szerző Williams 13 pontja mellett 9 asszisztot is jegyzett.

A másik oldalon Lamar Odom 21 pontja és 14 lepattanója nem volt elég az újabb győzelemhez. A mezőnyből 5/24-gyel dobó, de még így is 18 pontig jutó Kobe Bryant ugyanis „elszórakozta” a Lakers győzelmét.

Összességében az utolsó negyed hozta meg a sikert a Jazznek: a Utah ezt a szakaszt tíz ponttal nyerte meg.

A másik nyugati összecsapáson a San Antonio „vérlázítóan” gyengén játszott. A Spurs mindössze a harmadik negyed utolsó percében lépte át a 40 pontos határt, persze ekkor sztárjai már a kispadon pihentek.

A San Antonio teljesítményére jellemző, hogy csupán Tony Parker szerzett tíz pontnál többet. Tizenkettőt...

Dirk Nowitzki 20 egységig jutott a Dallasban.

A Paul Pierce (24 pont) és Rajon Rondo (20 pont) vezette Boston Celtics Chicagóban vette vissza pályaelőnyét, ahol meglepően simán, 107–86-ra nyert.

NBA, RÁJÁTSZÁS

NYUGATI FŐCSOPORT
Utah Jazz (8.)–Los Angeles Lakers (1.) 88–86
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Lakers javára
Dallas Mavericks (6.)–San Antonio Spurs (3.) 88–67
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Mavericks javára

KELETI FŐCSOPORT
Chicago Bulls (7.)–Boston Celtics (2.) 86–107
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Celtics javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik