Már csak egy lépésre a bajnoki címtől a Los Angeles Lakers

Vágólapra másolva!
2009.06.12. 07:17
A Los Angeles Lakers hosszabbítás után legyőzte a házigazda Orlando Magicet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének negyedik mérkőzésén. A 99–91-es diadallal Kobe Bryanték összesítésben 3–1-re vezetnek, így már csak egy győzelem választja el őket a végső sikertől.
A Lakers örülhetett: a negyedik mérkőzésen idegenben nyert
Fotó: Reuters
A Lakers örülhetett: a negyedik mérkőzésen idegenben nyert
A Lakers örülhetett: a negyedik mérkőzésen idegenben nyert
Fotó: Reuters
A Lakers örülhetett: a negyedik mérkőzésen idegenben nyert

Derek Fishernek a rendes játékidő vége előtt nem egészen 5 másodperccel dobott hárompontosával egyenlített a Los Angeles Lakers, majd a hosszabbításban, döntetlen állásnál ugyanő juttatott célba egy triplát. Ezután az Orlando Magic már pontot sem tudott szerezni…

A Lakers irányítója végül 12 ponttal zárt, csapata pedig 99–91-es győzelmet aratott az NBA nagydöntőjének negyedik mérkőzésén, s a vendégeket már csak egyetlen győzelem választja el a végső sikertől.

Pedig állhatna fordítva is a párharc, a két csapat ugyanis második hosszabbításos meccsét játszotta a fináléban, ráadásul mindkétszer a Lakers egyenlített a rendes játékidő végén. Lélektanilag ez mindkétszer megviselte az Orlandót, amely a második és a negyedik összecsapást is elbukta.

Legutóbb az 1984-es nagydöntőben – amikor Magic Johnson Lakerse és a Larry Bird fémjelezte Celtics feszült egymásnak – fordult elő, hogy egynél több mérkőzés dőlt el a hosszabbításban.

A Magic hosszabb időszakon át játszott jól a mérkőzésen, mint riválisa, ám a harmadik negyedben nem tudott mit kezdeni a Lakersszel. Ezt a szakaszt Kobe Bryanték 30–14-re nyerték meg, ellensúlyozva a további három negyed halványabb teljesítményét.

A Lakers szurkolói gyakorlatilag hűthetik a pezsgőket: a csapat a rájátszás során hétszer szenvedett vereséget, de kétszer egymásután még egyszer sem talált legyőzőre. Az Orlandónak pedig most már sorozatban három győzelemre lenne szüksége a végső sikerhez, ebből ráadásul kettőt Los Angelesben kellene megnyernie.

A finálé magyar idő szerint hétfőn hajnalban folytatódik – még Orlandóban.

NBA, RÁJÁTSZÁS

NAGYDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Orlando Magic–Los Angeles Lakers 91–99 – hosszabbítás után
Ld.: Bryant 32, Gasol 16, Ariza 16, Fisher 12, illetve Türkoglu 25, Howard 16, Pietrus 15
  • Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Lakers javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik