A Los Angeles Lakers foglalta el elsőként a helyét a nagydöntőben

Vágólapra másolva!
2009.05.30. 07:31
A Los Angeles Lakers idegenben 119–92-re győzött a Denver Nuggets ellen, ezzel 4–2-re megnyerte a két csapat párharcát, és bejutott az NBA nagydöntőjébe. A találkozón a hazai sztárok nagyon gyenge dobóteljesítménnyel rukkoltak ki, a Lakers mind a négy negyedben jobb volt. Az aranysárga-lilák ellenfele a fináléban az Orlando Magic–Cleveland Cavaliers párharc győztese lesz.
Kobe Bryant (balra) és a Lakers ismét bekerült a nagydöntőbe
Fotó: Reuters
Kobe Bryant (balra) és a Lakers ismét bekerült a nagydöntőbe
Kobe Bryant (balra) és a Lakers ismét bekerült a nagydöntőbe
Fotó: Reuters
Kobe Bryant (balra) és a Lakers ismét bekerült a nagydöntőbe

Úgy nehezen nyerhet egy csapat – pláne egy főcsoportdöntőben – ha két legjobbja összesítve 24 kísérletéből mindössze nyolcszor talál be. Márpedig a Denverrel ez történt, Carmelo Anthony (6/17) és Chauncey Billups (2/7) is pocsékul célzott szombat este, így pedig tálcán kínálták a lehetőséget a Lakersnek a hazaiak.

A kaliforniaiak köszönték szépen, éltek vele, a 35 pontos Kobe Bryant vezetésével mind a négy negyedet megnyerték, így újra nagydöntőt játszhatnak. A mezőnyből több mint 57 százalékkal dobó Lakersben Lamar Odom és Pau Gasol is 20 pontig jutott, de Trevor Ariza (17 pont) is remek napot fogott ki. A Nuggetsben Anthony (25 pont) és J. R. Smith (24 pont) volt a legeredményesebb.

Phil Jackson tehát ismét megpróbálhatja begyűjteni a rekordot jelentő tizedik bajnoki címét – a Lakers edzője jelenleg Red Auerbachhal közösen birtokolja a legeredményesebb edző címet.

„Oda jutottunk, ahol tavaly nem tudtuk befejezni a munkánkat. Remélhetőleg az idén sikerül” – utalt rá Kobe Bryant, hogy az előző szezonban a Boston kibabrált velük a döntőben.

Ebben a szezonban az Orlando vagy a Cleveland lesz az ellenfelük a végső párharcban. Ha a Cavaliersnek sikerül 1–3-ról fordítania (már csak 2–3-ról) a Magic ellen, akkor létrejön a sokak által várt Kobe Bryant–LeBron James ütközet.

NBA, RÁJÁTSZÁS

NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Denver Nuggets–Los Angeles Lakers 92–119
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Lakers javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik