A műtéten átesett Dunleavy a jóslatoknál hamarabb térhet vissza

Vágólapra másolva!
2009.03.09. 17:02
Az Indiana Pacers bedobója, Mike Dunleavy a minap súlyos térdműtéten esett át, amely édesapja szerint kiválóan sikerült, és a játékos várhatóan az előzetes jóslatoknál hamarabb visszatérhet a pályára. Chris Kaman, a Los Angeles Clippers centere még hamarabb újra csapata segítségére lehet, ugyanis már a Cleveland elleni, keddi találkozón is bevethető lesz.
Nem kell megrémülnie Dunleavynek (balra), a műtétje jól sikerült
Fotó: Action Images (archív)
Nem kell megrémülnie Dunleavynek (balra), a műtétje jól sikerült
Nem kell megrémülnie Dunleavynek (balra), a műtétje jól sikerült
Fotó: Action Images (archív)
Nem kell megrémülnie Dunleavynek (balra), a műtétje jól sikerült

Dunleavy pénteken feküdt kés alá, és a beavatkozás alatt az orvosok sikeresen eltávolítottak egy nagy csontszilánkot a jobb térdkalácsa mellől.

"A lehető legjobb lett az eredmény – mesélte a megnyugvó apa. – Egy nagy csontszilánktól sikerült végre megszabadulni, ami csak minimális sérüléssel járt a térdkalács porcán. Amennyire tudom, nem kellett a porcot csiszolni vagy megfúrni. Minden a lehető legjobban sikerült."

A Pacers tájékoztatása szerint Dunleavy lábadozása "hosszú ideig tart majd", és egyes beszámolók arról adtak hírt, hogy akár a következő szezon előtti edzőtábor idejéig (azaz 2009 őszéig) is elnyúlhat.

"Nem igazán fontos, hogy pontosan mikor léphet ismét pályára, amíg teljesen gyógyultan tudja ezt megtenni. A fő kérdés az volt, hogy kell-e egy év a gyógyulásra – ennyi lett volna a terv akkor, ha fúrásra is sor kerül (azaz Dunleavynek mikrotöréses procedúrán kell átesnie). Nem vagyok teljesen tisztában a legfrissebb elképzelésekkel, de az említett beavatkozás elkerülése valószínűleg jócskán lerövidíti a rehabilitációs időszakot" – fejezte be mondandóját az idősebbik Dunleavy.

Az Indiana szurkolói minden bizonnyal örömmel fogadják a hírt, hogy egyik legjobb játékosuk karrierje nem tört ketté – és hogy Dunleavy hosszú szerződése nem marad a gárda nyakán béklyóként.

Dunleavy nem az egyetlen, aki jó hírt kapott a hétvégén: Chris Kaman, a Los Angeles Clippers centere, aki november 26-a óta kénytelen az oldalvonal mellől figyelni a többieket, várhatóan a pályán lesz kedden LeBron James és a Cavaliers ellen.

A második számú Los Angeles-i csapatra igencsak rájár a rúd mostanság: a sérüléshullám senkit sem kímélt, Kaman mellett Baron Davis, Eric Gordon, Al Thornton, Zach Randolph, Marcus Camby, Brian Skinner, Mardy Collins és Mike Taylor is kénytelen volt hosszabb-rövidebb időt kihagyni sérülés miatt. A "régi fényében tündöklő", vagyis a tabella alja felé tendáló gárda tehát minden egészséges játékosnak örül, főleg, ha az a kosaras a tavaly kiemelkedően teljesítő (15 pont, 13 lepattanó, 3 blokk meccsenként) center.

www.bball.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik