Az orosz válogatott a mérkőzés végén múlta felül ellenfelét

Vágólapra másolva!
2007.09.11. 18:34
Az utolsó negyedben nyújtott jó teljesítményének köszönhetően győzte le 83-70-re az orosz válogatott Horvátországot a Spanyolországban zajló férfi kosárlabda Európa-bajnokságon. Kirilenkóék az első játékrész után még vesztésre álltak, de sikerült a fordítás.
Andrej Kirilenko (balra) húsz ponttal segítette csapatát
Reuters
Andrej Kirilenko (balra) húsz ponttal segítette csapatát
Andrej Kirilenko (balra) húsz ponttal segítette csapatát
Reuters
Andrej Kirilenko (balra) húsz ponttal segítette csapatát

Az első játékrész nagyobbik felében fej-fej mellett haladtak a csapatok, három pontnál nagyobb előnyre egyik gárda sem tudott szert tenni sokáig. Rozic öt és fél perc játék után az addigi legnagyobb különbséget, négy pontos vezetést hozott csapatának a triplájával (13-9), de Holden néhány másodperc múlva egy hármassal közelebb lopta az oroszokat. Az első tíz perc után 21-19-es horvát vezetés állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben a horvátok kétszer is hatpontos előnyre tettek szert, másodjára az orosz kapitány időt is kért, hogy rendezze a sorokat. Ez sikerült is, Pasutyin hármasa után már csak egy pont volt a különbség (39-38), ekkor a horvátok kértek időt.

Féltávnál semmi nem dőlt el, 42-41-es horvát vezetéssel vonultak a nagyszünetre a csapatok. A harmadik negyedet Kirilenko kosara vezette be, és az oroszok a játékrész felére az ő vezérletével kerültek előnybe, és ebben az időszakban jóval határozottabbak voltak a palánk alatt, mint ellenfelük.

Négy pontnál jobban azonban nem tudtak elszakadni, Kus triplája pedig újra azt jelentette, hogy a horvátok továbbra is a sarkukban vannak (53-52)

Az utolsó negyedet 60-56-os orosz vezetéssel kezdték a csapatok, és Pasutyin rögtön bedobta harmadik tripláját, ami a meccs folyamán az eddigi legnagyobb különbséget jelentette. Nem sokkal később Kirilenko is eredményes volt, 65-56 lett az állás.

A horvátok nem tudtak mit kezdeni a feljavult orosz csapattal. Ráadásul nekik nem sok minden jött be ebben a játékrészben, az oroszok viszont jól használták ki helyzeteiket, és végül 83-70-re megnyerték a mérkőzést.

FÉRFI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

KÖZÉPDÖNTŐ
Horvátország-Oroszország 70-83 (21-19, 21-22, 14-19, 14-23)
Ld: Kus (17), Rozic (11), Banic (9) ill. Kirilenko (20), Pasutyin (14), Morgunov (10)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik