Nagyon kevés volt LeBron James tíz pontja a Pistons ellen

Vágólapra másolva!
2007.05.22. 08:47
A Detroit nyerte a Keleti főcsoport döntőjének az első mérkőzését az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A Pistons három ponttal győzte le a Clevelandet. A Cavs sztárja, LeBron James ezúttal csak tíz pontot szerzett, és nagy részben ez okozta a vendégek vesztét.
LeBron James (balra) ezúttal nem tudott mit kezdeni a detroitiak védekezésével
LeBron James (balra) ezúttal nem tudott mit kezdeni a detroitiak védekezésével
LeBron James (balra) ezúttal nem tudott mit kezdeni a detroitiak védekezésével
LeBron James (balra) ezúttal nem tudott mit kezdeni a detroitiak védekezésével

Az utolsó másodpercekben LeBron James vezette a labdát a detroiti palánk felé, mindenki azt várta, hogy kétpontos clevelandi hátránynál a fiatal klasszis dobni fog, azonban ő felmérte a helyzetet, és Donyell Marshallhoz passzolt.

A harmincnégy éves csatár így tiszta helyzetben „állhatott bele” egy hárompontos dobásba, de hibázott, így a Cavs nem tudta elvenni a Pistons pályaelőnyét.

A lepattanót ugyanis az a Chauncey Billups szedte le, aki triplájával egy perccel korábban a hazaiak javára fordította az eredményt (78-76). A Pistons irányítójával szemben ezután szabálytalankodtak a vendégek, így a harmincéves játékos kétszer dobhatott a büntetővonalról, és még az is belefért, hogy a másodikat elhibázza.

„Mindig igyekszem a legjobb megoldást, a nyerő megoldást választani – nyilatkozta a mérkőzés után LeBron James.- Ez ebben az esetben a passz volt ez, hiszen két ember váltott rám, és egy csapattársam üresen volt.”

Marshall, aki a New Jersey elleni hatodik meccsen hat hárompontost is bedobott, ezúttal hibázott.

„Aki próbálkozik, az néha hibázik is – mondta a vendégek csatára. – Balszerencsénkre pont ez volt az az egy, amivel megnyerhettük volna a mérkőzést.”

A Cleveland csapatának nagyon hiányoztak LeBron James pontjai, hiszen a huszonkét éves klasszis az első negyedben nem talált a gyűrűbe, és a meccsen csupán tíz pontot dobott, ami egyéni negatív csúcsa a rájátszásban.

Igaz James közel állt a tripla-duplához, hiszen a pontjai mellé tíz lepattanót és kilenc gólpasszt jegyzett, de az árulkodó jel a játékáról, hogy tizenöt mezőnykísérletéből csak öt landolt a gyűrűben.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Richard Hamilton volt 24 ponttal, de remekül játszott Tayshaum Prince is, aki nagyszerűen védekezett Jamesen.

„Akármerre ment, mindenhol három emberrel találkozott – nyilatkozta Lindsey Hunter, a hazaiak játékosa. – Ezt ugyanígy kell csinálnunk az egész párharc folyamán.”

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁSÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS

KELETI-FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
DETROIT PISTONS – CLEVELAND CAVALIERS 79-76 (19-24, 16-17, 21-14, 23-21)
DETROIT: T. Prince 8, R. Wallace 15/3, C. Webber 10, R. Hamilton 24/6, C. Billups 13/6, D. Davis 5, A. McDyess 2, J. Maxiell 0, L. Hunter 2, C. Delfino 0
CLEVELAND: L. James 10, D. Gooden 6, Z. Ilgauskas 22, S. Pavlovic 9/3, L. Hughes 13, A. Varejao 13, E. Snow 1, D. Marshall 2, D. Gibson 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik