Bombameglepetés: a Golden State elbúcsúztatta Dirk Nowitzkiékat

Vágólapra másolva!
2007.05.04. 07:59
Már csak egy hely kiadó a Nyugati főcsoport elődöntőjében, mivel a Golden State Warriors negyedszer is diadalmaskodott a Dallas Mavericks ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában. A Utah kiharcolta a hetedik mérkőzést, mivel hazai pályán legyőzte a Houstont.
Baron Davis kulcsszerepet vállalt a Warriors sikerében
Reuters
Baron Davis kulcsszerepet vállalt a Warriors sikerében
Baron Davis kulcsszerepet vállalt a Warriors sikerében
Reuters
Baron Davis kulcsszerepet vállalt a Warriors sikerében

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Salt Lake City-ben a Utah együttesének mindenképpen nyernie kellett, hogy ne búcsúzzon a további küzdelmektől. A Jazz ellenfele a Houston Rockets volt.

A Utah játékosai elsősorban Tracy McGradyt próbálták kikapcsolni a játékból, a Rockets sztárja azért így is eljutott 26 pontig, igaz, ebből kilencet büntetőből dobott. Mellette Jao Ming is eljutott 25-ig, de ők hiába dobtak ennyit, mivel a társak erejéből összesen futotta 31 pontra.

A houstoniak rengeteg labdát szórtak el, végül tizenkilenccel zártak ebben a tekintetben.

A másik oldalon Carlos Boozer 22-vel zárt, Mehmet Okur 19-et szerzett, de jól játszott Andrej Kirilenko is, akinek 14 pont volt a neve mellett a végelszámolásnál, valamint nagyon fontos öt szerelés. Az orosz játékos az első öt meccsen egyszer sem jutott nyolc pont fölé.

A Utah ezzel visszahozta a reményt, hogy bejusson a Nyugati főcsoport elődöntőjébe, de a mindent eldöntő hetedik meccsen Houstonban kell kiharcolnia a továbbjutást.

A játéknap másik mérkőzésén a Golden State Warriors negyedszer is legyőzte a Dallast, és már az elődöntő mezőnyének tagja. Baron Davis és Stephen Jackson vezérletével a kaliforniaiak egyik legjobb teljesítményükkel szórakoztatták a közönséget.

A sérüléssel bajlódó Baron 20 pontig jutott, míg Jackson klubrekordnak számító hét hárompontossal vétette észre magát.

Védekezésben is jót nyújtottak a Warriors-játékosok, az előző meccsen harminc pontig jutó Dirk Nowitzkit kivették a játékból, a német klasszis nyolc pontig jutott, két mezőnypróbálkozása volt csak sikeres.

A találkozón a harmadik negyed volt a döntő, ott a Golden State-nek volt egy 24-3-as sorozata is, és magyar idő szerint kedd hajnalban a Utah vagy a Houston gárdája ellen léphet pályára a főcsoport-elődöntőben.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

RÁJÁTSZÁS, NYUGATI FŐCSOPORT
Utah Jazz–Houston Rockets 94-82
A párharc állása: 3-3
Legjobb dobók: Boozer 22, Okur 19, Williams 15 ill. McGrady 26, Jao Ming 25, Alston 13
Golden State Warriors–Dallas Mavericks 111-86
A párharc végeredménye: 4-2 a GSW javára
Legjobb dobók: S. Jackson 33, Davis 20, Barnes 16 ill. Howard 20, Stackhouse 20, Harris 13, Terry 13
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik