Nem megy a Dallas csapatának a Golden State Warriors ellen

Vágólapra másolva!
2007.04.23. 08:49
Négy mérkőzéssel elkezdődött az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszása. Két mérkőzésen hazai, másik kettőn idegenbeli siker született. Meglepetés a Golden State Warriors dallasi győzelme, hiszen a texasiak első, a kaliforniaiak nyolcadik helyen jutottak be a playoffba.
Baron Davis tör kosárra DeSagana Diop mellett
Reuters
Baron Davis tör kosárra DeSagana Diop mellett
Baron Davis tör kosárra DeSagana Diop mellett
Reuters
Baron Davis tör kosárra DeSagana Diop mellett
A Dallas Mavericks a Golden State Warriors együttesét fogadta, és a texasiak bizakodva várhatták a mérkőzést: ők első helyen jutottak a rájátszásba, míg a kaliforniaiak az utolsó, nyolcadik helyet csípték el.

A mérkőzés viszont meglepetést hozott, ugyanis a Warriors idegenben tizenkét pontos sikert aratott. Igaz, a GSW most már a Dallas mumusának számít, hiszen sorozatban hatodszor nyert.

A mérkőzés hőse Baron Davis volt, aki 33 ponttal zárt, ebből 19-et a harmadik negyedben dobott. Az alapszakasz végét jól záró együttes (kilenc győzelem mellett mindössze egy vereség csúszott be) első győzelmét aratta a rájátszásban 1992. április 25. óta. Még messzebbre kell visszalapozni, ha az utolsó idegenbeli sikert keressük, ugyanis az 1991. május nyolcadikára datálható.

„Harmincöt százalékos dobóteljesítmény után csak ilyen eredmény születhet” – mondta Dirk Nowitzki, a Dallas sztárja, aki maga sem villogott, 16 próbálkozásából csak négy volt sikeres. Igaz, nem csak a német betlizett a meccsen, Jerry Stackhouse például 20 percet játszott, és nem szerzett kosarat.

A Denver a San Antonióhoz látogatott, és akárcsak 2005-ben ezúttal is megnyerte az első rájátszásos meccsét a Spurs ellen. Igaz, két évvel ezelőtt a San Antonio a következő négy találkozót hozta… A Nuggetsben remekelt Carmelo Anthony (30 ponttal zárt) és Allan Iverson (ő 31-et dobott), és ezzel nem tudott mit kezdeni a texasi csapat.

Keleten a Cleveland a Washingtont fogadta, és hiába volt sérült LeBron James bokája, ez nem akadályozta meg őt abban, hogy 23 pontot dobjon. A Cavs kiválósága a harmadik negyedben sérült meg egy akció közben, de nem volt hajlandó lemenni a pályáról.

A Gilbert Arenast és Caron Butlert nélkülöző Wizards az utolsó hét percig nem került tíz pontnál nagyobb hátrányba, de utána a Cavaliers bebiztosította a győzelmét. Eddie Jordan, a fővárosiak edzője kiemelte a hazaiak védekezését, de hozzátette, hogy ők is elrontottak sok tiszta dobóhelyzetet.

Mint azt korábban megírtuk, a Phoenix hazai pályán győzte le a Los Angeles Lakerst.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

RÁJÁTSZÁS:
Dallas Mavericks-Golden State Warriors 85-97 Az állás: 0-1
Cleveland Cavaliers-Washington Wizards 97-82 Az állás: 1-0
Phoenix Suns-Los Angeles Lakers 95-87 Az állás: 1-0
San Antonio Spurs-Denver Nuggets 89-95 Az állás: 0-1


Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik