Washington: 44 pont egyetlen negyed alatt

Vágólapra másolva!
2006.12.22. 09:53
Az előző idény rájátszása óta először találkozott egymással a Keleti főcsoport két meghatározó csapata, a Cleveland és a Detroit az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). Az 50. játéknapon rendezett találkozót a jobban dobó, jobban lepattanózó és egységesebb csapatteljesítményt nyújtó, Pistons nyerte meg 87-71-re. Sacramentóban színvonalas mérkőzésen a vendég Washington győzött.
Ilyen nehéz dolga volt LeBron Jamesnek (jobbra) a Detroit ellen ? itt éppen Carlos Delfino "takarja be"
Reuters
Ilyen nehéz dolga volt LeBron Jamesnek (jobbra) a Detroit ellen ? itt éppen Carlos Delfino "takarja be"
Ilyen nehéz dolga volt LeBron Jamesnek (jobbra) a Detroit ellen ? itt éppen Carlos Delfino "takarja be"
Reuters
Ilyen nehéz dolga volt LeBron Jamesnek (jobbra) a Detroit ellen ? itt éppen Carlos Delfino "takarja be"

Hiába volt LeBron James 26 ponttal magasan a mezőny legjobbja Clevelandben, az ohióiak csapatként gyengén muzsikáltak a Detroit ellen.

A tudósítások a Pistonsból annak a Chauncey Billupsnak a szerepét emelik ki, aki három negyeden keresztül pocsékul játszott. A hátvéd egészen a záró játékrészig eredménytelen volt mezőnyből, de az utolsó 12 percet három sikeres dobással kezdte, és neki köszönhető, hogy a michiganiek 13 ponttal elhúztak.

A Detroit ebben a szakaszban 30 pontot szerzett a Cavs 16 pontjával szemben, emellett remekül védekezett. Összességében a hazaiaknak csak minden harmadik dobásuk hozott pontot, és ennek nem csak az volt az oka, hogy rosszul céloztak, hanem az is, hogy egyszerűen nem hagyták őket játszani.

A Pistonsból érdemes megemlíteni Tayshaun Prince játékát, aki 11 dobásából csak hármat rontott el, s végül 16 ponttal és nyolc lepattanóval zárt. Antonio McDyess 11 ponttal és 11 lepattanóval, a már említett Billups 17 ponttal és 10 gólpasszal ért el dupla-duplát.

A házigazdáknál LeBron James volt csak képes kiemelkedő teljesítményre (26 pont, 10 lepattanó), elfogadhatóan játszott még a litván center, Zydrunas Ilgauskas (16 pont) és Larry Hughes (12).

A Cavaliers 14 hazai mérkőzéséből így is csupán a harmadikat bukta el.

Sacramentóban a térdsérüléssel bajlódó Ron Artest nélkül felálló hazaiak remek meccsen kaptak ki 126-119-re a Washingtontól.

Bár a Kings színeiben Kevin Martin szinte megállíthatatlan volt (40 pont), a másik oldalon ketten is eljutottak harminc pontig: Antawn Jamison 33, Gilbert Arenas 30 pontot dobott. Jamison mindamellett lekapott még 13 lepattanót is.

A Wizardsnál hatan, a kaliforniaiaknál öten értek el két számjegyű teljesítményt. A két együttes között kicsi volt a különbség ezen az estén, de a hárompontosok értékesítésében (22-ből 11 a fővárosiaknál, 22-ből nyolc a Sacramentónál), valamint a palánkról lecsorgó labdák összegyűjtésében (Wizards: 51, Kings: 41) jobb volt a keleti parti gárda.

A Washington – amely a harmadik negyedet 44-24-re nyerte meg – az utóbbi öt mérkőzéséből a negyediken tudott győzni, és kilenc meccs óta még egyszer sem dobott kevesebbet 106 pontnál.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, AZ 50. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Cleveland Cavaliers-Detroit Pistons 71-87
Sacramento Kings-Washington Wizards 119-126
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik