Nowitzki hiánya sem fékezte le a Dallast

Vágólapra másolva!
2006.11.30. 09:27
A nyitányon elszenvedett négy veresége óta nem tud hibázni a Dallas, a texasiak azóta már a 11. győzelmüket aratták. Remekel az Orlando is, amely Dwight Howard sorozatban hetedik dupla-duplájával diadalmaskodott a Seattle otthonában.
Carlos Boozer (balra) és Tony Parker küzd a labdáért
Reuters
Carlos Boozer (balra) és Tony Parker küzd a labdáért
Carlos Boozer (balra) és Tony Parker küzd a labdáért
Reuters
Carlos Boozer (balra) és Tony Parker küzd a labdáért

Sorozatban 11. győzelmét aratta a Dallas, és a texasiak annak ellenére könnyen gyűrték le a Torontót, hogy csapatuk sztárja, Dirk Nowitzki csak az első negyedben volt pályán.

Dirk Nowitzki hamar kiszállt
Reuters
Dirk Nowitzki hamar kiszállt
A német klasszis látási zavarokra panaszkodott, majd kijelentette, hogy csapata következő meccsén, a Sacramento ellen már újra játszani akar.

Nowitzki távollétében Josh Howard volt a legeredményesebb 26 ponttal, de a tartalék Jerry Stackhouse is huszonháromig jutott.

A tizenhárom pontig és tizennégy lepattanóig jutó Erick Dampier elmondta, hogy nem foglalkoznak a győzelmi sorozatukkal, őket mindig csak a következő mérkőzés érdekli.

Két nappal korábban mind a Utahnak, mind a San Antoniónak megtört egy sorozata (előbbi otthon, utóbbi idegenben volt veretlen), most ez a két csapat Salt Lake Cityben találkozott egymással.

A mérkőzés nem hozott sok pontot, ez elsősorban a két csapat gyengébb dobószázalékának volt köszönhető, a Jazz végül a lepattanók megszerzésével múlta felül ellenfelét, ebben 50-34 volt a javukra.

Miután 12-1-es, nagyszerű mutatóval kezdte az idényt a Utah, vereséget szenvedett egymás után a Golden State-től és az Orlandótól is, amely meccseken jóval kevesebb lepattanót gyűjtöttek be, mint az ellenfelek.

A Utah elleni legutóbbi 24 meccséből huszonkettőt megnyerő San Antonio nincs igazán jó formában, harmadik vereségét szenvedte el a legutóbbi négy meccsén.

Remekel viszont az Orlando, amely Dwight Howard 24 pontjának és 12 lepattanójának köszönhetően sorozatban ötödik győzelmét aratta. A hazai Seattle SuperSonics nem bírt a sorozatban hetedik dupla-dupláját szerző klasszissal.

Megszakadt a New Jersey hat mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata, a Nets a Boston Celtics otthonában győzött.

NBA, 28. JÁTÉKNAP
Seattle SuperSonics-Orlando Magic 84-94
Atlanta Hawks-Charlotte Bobcats 99-90
Boston Celtics-New Jersey Nets 103-106
Cleveland Cavaliers-New York Knicks 98-101
Dallas Mavericks-Toronto Raptors 117-98
Phoenix Suns-Houston Rockets 102-91
Utah Jazz-San Antonio Spurs 83-75
Golden State Warriors-Indiana Pacers 106-108
Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies 105-90
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik