Kiszenvedte a Kaposvár

K. KUN ZOLTÁN, SAHIN TÓTH RÓBERTK. KUN ZOLTÁN, SAHIN TÓTH RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.04.21. 22:45
Címkék
Dzunics Braniszlav visszatért! Hivatalosan persze hetekkel korábbra volt tehető a jeles dátum, csakhogy tudvalevő, a somogyi hátvédnek a kezdő ötösben, s nem a kispadon a helye.










Márpedig eddig rendre a cserék közt kezdte a találkozókat (a több hónapos kihagyás nyilván nem múlt el nyomtalanul), mígnem Kmézics edző ezúttal úgy határozott, a Falco elleni negyeddöntő harmadik derbijén kapjon szerepet a somogyiak nyitó sorában. Nem volt ott viszont Benítez, akire továbbra sem számíthat a Falco, igaz, a látogató nélküle is ragyogóan kezdett. A Borszéki és Kálmán repítette vasi egylet pillanatok alatt nyolcpontos előnyt szorgoskodott össze, ami legalábbis meglepő volt a felek első két meccse után (ha már itt tartunk, az idény során a Falco még egyszer sem verte meg Ivkovicsékat). Beletelt néhány percbe, amíg rendezte sorait a friss kupagyőztes, s a hatásosan ziccerező Filipovics segítségével 14–14-nél már együtt jártak a gárdák.
Csakhogy a Falco a folytatásban sem hagyta magát! Így esett meg, hogy a második szakasz nagy részében a szombathelyieknél volt az előny.
A szünet után viszont már nem sokáig vezettek Kálmánék: Ivkovics találataival szép lassan elhúzott a házigazda, míg a túloldalon csaknem öt percig nem talált a gyűrűbe senki. Ez pedig sok. Vagyis inkább sokk. Márpedig az effajta dekoncentráltság megengedhetetlen még egy, a csúcsformájától igencsak messze lévő KKK ellen is.

Miért nyert ilyen nehezen a csapata? – kérdeztük Kmézics Zoránt, a kaposváriak vezetőedzőjét.
– Nagyon fáradtak voltak a kulcsjátékosok, a többet pihenő emberektől pedig többet vártam, ám ők nem tudták hozni a formájukat. Az idősebb kosárlabdázók viszont ismét kiharcolták a győzelmet.

Szavazás

Ki nyeri a férfi kosárbajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik