Az út elején a soproniak

BOTÁR LÁSZLÓBOTÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2002.10.30. 23:44
Címkék
A játékosok bemutatása kifejezetten szívélyes, udvarias légkörben zajlott, mivel Kovácovát a soproni, Alessandrát és Bogojevicset pedig a rózsahegyi közönség fogadta vastapssal, nagy-nagy szeretettel. Érthető is, hiszen ezen játékosok az előző évad során még a másik oldalon szerepeltek! Amúgy talán a szlovák csapatnál a nyáron felröppent rémhírek hatására most közel sem volt olyan félelmetes atmoszféra a rózsahegyi sportcsarnokban, mint fél éve, amikor a két csapat az Euroligában a négyes döntőbe jutásért küzdött egymással.
Farkas Sándor a találkozó előtt nem titkolta, vannak aggályai, fenntartásai, röviden tart a találkozótól! "A szlovák együttesben van négy jelentős, nemzetközi rutinnal bíró, tapasztalt kosaras, mellettük pedig olyan fiatal tehetségek szerepelnek, akik nyilvánvalóan szinte meghalnak majd a bizonyítási vágytól, a mi csapatunk pedig, úgy érzem, még messze nincs kész.”
A pályán történtek aztán fényesen igazolták a szakvezető rossz előérzetét. Az ideges légkörben kezdődő találkozó első kosarát majdnem másfél perc elteltével ugyan Balogh Judit szerezte, ám ettől kezdve a csapatát zseniálisan mozgató Bieliková vezette rózsahegyiek akarata érvényesült a pályán. A soproni támadások esetlegesek voltak, nem nagyon tudták egymást helyzetbe hozni a GYSEV játékosai, míg a hazaiak az első negyed második felében Pavlicková, a már említett Bieliková kosaraival fokozatosan elhúztak. A második játékrész sajnos pont úgy kezdődött, ahogy az elsőnek vége szakadt. Pavlicková-tripla, egy eladott labda a soproniak részéről, majd egy Veszel-kosár. 26–12 állt ekkor az eredményjelző táblán, és nem a világsztárokból álló GYSEV vezetett!
Ezt követően Farkas cserére határozta el magát. Gyakran megteszi ezt a szakember, ezen az összecsapáson sem ez volt az első ilyen húzása, ám ez a Balogh, Nemcová váltás mégis megkülönböztetett figyelmet érdemel, mégpedig azért, mert ezt követően öt külföldi kosaras volt a pályán soproni színekben. Ebben a periódusban a magassági fölényét kihasználva valamelyest csökkentette hátrányát a soproni együttes, időt is kért Hejková asszony, a szlovákok mestere. Rendezték a sorokat a hazaiak, a kisebb hullámvölgyön Pavlicková lendítette át a rózsahegyieket, a meginduló szekerükkel pedig Bieliková egy újabb hárompontos formájában tette ugyanezt. Bár a második félidő Balogh hárompontosával indult, túl sokat nem változott a játék képe. Támadásban csak erőlködött, vergődött a GYSEV, védekezésben pedig gyakran csak keresték, "nyomozták” a labdát a soproniak, és sajnos a legtöbbször csak akkor találták meg azt, amikor kihullott a kosarukból. Sokkal szervezettebben, ötletesebben játszott a Rózsahegy, a házigazdák igazi csapatmunkával húztak el több mint húsz ponttal a soproni együttestől.
A záró negyedet is triplával nyitotta a GYSEV, méghozzá Szőke révén, majd Kovácová kipontozódása után felcsillant egy apró reménysugár. Fura ezt mondani, de 16 pontra közelítette meg ellenfelét a GYSEV, ám a magyar bajnoknak a negyed közepén a kegyelemdöfést a mérkőzést mindössze egyetlen cserével végigjátszó rózsahegyi alakulat két "zöldfülű”, ám a feladathoz a legteljesebb mértékig felnövő kosarasa, Michulková és Lasková adta meg.
Újra húsz pontra nőtt a különbség…
Ezt a meccs végéig ugyan csökkentette a GYSEV, ám az Euroliga nyitányán igen kellemetlen meglepetés érte a soproniakat. Egy nagyon egységes és fegyelmezett csapat aratott magabiztos győzelmet a soproniak felett, akik még nem igazán álltak össze.

Mestermérleg
Natalia Hejková: – Mint mindig, most is győzelemre törekedtünk, és örülök, hogy sikerült is az Euroliga-nyitányon. Azt azért nem gondoltam, hogy lesz olyan periódus a találkozón, amikor húsz pontnál is nagyobb különbséggel vezetünk a GYSEV ellen.
Farkas Sándor: – Nagyon sokat kell még dolgoznunk azért, hogy azok legyünk, aminek gondolnak bennünket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik