Női kézilabda: Thaiföld is játszhat olimpiai selejtezőt

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.02.10. 16:20
null
Thaiföld válogatottja is készülhet az olimpiai selejtezőre – legalábbis most úgy tűnik… (Fotó: AFP)
Nincs könnyű feladata a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnek a közelgő női olimpiai selejtező feltöltésével a távol-keleti helyzet miatt, de most úgy tűnik, rendeződött a helyzet.

A rendező Japán és az ázsiai kvalifikációs tornát megnyerő Dél-Korea már biztos résztvevője a nyári olimpiának, amelyre még hat hely kiadó.

Erről a hat kvótáról a három, egyenként négycsapatos kvalifikációs torna dönt majd március végén (mindenhonnan az első két helyezett jut ki). Ezeken két ázsiai együttes kap lehetőséget, az eredeti felállás szerint a győri viadalra Kína, a montenegróira Észak-Korea ment volna.

Csakhogy Észak-Korea január elején jelezte, hogy nem vesz részt a tornán, így az IHF Kazahsztánt hívta meg Podgoricába. Február elején a koronavírus-járvány miatt Kína is visszalépett, az ázsiai rangsorban harmadik Kazahsztán így Podgoricából Győrbe került át.

Az IHF felkérte a rangsorban negyedik hongkongiakat, ugorjon be a montenegrói viadalra, de ők visszautasították a lehetőséget. Ezért ment a felkérés az ötödik Thaiföldnek, amely már igent mondott, azaz most úgy tűnik, teljes a tornák mezőnye.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ (március 20–22.)
Llíria:
Spanyolország (rendező), Svédország, Argentína, Szenegál
Győr: Magyarország (rendező), Oroszország, Szerbia, Kazahsztán
Podgorica: Montenegró (rendező), Norvégia, Románia, Thaiföld

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik