Boris Dvorsek veszi át az Alba Fehérvár kispadját (Fotó: albakezi.hu)

 

Az új edző munkáját az eddigi vezetőedző, Józsa Krisztián és Siti Eszter segíti másodedzőként.

Balássi Imre klubelnök elmondta, az előző szezon rendkívül nehéz volt, ezért döntöttek úgy, hogy a szakmai stábot kiegészítik egy tapasztalt edzővel, így esett a választás a horvát trénerre. Kiemelte, Magyarországon ismeretlen edzőről van szó, akinek azonban komoly múltja van, hiszen felnőtt férfi és női, illetve utánpótlás vonalon is bizonyított már, a többi között 2013-ban SEHA-ligát nyert a PPD Zagreb férficsapatával, ezen felül a horvát női válogatottal segédedzőként olimpián is szerepelt.

Boris Dvorsek nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az egyik legjobb női bajnokságban dolgozhat. Hozzátette, Horvátország is komoly kézilabdakultúrával rendelkezik, ennek ellenére talán csak a férfi bajnok PPD Zagreb büszkélkedhet hasonló infrastruktúrával, mint az Alba Fehérvár.

A tréner közölte, hogy új csapata több tavalyi meccsét is látta, és ezek alapján három fő területen szeretne nagy változásokat elérni: egyrészt a védekezésen javítani, másrészt attraktív, látványos támadójátékot játszatni, harmadrészt jelentősen javulni a fizikai felkészültség terén.

A klub új játékosok leigazolását is bejelentette. Székesfehérváron folytatja pályafutását Hudák Emma szlovák válogatott jobbátlövő, aki Mosonmagyaróvárról érkezett, mint ahogy Domokos Dalma jobbszélső is, míg Takó Viktória junior Európa-bajnok balátlövő a NEKA-tól igazolt az Alba Fehérvárhoz. Jelezték, hogy a keret nem végleges, több saját nevelésű ifjúsági korú játékos a felnőttekkel készül, akik bekerülhetnek a keretbe, valamint egy, a tokiói olimpián szereplő irányítót fognak még igazolni, akit csak a világeseményt követően jelentenek be.