Női kézi: mentálisan elfáradt, Groot az idény végén befejezi

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.23. 12:20
null
Nycke Groot októberben már az Odense játékosaként lépett pályára Győrben (Fotó: Török Attila)
Befejezi pályafutását a jelenlegi idény végén a Győr női kézilabdacsapatával korábban három Bajnokok Ligáját nyerő Nycke Groot, aki tavaly nyár óta ismét Dániában, a BL-szereplő Odensében játszik.

 

A 32 éves holland irányító a dán TV 2-nek beszélt döntése hátteréről.

„Nagyon elhasznált már a testem, és nincs már hozzá mentális erőm, hogy továbbra is ezen a szinten játsszak – kezdte Groot. – Jól érzem magam Dániában, örülök, hogy visszatértem, de a kézilabda tekintetében ugyanolyan nagy nyomás nehezedett rám, mint korábban. Bizonyos tényezőket fejben nehezen tudok elengedni, mert mindent százszázalékosan akarok csinálni.”

Groot 2015 és 2019 között kézilabdázott Győrben, ez idő alatt három Bajnokok Ligáját, valamint négy magyar bajnoki címet és három Magyar Kupát nyert az ETO-val. A holland válogatottal világbajnoki ezüstérmes (2015) és bronzérmes (2017), valamint Európa-bajnoki 2. (2016) és 3. helyezett (2018), sőt az idei Eb-re készülő bő keretbe is beválogatták, de nem kívánt visszatérni a nemzeti csapatba, ezért a szűkített, 16 fős listára már nem került fel a neve.

Groot az Odensével a Győr csoportjában szerepel a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásában, és kilenc meccs után 10 ponttal a B jelű nyolcas 4. helyén áll.

Érdekesség, hogy korábbi győri holland klubtársa, a játékkal egy időre felhagyó Yvette Brochéppen a hétvégén jelentette be, hogy Metzben újrakezdte a kézilabdát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik