Női kézi: láthatjuk-e még győri mezben Heidi Lökét?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.05. 16:08
null
Löke szerződése az idény végén lejár Győrben (Fotó: NS-archív)
Norvégiában is meglepetésként ért mindenkit Heidi Löke pénteki bejelentése. Mint ismert, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának világklasszis beállójáról egy órával a CSM Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtt adták hírül, hogy ismét gyereket vár, így többet már nem lép pályára ebben a szezonban. Nagy kérdés, hogy láthatjuk-e még győri mezben, ugyanis 2017 nyarán lejár a szerződése.

„Ez remek hír, Björn [Björn Olsson, Löke párja – a szerk.] és én nagyon izgatottak vagyunk, s Alexanderrel [Löke kisfia] együtt várjuk a második gyerekem születését” – mondta a decemberben 34. életévét betöltő elnyűhetetlen beálló.

Löke a norvég Verdens Gangnak hozzátette, azért is kellett ilyen szokatlanul hamar a nyilvánosság elé állnia (júniusra várja a második gyerekét), mert semmilyen kockázatot nem szeretne vállalni. Ez pedig azt jelenti, hogy a Győrben és a norvég válogatottban sem lép többet pályára ebben a szezonban. A játékos azonban hamar megnyugtatta a közvéleményt: ez a mostani bejelentés korántsem jelenti a karrierje befejezését.

„Szeretnék klub- és válogatott szinten is visszatérni a szülés után. Úgy gondolom, még jó pár évem lehet a legmagasabb szinten. Az első terhességem után már kitapasztaltam, mit kell tennem a visszatérésért, így ha minden rendben megy, ugyanúgy fogok most is edzeni, hogy hamar visszanyerjem a formámat.”

A norvég Tv2-nek elárulta, az olimpia óta bajlódott a fájós bokájával, így jelenleg csak 70 százalékosnak érezte magát – most legalább lesz ideje kipihenni magát.

Nagy kérdés, hogy melyik klub színeiben fog visszatérni, a szerződése ugyanis nyáron lejár a Győri ETO-val, sőt az is lehet, addig sem marad hazánkban.

„Meglátjuk, mi lesz, de elképzelhető, hogy hamarosan megszületik a megállapodás, és a közeljövőben visszatérünk Norvégiába” – mondta Löke a VG-nek. Hazájából a bejelentés után nem sokkal már több megkeresést is kapott, korábbi klubja, a Larvik volt az első. „Nem szempont, hogy a Larvikkal a BL-ben játszhassak. Olyan klubot kell találnunk, amely minden tekintetben megfelelő.”

A norvég válogatottnál egyfelől örülnek Löke boldogságának, de nagy feladat is vár Thorir Hergeirssonra és stábjára, hogy megoldja a kulcsjátékos pótlását. Ole Gustav Gjekstad, a Larvik korábbi edzője úgy véli, Marit Malm Frafjord alkalmas lehet a feladatra.

A győri klub is keresi a megoldást Löke helyettesítésére itthon és külföldön, hiszen most a holland Yvette Broch az egyetlen nagykorú beálló a keretben. A fiatalok közül a 16 éves Varga Emőke edz a felnőttekkel, a Bucuresti ellen pedig vészmegoldásként Korsós Dorina szaladt be beállóba, de a jelenleg a kvázi fiókcsapat Mosonmagyaróvárnál szereplő 19 esztendős, egyszeres válogatott Dombi Luca visszahozatala is megoldás lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik