Férfi kézilabda: Nem panaszkodhatok, egyre jobbak vagyunk – David Davis

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2020.09.03. 09:28
null
David Davis összességében elégedett volt csapata felkészülésével, és úgy érzi, az edzőmeccseken csak egy kicsi hiányzott – igaz, annyi mindenből (Fotó: Dömötör Csaba)
A Telekom Veszprém megnyerte második bajnokiját is, de David Davis már a hétvégére készül, edzői pályafutása első SEHA-liga négyes döntőjére.

 

A Telekom Veszprém férficsapatának nyári felkészülése nem úgy sikerült, ahogy tervezték, legalábbis az eredményeket tekintve biztosan nem, ráadásul az utolsó, a német THW Kiel elleni edzőmeccs koronavírus-fertőzés miatt el is maradt, így javítani sem sikerült az összképen... A Budakalász és Csurgó elleni bajnokit viszont már simán megnyerte David Davis csapata, aki elégedett az elmúlt hónapokkal, mert elvégezték azt a munkát, amelyet el kellett.

LIGETVÁRI Patrik, a Veszprém balátlövője
„A sok kihagyás ellenére az otthoni program miatt jó fizikai állapotban érkeztünk vissza a klubhoz, és kemény felkészülésen vagyunk túl, ami kicsit pörgősebbre sikerült, mint amit Spanyolországban megszoktam a csapataimnál. David Davis célja az volt, hogy a szezonkezdetre minél jobb állapotba kerüljünk, ami szerintem fizikai és taktikai téren is sikerült. Edzéseken és meccseken is száz százalékot nyújtott mindenki, csak a mérkőzéseken valamiért többet hibáztunk, a Tatabánya ellen a védekezés nem működött jól, sok gólt kaptunk, a későbbi meccseken pedig a támadással, a helyzetkihasználással volt gondunk. Az összkép ennek ellenére is pozitív, jó szezonnak nézünk elébe, kezdve ezzel a héttel, ami különösen kemény lesz a SEHA-liga hétvégi négyes döntője miatt.”

„Az egyik cél a sérülések elkerülése volt, ami szerencsére sikerült, bár kisebb gondjaink azért akadtak, az olyan esetekre pedig, ami Rasmus Laugével történt, nem lehet felkészülni – mondta a Nemzeti Sportnak a szakember, utalva a dán balátlövő edzés során elszenvedett arccsonttörésére. – A másik cél a gárda felkészítése volt a SEHA-liga négyes döntőjére mint az első nagyobb megpróbáltatásra az idényben, ezen a téren sem állunk rosszul. Az előszezon meccsein ugyan valóban játszhattunk volna jobban, ám valamiért a játékosok aktivitása nem volt az igazi, és valahogy úgy éreztem, mindenből csak egy kicsi hiányzott.”

A spanyol edző szerint nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a koronavírus-járvány miatt a felkészülés teljesen más volt, mint korábban, amihez alkalmazkodniuk kellett, azonban a vereségek után sem keseredett el, és rendre úgy nyilatkozott, a magyar bajnokság kezdetére szeretnének minden olyan hibát kijavítani, ami az edzőmeccseken előjött. De nincs ezzel sem gond, mint mondta, az előszezon erre van kitalálva.

„Nem panaszkodhatok, mert egyre jobbak vagyunk, és tulajdonképpen semmi katasztrofális nem történt – fogalmazott Davis, aki az elmúlt időszakot végig Veszprémben töltötte, nem tudott hazautazni Spanyolországba. – Az eredményektől függetlenül végig jól dolgoztak a srácok, a csapat készen áll a szezonra. Mivel ezúttal a magyar bajnokságon kívül helyt kell állnunk a Bajnokok Ligájában és a SEHA-ligában is, biztosan nem lesz könnyű az elkövetkező néhány hónap, ám nem aggódom a csapat miatt. Sőt, szemernyi kétségem sincs.”

A Telekom Veszprém csapata már szerda este, a Csurgó elleni győztes bajnoki (40–21) után elutazott a horvátországi Zadarba, a SEHA-liga négyes döntőjének helyszínére, ahol pénteken 18 órától az elődöntőben a fehérorosz Meskov Breszttel, a vasárnapi döntőben vagy a bronzmeccsen pedig a másik két elődöntős csapat, a horvát PPD Zagreb vagy az északmacedón Vardar Szkopje egyikével csap össze, majd nyomban visszautazik Veszprémbe.

„Edzőként ez lesz pályafutásom első SEHA-liga négyes döntője, és nem lenne jó üres kézzel hazatérni. Zadarban szeretnénk megszerezni az idény első trófeáját!” – tette hozzá Davis. Bár a drukkerek nem szurkolhatnak a helyszínen, hiszen a SEHA-liga négyes döntőjének meccseit zárt kapuk mögött rendezik, a szervezők amerikai mintára virtuális szurkolótábort verbuválnak, amely a pálya mellett felállított ledfalon lesz látható. Jelentkezni a verseny hivatalos honlapján lehet.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
TELEKOM VESZPRÉM–CSURGÓI KK 40–21 (19–10)
Veszprém, 1000
néző.V:Paska, Vastag
VESZPRÉM:
CUPARA – Siskarjov 4, A. NILSSON 4, Borozan 1, Lékai, MAQUEDA 5, STRLEK 10. Csere:Corrales (kapus), BLAGOTINSEK 6, Moraes, J. Omar 3, Ligetvári 1, Nenadics 4, Mahé 2 (2), Lukács P., Bodor.Edző:David Davis
CSURGÓ:TATAI – Vasics 1, Hanusz 2, Leimeter, Szeitl 1, Gábor M. 1, Vasvári.Csere:Füstös (kapus), Krecic, KRSMANCSICS 5 (2), Gebhardt 1, KERKOVITS 5 (4), Popovics 1, Borsos, A. Kovacevic 1, Nagy Sz. 3.Edző:Baranyai Norbert
Az eredmény alakulása:7. perc: 6–0. 10. p.: 6–1. 16. p.: 10–5. 23. p.: 15–6. 30. p.: 19–9. 35. p.: 23–13. 42. p.: 27–14. 51. p.: 34–18. 58. p.: 37–20
Kiállítások:4, ill. 14 perc
Hétméteresek:2/2, ill. 7/6
MESTERMÉRLEG
David Davis:
– Tetszett, hogy csapatom végig komolyan vette a mérkőzést az előszezonban remekül teljesítő Csurgó ellen. Már a hétvége felé, a SEHA-liga négyes döntője felé kacsintgatunk, kezdünk arra a szintre érni, ahol ilyenkor már lenni kell. Mahé visszatérésének különösen örülök.
Baranyai Norbert:– Hit és akarat nélkül senkivel sem tudunk jó mérkőzést játszani. Az első tíz percben átgázolt rajtunk a Veszprém, és ekkor el is dőlt a találkozó sorsa. A második játékrészben igyekeztünk közelebb jönni, de a védekezésünk továbbra sem volt túl jó, és a rengeteg eladott labdából nagyon sok lerohanásgólt kaptunk.

FÉRFI KÉZILABDA SEHA-LIGA
NÉGYES DÖNTŐ, ZÁRA (ZADAR)
ELŐDÖNTŐ (szeptember 4., péntek)
18.00:
Telekom Veszprém–Meskov Breszt (fehérorosz)
20.30:Vardar Szkopje (északmacedón)–PPD Zagreb (horvát)
HELYOSZTÓK (szeptember 6., vasárnap)
18.00:
bronzmérkőzés
20.30:döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik