Kézilabda: teljes az Év csapata, Győri-Lukács, Oftedal, Toft, Haugsted és Fabregas is bekerült

TÓTHPÁL ZOLTÁNTÓTHPÁL ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.06.27. 17:04
Győri-Lukács Viktória is bekerült a legjobbak közé (Fotó: Győri Audi ETO KC/Facebook)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) csütörtökön nyilvánosságra hozta a 2023–2024-es idényben az Év csapatát alkotó játékosok névsorát. A nőknél egy magyar játékos, Győri-Lukács Viktória is bekerült a csapatba, amelynek tagja még három klubtársa, Sandra Toft, Line Haugsted és a visszavonulását bejelentő Stine Oftedal. A férfiaknál a Telekom Veszprém francia kiválóságát, Ludovic Fabregast választották be a legjobbak közé.

 

A 2023–2024-es KÉZILABDAIDÉNY CSAPATA
FÉRFIAK
Kapus: Emil Nielsen (Dánia)
Jobbszélső: Hans Lindberg (Dánia)
Jobbátlövő: Dika Mem (Franciaország)
Irányító: Felix Claar (Svédország)
Beálló: Ludovic Fabregas (Franciaország)
Balátlövő: Elohim Prandi (Franciaország)
Balszélső: Emil Jakobsen (Svédország)
Védő: Magnus Saugstrup (Dánia)
NŐK
Kapus: Sandra Toft (Dánia)
Jobbszélső: Győri-Lukács Viktória (Magyarország)
Jobbátlövő: Anna Vjahireva (Oroszország)
Irányító: Stine Oftedal (Norvégia)
Beálló: Sarah Bouktit (Franciaország)
Balátlövő: Henny Reistad (Norvégia)
Balszélső: Chloé Valentini (Franciaország)
Védő: Line Haugsted (Dánia)

Mint azt már megírtuk, a magyar válogatott játékosok közül a női jelöltek közé ketten kerültek be, a Győri Audi ETO KC-t erősítő Győri-Lukács Viktória és a DVSC Schaefflerben játszó Töpfner Alexandra viszont egymással is versengenek a jobb szélen. A Bajnokok Ligája-győztes Rába-partiak egyébként két kapussal (Silje Solberg, Sandra Toft), két beállóval (Linn Blohm, Kari Brattset), egy jobbátlövővel (Ana Gros), egy irányítóval (Stine Oftedal), egy balátlövővel (Estelle Nze Minko) és egy védővel (Line Haugsted) képviseltetik magukat, míg a magyar bajnok és kupagyőztes FTC-ből a jobbszélső Angela Malestein, az irányító Andrea Lekics és a beálló Dragana Cvijics van ott a jelöltek között.

A férfiaknál egy magyar válogatott játékost jelöltek a posztonkénti listába, az OTP Bank-Pick Szeged beállóját, Bánhidi Bencét, a Tisza-partiak közül pedig még a jobbszélső Mario Sostaric és a balszélső Sebastian Frimmel van ott a listán. A magyar rekordbajnok Telekom Veszprémből Nedim Remilit (irányítóként) és Hugo Descat-t (balszélső) jelölték, illetve egyedüli játékosként Ludovic Fabregas a védők és a beállók között is ott van a listán.

Az EHF csütörtökön óránként hozza nyilvánosságra a győztesek neveit, elsőként délelőtt 10 órakor a legjobb balszélsőket nevezték meg. Ebben a kategóriában a nőknél a francia Chloé Valentini győzött, míg a férfiaknál a dán Emil Jakobsen került be a csapatba.

Balátlövőként a norvég Henny Reistadot és a francia Elohim Prandit választották a legjobbnak.

Az irányítóknál a norvég Stine Oftedalt választották be a legjobbak közé, míg a férfiaknál a svéd Felix Claar került be a csapatba.

Következett a legjobb jobbátlövő kategória, amelyben a nőknél az orosz Anna Vjahireva, a férfiaknál pedig a francia Dika Mem került be a csapatba.

A legjobb jobbszélső kategóriában a nőknél a Győri Audi ETO KC játékosa, Győri-Lukács Viktória került be a csapatba, a férfiaknál pedig a dán Hans Lindberg bizonyult a legjobbnak a posztján az európai szövetségnél.

Miután kiderült, hogy bekerült a legjobbak közé, Győri-Lukács hivatalos Instagram-oldalán reagált az elismerésre:

Hatodjára a legjobb beállóst nevezték meg, ebben a kategóriában a nőknél egy francia játékos, Sarah Bouktit került be a csapatba, míg a férfiaknál a Telekom Veszprém szintén francia klasszisára, Ludovic Fabregasra esett a szövetség választása.

A nőknél a legjobb kapusnak a győriek dán kiválóságát, Sandra Toftot választották meg, míg a férfiaknál az ugyancsak dán nemzetiségű Emil Nielsen került be a csapatba. Így tehát egy poszt híján teljes az Év csapata, hiszen már csak a védőjátékos neve ismeretlen. Az utolsó kategóriában a győztes kilétét 17 órakor hozza nyilvánosságra az európai szövetség úgy a nőknél, mint a férfiaknál.

Végezetül a legjobb védőjátékost nevezték meg: a nőknél a győriek dán játékosa, Line Haugsted lett tagja a csapatnak, a férfiaknál pedig az ugyancsak dán Magnus Saugstrupot választotta be a legjobbak közé az európai szövetség. Az Év csapata ezzel teljes.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik