Halálcsoportba került a Szeged, már ősszel megismétlődnek a döntők

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.27. 18:44
Megvan a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása (Fotó: Getty Images)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában elkészítette a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. A nőknél a címvédő Győri Audi ETO KC a B jelű nyolcasban összekerült a BL-döntős Bietigheimmel (új nevén Ludwigsburg) a dán Esbjerggel és a norvég Vipers Kristiansanddal is, az FTC-Rail Cargo Hungaria az A-csoportba került többek között a Metz és a CSM Bucuresti mellé, míg a férfiaknál a Veszprémé a könnyebb csoport, miközben az OTP Bank-Pick Szegedet brutális nyolcasba osztották be.

Mint megírtuk, a Bajnokok Ligája-győztes, de az NB I-ben csak ezüstérmes Győri Audi ETO KC és az OTP Bank-Pick Szeged felminősítését is elfogadta az EHF, ugyanakkor a magyar bajnokságban negyedik DVSC-Schaeffler nem kapott indulási jogot a Bajnokok Ligájára.

A nőknél magyar bajnok FTC az A-csoportban a francia Metzcel (Vámos Petra, Szemerey Zsófi), a román CSM Bucuresti-tel, a szlovén Krim Ljubljanával, a norvég Storhamarral, a dán Nyköbinggel, a horvát Podravkával és a román CS Gloria Bistritával (Kácsor Gréta) vív meg, míg a Győr a B jelű nyolcasban a norvég Vipers Kristiansand, a dán Esbjerg, a montenegrói Buducsnoszt és a német Ludwigsburg (korábban Bietigheim, Háfra Noémi és Faluvégi Dorottya együttese), a francia Brest Bretagne, a román Rapid Bucuresti (Korsós Dorina) és a dán Odense mellé került.

A férfiaknál a Veszprém az A-csoportban a lengyel Wisla Plock (Fazekas Gergő, Szita Zoltán) és a francia Paris Saint-Germain, a német Füchse Berlin, az újonc dán Fredericia, a portugál Sporting, a román Dinamo Bucuresti (Rosta Miklós) és az északmacedón Peliszter mellé került, elkerülve többek között a címvédő spanyol Barcát, a BL-döntős dán Aalborgot és a tavalyi győztes német Magdeburgot, amelyek az OTP Bank-Pick Szeged ellenfelei lesznek a B-csoportban, ráadásul a Tisza-partiak megkapták továbbá a lengyel Kielcét (Máthé Dominik), a francia Nantes-ot, a horvát Zagrebet és a norvég Kolstadot is. 

A lebonyolítás egyik nemnél sem változott, továbbra is két-két csoportban nyolc-nyolc csapat vesz részt, melyek közül a 14 forduló után az első két helyezett negyeddöntőbe jut, a 3-6. helyezettek a nyolcaddöntőbe.

A Bajnokok Ligája első fordulóját a nőknél 2025. szeptember 7-8-án, a férfiaknál 2024. szeptember 11-én és 12-én rendezik, míg a csoportkör a nőknél 2025. február 22-23-án, a férfiaknál 2025. március 5-6-án zárul.

A NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT: FTC-Rail Cargo Hungaria (magyar), Metz (francia), CSM Bucuresti (román), Krim Ljubljana (szlovén), Storhamar (norvég), Nyköbing (dán), Podravka (horvát), CS Gloria Bistrita (román), Sporting (portugál)
B-CSOPORT:  Vipers Kristiansand (norvég), Esbjerg (dán), Buducsnoszt (montenegrói), Ludwigsburg (Bietigheim, német), Győri Audi ETO KC (magyar), Brest (francia), Rapid Bucuresti (román), Odense (dán)

A FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT: Orlen Wisla Plock (lengyel), Veszprém (magyar), PSG (francia), Füchse Berlin (német), Fredericia (dán), Dinamo Bucuresti (román), Eurofarm Peliszter (északmacedón)
B-CSOPORT: Aalborg (dán), Magdeburg (német), Barca (spanyol), Kielce (lengyel), OTP Bank-Pick Szeged (magyar), Nantes (francia), HC Zagreb (horvát), Kolstad (norvég)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik