Per Johansson a Győr BL-elődöntőjéről: Elképesztő mérkőzést játszottunk

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.01. 18:27
Fotó: Török Attila
Mint beszámoltunk róla, a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében a Győri ETO a dán Esbjerget 24–23-ra legyőzve bejutott a vasárnapi döntőbe. A Nemzeti Sportnak Per Johansson, a győriek vezetőedzője értékelte a látottakat.

 

– Mi okozta a gyengébb kezdést az első félidőben?
– Az első percekben mintha még a buszban maradtunk volna… – válaszolta a Győri ETO-t irányító Per Johansson. – Utána viszont elképesztően boldog voltam, ahogyan felálltunk és amilyen teljesítményt mutattunk az első félidőben. Fokozatosan javult a védekezésünk, kiválóan működött a fal, több távoli lövést is blokkolni tudott, nem hagytunk gólszerzési lehetőségeket az Esbjergnek. Támadásban a keresztmozgásokkal megtaláltuk a megfelelő irányokat.

– A szünet után hogyan változott a játék képe?
– A folytatásban már többször is szenvedtünk. Az Esbjerg remekül alkalmazza a hét a hat elleni támadójátékot, ezzel tisztában voltunk, mégis most is hatékonyan tudta fokozni a tempót. A dánok soha nem adják fel, ezt sokszor láttam már én is az elmúlt években, akár a bajnoki meccseiken is, amelyeket ezzel a hozzáállással tudtak megnyerni.

– Mi döntött a Győr javára a kiélezett hajrában?
– Apróságokon múlott. A legvégén eladtuk a labdát, ami ezúttal nem volt végzetes, mert Sandra Toft ott volt a kapuban. Összességében elmondható, tisztában voltunk vele, mennyit számít majd a jó kapusteljesítmény, a védekezés és a visszarendeződés, és valóban ez volt a kulcs a sikerhez, örülök, hogy huszonhárom lőtt gólon tartottuk az Esbjerget. Elképesztő mérkőzést játszottunk.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, BUDAPEST (MVM DOME)
ELŐDÖNTŐ
TEAM ESBJERG (dán)–GYŐRI AUDI ETO KC 23–24 (9–13) 
Budapest, MVM Dome, 13 300 néző. Vezette: Braseth, Sundet (norvégok)
ESBJERG: A. Kristensen – Petersen 3, N. Mörk 6 (5), M. MÖLLER 4, Iversen, REISTAD 5, SOLBERG-ISAKSEN 4. Csere: Milling (kapus), Breistöl, Nielsen, Heindahl, Rushfeldt Deila 1. Edző: Jesper Jensen
GYŐR: SANDRA TOFT – S. Oftedal 3, V. Kristiansen 1 (1), BRATTSET 3, Haugsted, NZE MINKO 6, Fodor Cs. Csere: Duijndam, Solberg-Östhassel (kapusok), Gros 3 (1), Győri-Lukács 2, SZÖLLŐSI-SCHATZL 4, De Paula 1, Rju Un Hi 1, Blohm. Edző: Per Johansson
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–0. 6. p.: 5–2. 13. p.: 5–7. 23. p.: 8–7. 29. p.: 8–12. 39. p.: 12–18. 45. p.: 16–20. 49. p.: 19–21. 55. p.: 21–22
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/5
MESTERMÉRLEG
Jesper Jensen: – Kiélezett és magas színvonalú mérkőzés volt, jól kézilabdáztunk. Ettől függetlenül több helyzetet is kihagytunk, Sandra Toft nagyszerű napot fogott ki, aminek dán szövetségi kapitányként nyilván örülnék, de most esbjergi edzőként természetesen nem. Mindent megpróbáltunk, de nem éltünk a kínálkozó esélyeinkkel.

A VASÁRNAPI PROGRAM
A 3. HELYÉRT
15.00: Team Esbjerg (dán)–Metz (francia) (Tv: Sport 1)
DÖNTŐ
18.00: GYŐRI AUDI ETO KC–SG BBM Bietigheim (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik