„A királynő lemond a trónról és Bajnokok Ligája-arannyal koronázza meg pályafutását”

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.03. 09:10
Stine Oftedal Bajnokok Ligája-győzelemmel és a négyes döntő MVP-címével búcsúzott el a klubkézilabdától (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a Győri Audi ETO KC története során hatodszor diadalmaskodott a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A négyes döntő után az utolsó klubmérkőzését játszó Stine Oftedalról és a Bietigheim káprázatos meneteléséről írnak a külföldi lapok.

„A döntőben szertefoszlott az álom: a Bietigheim kikapott a Győrtől” – írta a BL-döntő után a Handball-World, megjegyezve, hogy a német csapatnak ez volt története legfontosabb mérkőzése. A lap cikkében a Győrt lenyűgözőnek, a Bietigheimet harcosnak jellemezte.

A német Sport1 a döntőről írt cikkében tényszerűen tudatta: „A Bietigheim elveszítette a Bajnokok Ligája-döntőt”, majd részletezte, a Győr a mérkőzés elejétől kezdve irányított és a németek számára túl erősnek bizonyult.

A lap egy másik cikkben a Német Kézilabda-szövetség (DHB) elnökével, Andreas Michelmannal beszélgetett, aki úgy értékelte a Bietigheim BL-ezüstjét, hogy „mérföldkő a német kézilabdában”.

„Bízom benne, hogy ezt a történetet együtt folytatjuk mind klubszinten, mind a válogatottal” – tette hozzá.

A norvég lapok nem meglepő módon a pályafutása utolsó klubmérkőzését játszó s a döntő legértékesebb játékosaként távozó győri klasszisról, Stine Oftedalról írtak elsősorban.

A Tv2 annyit írt: „Pótolhatatlan – Bajnokok Ligája-arannyal koronázta meg klubpályafutását a kapitány”. 

„Ennél nem lehetne sokkal jobb. Az egész egyszerűen euforikus, szóval hihetetlenül boldog vagyok. Az utolsó két perc elillant, majd kipukkadt a buborék. Amikor vége lett, potyogtak a könnyeim” – mondta a lapnak Stine Oftedal, akit csapattársa, Veronica Kristiansen méltatott.

„Emberként és játékosként is pótolhatatlan. Minden hiányozni fog vele kapcsolatban, de örülök, hogy ezen a nyáron még velem lehet” – vélekedett Oftedalról Kristiansen.

Szintén a norvég klasszisra fűzte fel beszámolóját a Verdens Gang (VG). 

„Oftedal a régóta várt címmel búcsúzott a klubkézilabdától: Olyan boldog, elégedett és büszke vagyok” – írták címükben, majd kiemelték, hogy Oftedal nem zárhatta volna szebben a pályafutását, ráadásul a négyes döntő legértékesebb játékosának is megválasztották.

A dán Tv2 a Győri Audi ETO-t méltatta. „A kiváló Győr megnyerte a Bajnokok Ligáját” – írták, kiemelve, nem volt kétséges, melyik lesz a győztes csapat, s egy feszültségtől mentes meccsen diadalmaskodtak a Rába-partiak.

A francia L’Équipe pedig a Győr francia irányítójával, Estelle Nze Minkóval „adta el” beszámolóját.

„Estelle Nze Minkóval a Győr hatodszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját” – fogalmaztak címükben, kiemelve, hogy a francia irányítónak ez volt az első győzelme a sorozatban.

A lap beszélt is Nze Minkóval, aki többek között elmondta az idény végeztével, hogy nagyon élvezni fogja a vakációt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik