Háfra Noémi: Nekem ez az ezüst aranyéremmel ér fel ezután a másfél év után

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.02. 21:35
Szikora Melinda és Háfra Noémi mellett Faluvégi Dorottya is BL-ezüstérmes lett a Bietigheimmel a Győr ellen (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a Győri Audi ETO KC 30–24-re nyert a Bietigheim ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének fináléjában. A német csapat három magyar játékosa viszont nem éli meg csalódásként a második helyet, pláne azok után, hogy Jakob Vestergaardék csoporthatodikként jutottak tovább, s történetük során először vettek részt négyes döntőn.

„Nehéz és egyben könnyű is – mondta a négyes döntő hangulatáról Faluvégi Dorottya, a Bietigheim jobbszélsője. – Nagyszerű ebben a csarnokban játszani, de közben a legeslegnehezebb ellenféllel találkoztunk, és amikor egyáltalán nem találtunk fogást rajta, nehéz volt élvezni, hogy ilyen csodás hangulatot teremtettek. Amikor vége volt a mérkőzésnek, jó volt kicsit körbenézni és szippantani ebből az atmoszférából, mert ez tényleg nagyon ritka, de amikor az ember a Győr ellen küzd, nehéz élvezni ezt” – részletezte Faluvégi, aki nem bánta meg a váltást és a Bietigheimbe szerződést.

„Az elődöntőben a belső játékosainknak rengeteg egy az egy elleni helyzetet kellett végrehajtania, ami fárasztó volt, viszont most úgy éreztük, mindenki elővette minden tartalékát, de nem a fizikai elemeken múlt ez a mérkőzés. Mindig speciális érzés, ha az ember a volt csapata ellen lép pályára. Jó érzés volt ezekkel a lányokkal újra együtt pályára lépni, viszont egyben nehéz is fogást találni rajtuk” – húzta alá a Bietigheim magyar légiósa, aki nem akarta összehasonlítani BL-ezüstérmeit (két éve a Győrrel végzett a második helyen), pláne azok után, hogy a négyes döntő előtt sokan úgy vélekedtek, hogy a német csapat marad érem nélkül a hétvége után.

„Már azzal nyertünk, hogy bejutottunk a final fourba, mert ez a csapat annyi munkát végzett ebben az idényben. Már tavaly is sokat dolgoztak, hogy itt legyenek, de most beérett a gyümölcse, ami szerintem szenzációs. Személy szerint én nem játszottam annyit, de én is sokat dolgoztam azon, hogy formában legyek, ha játszanék” – mondta lapunknak a Bietigheim magyar balátlövője, Háfra Noémi.

„Nekem ez az ezüst aranyéremmel ér fel ezután a másfél év után” – hangsúlyozta, utalva arra, hogy az elmúlt időszakában nemcsak többször váltott klubot, hanem súlyos sérülések is hátráltatták.

„Nagyon durva volt, amikor megvertük az Ikastot, utána koncentráltunk az Odensére. Szenzáció, amit a csapat művelt és első német klubként jutott be a négyes döntőbe, ezért is mondtam, hogy ez már egy éremmel ér fel. Minden meccsre úgy mentünk, hogy nyerjük meg, a döntőre is így készültünk, de szombaton is meglepetés volt, hogy így vissza tudtunk jönni, ez pedig mutatja a csapat karakterét, hogy mire vagyunk képesek. Lehet, ha nem egymás utáni két napon lett volna, akkor nagyon jó eredményt játszunk a győriekkel is” – jegyezte meg Háfra Noémi.

„Nehéz volt a pálya széléről, de szerencsés helyzetben voltam, mert szinte a kispadon ültem, úgyhogy átéltem az összes létező hangulatot – kezdett bele a Nemzeti Sportnak a Bietigheim magyar válogatott kapusa, a sérüléssel bajlódó Szikora Melinda.Az első mérkőzés fergeteges volt. Ahogy a csapat játszott, az előtt le a kalappal. Kihoztuk magunkból a maximumot, most viszont kicsit belefáradtunk. Nem tudtunk regenerálódni, a Győr jól felkészült belőlünk, hosszabb is volt a padja és ezt ki is használta. Valószínűleg a papírforma érvényesült, de mi azzal is boldogok vagyunk, hogy bekerültünk a négyes döntőbe és még csillog is az érem a nyakunkban.”

A Bietigheim úgy végzett másodikként a Bajnokok Ligájában, hogy a csoportkörben csupán a 6. helyen zárt, ám a negyeddöntő után csak az volt a terve, hogy a final fourban valamelyik meccset megnyerik.

„A jó napon nyertünk és tudtuk, hogy érem kerül a nyakunkba. A négybe kerülés is óriási tett volt a csapattól, ezért úgy is érkeztünk ide, hogy teher nélkül játszhatunk és szerintem az első mérkőzésen látszódott is, hogy felszabadultak vagyunk. Nagyon jól felkészültünk a Metzből, viszont ma úgy éreztem, a lányok kicsit be voltak feszülve, de mi újoncként, sötét lóként érkeztünk és az is benne volt, hogy nem volt rutinunk. Hozzáteszem, hogy a győri szurkolókat is ki kell emelni, mert hihetetlen atmoszférát teremtettek, pokol volt a csarnokban. Szép eredmény a csapattól, hogy tizennyolcezer ember előtt játszhatott, úgyhogy el fogja tenni a csapat a történelmi pillanatok könyvébe ezt a hétvégét. Most picit szomorúak vagyunk, de szerintem néhány nap múlva már nagyon boldogok leszünk” – húzta alá Szikora Melinda.

„Kihoztuk ebből a hétvégéből a maximumot, amit ki lehetett, talán még annál is többet, úgyhogy boldogan tudunk lefeküdni és előtte még belefér, hogy kicsit megünnepeljük ezt az ezüstöt” – jegyezte meg a Bietigheimtől távozó kapus, aki karrierje csúcspontjának tartja a BL-ben elért második helyezést.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ
DÖNTŐ
GYŐRI AUDI ETO KC–SG BBM BIETIGHEIM (német) 30–24 (17–12)
Budapest, MVM Dome, 18 500 néző. Vezette: Lovin, Stancu (románok)
GYŐR: SOLBERG-ÖSTHASSEL – GYŐRI-LUKÁCS 5, GROS 6 (5), V. Kristiansen 2, BRATTSET 6, S. Oftedal, Fodor Cs. 2. Csere: Sandra Toft (kapus), HAUGSTED 3, Nze Minko 2, De Paula 1, Blohm, Rju Un Hi, Szöllősi-Schatzl 3, Hovden. Edző: Per Johansson
BIETIGHEIM: Moreschi – Behrend, Kudlacz-Gloc 3 (1), Gassama 2, Dulfer 2, X. Smits 2 (1), Mala 3. Csere: Lönborg (kapus), I. Smits 3, Döll 2 (1), I. HVENHELT 5, Johansen, Faluvégi D. 2. Edző: Jakob Vestergaard
Az eredmény alakulása. 5. p.: 3–2. 11. p.: 6–2. 18. p.: 10–5. 22. p.: 13–9. 26. p.: 16–10. 36. p.: 20–13. 44. p.: 21–17. 46. p.: 23–17. 50. p.: 25–18. 54. p.: 25–21.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 5/3
MESTERMÉRLEG
Jakob Vestergaard: – A Győr nagyon jó csapat, a legjobb a világon, tudtuk, hogy okosnak kell lennünk támadásban és védekezésben is, hiszen az ellenfélnél minden poszton kiváló játékosok vannak. Az első félidőben sok problémánk akadt a védelemben, próbáltunk változtatni, de elöl hiába adódtak jó lehetőségeink, Silje Solberg remekelt a kapuban. A győriek jobbak voltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik