Férfi kézi EHF-kupa: kedvező sorsolás a Balatonfürednek

Vágólapra másolva!
2014.12.04. 11:26
A lehetséges verziókhoz képest kellemes sorsolást kapott a férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörére a Balatonfüredi KSE. A Balaton-partiak a D-csoportban a német Melsungennel, a svéd Eskilstuna Guiffal és a horvát Nexével lesznek közös négyesben, amely azt jelenti, hogy elkerülték többek között a Hamburgot, a Füchse Berlint, a dán bajnokság élmezőnyéhez tartozó Skjernt és Holstebrót, továbbá a Tatabányát búcsúztató Szentpétervárt is.

A Melsungen a Bundesliga középmezőnyéhez tartozik, a 10. helyen áll. A csapat legjobbja Michael Allendorf, aki 104 góljával a bajnokság góllövőlistájának harmadik helyén található. A svéd Eskilstuna az előző körben a spanyol Bada Huescát ütötte ki, a svéd pontvadászatban a negyedik helyen tanyázik. A Nexe román ellenfélen, a Potaissa Turdán jutott túl. A SEHA-ligában a Veszprém 18 góllal győzte le a nekcsei (horvátul: nasicei) együttest, amely 10 meccs után a 7. helyről várja a folytatást a dél-kelet-európai sorozatban.

Az EHF-kupa csoportkörének első fordulóját a február 14-15-i hétvégén rendezik, a kvartettekben mindegyik csapat mindegyik riválissal oda-vissza megmérkőzik.

A csoportokból az első helyezettek és a két legjobb második biztosan bejut a negyeddöntőbe, a nyolc közötti további helyek sorsa a később kijelölendő final four helyszínétől is függ.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
CSOPORTKÖR, SORSOLÁS
A-csoport:
Hamburg (német), Haslum (norvég), Gorenje Velenje (szlovén), Pfadi Winterthur (svájci)
B-csoport: Constanta (román), Granollers (spanyol), Szentpétervár (orosz), Holstebro (dán)
C-csoport: Porto (portugál), Vojvodina (szerb), Füchse Berlin (német), Skjern (dán)
D-csoport: Melsungen (német), BALATONFÜRED, Eskilstuna Guif (svéd), Nexe (horvát)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik