A Valcea sztárjai távozóban, de nem Magyarország az úti cél

Vágólapra másolva!
2012.09.10. 14:36
null
A Valcea egyik sztárja, Christina Neagu – az ő jövője is bizonytalan (Fotó: archív)
Mint ismeretes, súlyos gazdasági nehézségekkel küzd a román bajnok, a Bajnokok Ligájában – jelenleg még – a Győri Audi ETO egyik legnagyobb riválisának számító Valcea. A csapat több meghatározó játékosát is magyar ügynökség képviseli. A SportConcept menedzserirodánál az ő jövőjük felől érdeklődtünk.

 

A hét végén a Valcea vezetősége kiállt a sajtó elé, és elmondta, hogy a fő támogató, az Oltchim visszalépése súlyos helyzetbe hozza az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb női kézilabdaklubját, amelynek most a BL-szereplés a legkisebb gondja, az elsődleges cél az egyesület megmentése, akár annak Bukarestbe költöztetése révén is.

Jelen helyzetben jó esély van arra, hogy több kulcsjátékos is elhagyja a csapatot. Az ügynek annyiban már most van magyar vonatkozása, hogy a hazai SportConcept menedzseriroda intézi több meghatározó játékos, így a montenegrói jobbátlövő, Katarina Bulatovics, a francia kapus, Amandine Leynaud, a román balátlövő, Christina Neagu és honfitársa, a jobbátlövő, Patricia Vizitiu ügyeit is.

„Valóban nagy gond van a klubnál, ám a vezetők korrektek voltak, mert a nyilvánosság előtt ismertették a helyzetet – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a SportConcept menedzseriroda részéről Bognár Nándor. – Elmondták, hogy a fő támogató kiválásával már nem sokáig tudják garantálni a meghatározó játékosok fizetését. Ugyanakkor még nem adták fel, keresik a megoldást, de ha néhány héten belül nem rendeződik a klub anyagi helyzete, bármi megtörténhet."

Hogy a „bármi" alatt mit kell érteni, az persze kérdéses, de az biztos, hogy a csapat legértékesebb játékosai iránt már beindult a kereslet.

„Természetesen már zajlanak egyeztetések, több igény, érdeklődés is befutott hozzánk különböző kluboktól a Valcea játékosai iránt. Jelenleg még mindenkinek élő szerződése van, így minden a klubvezetőkön múlik, de mi már dolgozunk a minket érintő játékosok jövőjén. Októberben kezdődik a Bajnokok Ligája, és addigra már le is kell zárni az átigazolásokat, ezért nem sok idő van a csapatkeresésre" – folytatta a menedzser.

A helyzetet az sem könnyíti, hogy Európában több klubnál is összébb húzták a nadrágszíjat, vagyis kevesebb pénzből gazdálkodnak, mint korábban. A spanyol Ixako és a francia Arvor nagy nehézségei közismertek, de például a BL-címvédő Buducsnosztnál is szűkebbnek tűnnek a lehetőségek az eddigieknél. Azon csapatoknál pedig, amelyeknél esetleg még lenne pénz, már betelt a keret.

„Ez valóban így van. Többek között ezért sincs reális esélye annak, hogy a Valcea játékosai Magyarország felé vegyék az irányt. A hazai klubok többségének nem lenne rá pénzük, amelyiknek pedig igen, ott már végleges a keret" – tette hozzá Bognár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik