A Népligetben aratott sima győzelmével elődöntőbe jutott az ETO

Vágólapra másolva!
2009.02.25. 20:08
A Győri Audi ETO idegenben sima, 36–28-as győzelmet aratott a Ferencváros ellen, ezzel bejutott a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol az Újbudával csap majd össze. A vendégek az elejétől kezdve uralták az összecsapást, amelyen így a legnagyobb izgalmat a szurkolók okozták, akik viselkedése miatt többször is félbeszakadt a találkozó.
Szucsánszki Zitáék ezúttal nem tudták megállítani a győrieket
Fotó: Czagány Balázs
Szucsánszki Zitáék ezúttal nem tudták megállítani a győrieket
Szucsánszki Zitáék ezúttal nem tudták megállítani a győrieket
Fotó: Czagány Balázs
Szucsánszki Zitáék ezúttal nem tudták megállítani a győrieket

Legutóbb február 1-jén bajnoki mérkőzésen találkozott egymással a két csapat, akkor Szucsánszki Zita fél perccel a vége előtt lőtt góljával a fővárosiak nyertek 35–34-re.

A szerdai kupameccsen a győrieknek a döntetlen is elegendő lett volna a továbbjutáshoz, ők azonban hamar tudatosították ellenfelükben, hogy ezen a napon nem szeretnének olyan izgalmas végjátékot, mint szűk egy hónapja. A vendégektől Szucsánszki kihagyott hétméteresét követően Görbicz Anita, Katarina Mraviková és Tomori Zsuzsa is betalált, így hamar háromgólos előnyre tett szert Konkoly Csaba együttese.

Ez a különbség a következő negyedórában is megmaradt, a félidő közepén azonban egy 5–0-s rohammal 14–7-re ugrott meg a Rába-parti csapat. A vendéglátókon az sem segített, hogy a szinte semmit sem fogó Szvetlana Gridnyeva helyére Irina Szidorova állt be a kapuba.

A hazai szurkolók nehezen viselték csapatuk vergődését, amit néhány zacskó szotyola pályára dobásával is jeleztek. A játékvezetők emiatt a 21. percben felfüggesztették a találkozót, ami a győri lányokat zavarhatta meg jobban, mivel a szünetig leadtak néhány gólt az előnyükből (13–17).

A második játékrész elején azonban úgy beleerősítettek a vendégek, hogy az utolsó húsz percben már nem volt kérdés a továbbjutó csapat kiléte. Kovacsics Anikó és Simona Spiridon góljaival 25–15-re húzott el az ETO.

A szurkolók közötti szócsata miatt újfent meg kellett szakítani a játékot, újabb törést viszont ez már nem okozott a győrieknél, akik Pálinger Katalin vezérletével végül 36–28-as győzelemmel vágtak vissza a bajnoki vereségért.

Az április 4-én rendezendő elődöntőben a Győr az Újbudával, a DVSC pedig a Kiskunhalassal csap össze.

NŐI KÉZILABDA, MAGYAR KUPA

NEGYEDDÖNTŐ
BUDAPEST BANK FTC-RIGHTPHONE–GYŐRI AUDI ETO KC 28–36 (13–17)
Kőbányai út, 1000 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.
FTC: Gridnyeva – BERTA 7, Szamoránsky P. 4, Németh Cs. 2, ZÁCSIK 10 (4), Szucsánszki 2, Kenyeres 1
Csere: Szidorova (kapus), Dajka 2, Szabó E., Szádvári, Szamoránsky A.
Edző: Elek Gábor
GYŐR: PÁLINGER – Mraviková 2, Hornyák, SPIRIDON 5, GÖRBICZ 9 (2), Tomori 1, VÉRTEN 6
Csere: Herr O. (kapus), KOVACSICS 7, Rotis-Nagy 1, Deáki 2, Herr A., Mayer 3
Edző: Konkoly Csaba
Az eredmény alakulása. 4. p.: 0–3. 7. p.: 3–4. 13. p.: 5–9. 21. p.: 7–14. 26. p.: 10–16. 34. p.: 14–21. 39. p.: 15–25. 48. p.: 19–30
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG
ELEK GÁBOR, az FTC edzője: – Nekünk semmi sem sikerült, ezért ekkora különbséggel is megérdemelten nyert a Győr. Pálinger igazolta klasszisát, miközben a védekezésünk csaknem szétesett a második félidőben.
KONKOLY CSABA, a Győr edzője: – Nagy iramot diktálva kezdtünk, és a fontos feladat megmozgatta a lányokat. Végig Görbiczék kezében volt az irányítás, és fegyelmezett taktikával továbbjutottak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik