Pálinger bízik benne, hogy a csapat megőrzi hatékony védekezését

Vágólapra másolva!
2009.05.11. 10:37
Mint tudósításunkban beszámoltunk róla, a Győri Audi ETO KC bravúrt bemutatva 26–24-re győzött idegenben a dán Viborg ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén. A magyar csapatban, Görbicz Anita távollétében, remekül helytálltak a fiatalok is, míg a már klasszisnak számító játékosok, élükön a szokásos megbízható formáját hozó Pálinger Katalinnal, ezúttal hatvan percig a legmagasabb színvonalon teljesítettek. Erre szükség is volt a gyors lerohanásairól híres Viborggal szemben. A párharc első felvonása után a főszereplők értékelték a találkozót és a további esélyeket.
A kiváló csapatmunkára a visszavágón is szükség lesz
Fotó: Reuters
A kiváló csapatmunkára a visszavágón is szükség lesz
A kiváló csapatmunkára a visszavágón is szükség lesz
Fotó: Reuters
A kiváló csapatmunkára a visszavágón is szükség lesz

„Pálinger ismét az egyik legjobbunk volt, de ő és társai is tudják, hiba volna, ha már BL-győztesnek tekintenénk magunkat. Ha így lenne, biztosan elbuknánk. Úgy kell felfognunk, hogy egymeccses a BL-döntő, és ezt szombaton Veszprémben rendezik. A héten már ott edzünk, mégpedig kedden és szerdán kétszer-kétszer. A védekezési taktikánkat kell tovább finomítanunk, erre lehet alapozni a végső sikerhez vezető játékunkat” – nyilatkozta Konkoly Csaba, a Győr edzője a Nemzeti Sportnak.

„A lelkünk mélyén éreztük, hogy talán sikerülhet a bravúr, de tudtuk, a sérült Görbicz Anita, valamint az áldott állapotban levő Aurelia Bradeanu nélkül rettentően nehéz lesz – mondta Pálinger Katalin, az aalborgi meccs hőse. – Ehhez valamennyi játékosunk százszázalékos teljesítménye, élete eddigi legjobbja kellett. Már-már közhelyként hangzik, de nincs rá jobb szó: igazi csapatként kézilabdáztunk, szinte meghaltunk egymásért a pályán. Csak így lehetett felőrölni a szintén remekül összerakott, utolsó leheletéig harcoló, ugyancsak sikeréhes Viborgot, amelyet hazai környezetben csak nagyon kevés együttes képes felülmúlni.”

Az 54 százalékos hatékonysággal védő magyar kapus társai remek védekezésében látta a győzelem kulcsát: „Erre mondom én, hogy ez a siker ismét a csapatmunka gyümölcse, amely persze majd a szombati veszprémi visszavágón érhet be. A dánokról nekem sok tapasztalatom van, hiszen hajdan az FCK-ban szerepeltem, ezért nem győzöm hangoztatni, ők még biztosan nem tartják lefutottnak a döntőt. Ahogy mi sem. Ugyanakkor meccs közben volt olyan érzésem, mintha lebecsültek volna bennünket, s mire ráébredtek, hogy ez hiba, már késő volt”

„A támadás utáni gyors visszarendeződés volt az egyik legfontosabb feladatunk, hogy megakadályozzuk a dánok úgynevezett könnyű gólszerzését. Miután ez sikerült, a Viborgnak már a felállt, magas, mozgékony és erőszakos védőfalunkkal szemben kellett támadnia. Ekkor viszont a belső védőink kikapcsolták a játékból, vagy hibázásra késztették a dánok átlövőit. Abban bízom, hogy a visszavágón hasonló teljesítményt nyújtunk, s akkor megszerezzük a Győr első BL-győzelmét” – zárta nyilatkozatát Pálinger.

A BL-góllövőlistát vezető, s már biztosan élen végző Grit Jurack nagyon meglepődött, amikor a még csak 17 éves Kovacsics Anikó igen határozottan s legtöbbször tiszteletet parancsoló keménységgel állta útját. Ráadásul látványos gólokat is lőtt Kovacsics, ám az egyik ütközésüknél szándékosnak látták a bírók az ütését, s piros lapot kapott: „Meg lehetett adni, pedig nem szokásom a durvaság, s ez volt életem első piros lapos kizárása” – ismerte el a játékos.

Amikor arról beszélünk, hogy a fiatalok megállták a helyüket, akkor meg kell említeni Herr Anitát is, aki öt gólt szerzett, és Görbicz, illetve később Kovacsics hiányában a büntetőkhöz is odaállt. „Nagyon feszült voltam az elején, de mérkőzés közben feloldódtam. Hajtós, izgalmas csatát vívtunk, és hasonlóra számítunk Veszprémben is” – nyilatkozta Herr.

A másik oldal érthető módon csalódottabb volt a szombati összecsapást követően.

„Sajnos nem tudtunk olyan keményen védekezni, mint a Győr, ráadásul a helyzeteink is kimaradtak. Még semmi sem dőlt el, Veszprémben nyerhetünk három góllal” – mondta Kovacsicz Mónika, a Viborg jobbszélsője a Nemzeti Sportnak.

„Úgy vélem, a szezonban most játszottunk a leggyengébben. A mai meccs után legfeljebb az jelent számunkra vigaszt, hogy ennél csak jobban kézilabdázhatunk a visszavágón. Nehéz lesz, de minden erőnket összeszedjük, és bátran odatesszük magunkat” – nyilatkozta Jakob Vestergaard, a Viborg vezetőedzője.

Utóbbi kijelentés felől szemernyi kétségünk sem volt nekünk sem, így el fog kelni az öt és fél ezer fanatikus drukker biztatása a veszprémi visszavágón is.

NŐI KÉZILABDA BL

Visszavágó (május 16., Veszprém): Győr–Viborg, 16.15 (tv: Viasat3), minden jegy elkelt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik