A győriek alaposan kielemezték a magyarokkal felálló Ljubljanát

Vágólapra másolva!
2009.02.07. 11:55
BL-alapcsoportjában elért sikere után a középdöntőben folytatja a Győri Audi ETO KC, amely a román Valceával, a szlovén Ljubljanával és a montenegrói Podgoricával szerepel azonos csoportban. Konkoly Csaba együttesének célja az elődöntőbe jutást érő első vagy második hely megszerzése. Az első fordulóban szombaton Ljubljanába látogatnak a győriek.
Pálinger Katalin korábbi csapatához látogat vissza
Fotó: Meggyesi Bálint
Pálinger Katalin korábbi csapatához látogat vissza
Pálinger Katalin korábbi csapatához látogat vissza
Fotó: Meggyesi Bálint
Pálinger Katalin korábbi csapatához látogat vissza

Mindkét oldalon található olyan játékos, aki korábban megfordult a másik csapatban. A győri csapat egyik legjobbja, Pálinger Katalin egy évet játszott az „örökös” szlovén bajnoknál.

„Remekül éreztem magam Ljubljanában, ezért jó érzéssel látogatok vissza. A Győrrel régen játszott a Krim (2001 januárjában) , amely erre az idényre is átalakult, ugyanakkor nagyon erős maradt. Győzni szeretnénk Szlovéniában, hiszen ez fontos lépés lenne célunk, a BL-finálé felé” – utalt arra a klasszis kapus, hogy egy idegenbeli győzelem nagyon sokat érhet a sorozat e szakaszában.

Nos, a Rába-partiaknak van miből erőt meríteniük, ugyanis az alapcsoportban hibátlan mérleggel zárták a Győrtől távoli mérkőzéseiket, a Szkopje, az Ikast és a Zvenyigorod otthonában is diadalmaskodni tudtak. Elvileg erre most is megvan minden esélyük, mivel előzetesen mindenki úgy kalkulál, hogy a csoport két legerősebb tagja a Győr és a román Valcea.

Nagy hiba lenne ugyanakkor lebecsülni a Krimet, mivel remek játékosok alkotják keretét, bár ezek a klasszisok csapatként hullámzó teljesítményt nyújtanak, hazai környezetben például megverték a bombaerős Viborgot, a Metztől viszont meglepetésre öt góllal kikaptak.

A győriek fontos célja, hogy a Ferencvárostól elszenvedett bajnoki vereség után visszaállítsák a csapat egységét, fokozzák morális erejét, hiszen a csoportmérkőzések során ez volt sikereik záloga. Emellett nagyon alaposan elemezték a Ljubljana taktikáját, s egyenként foglalkoztak az ellenfél minden játékosával. A Krim, amelyben két magyar (Triffa Ágnes, Mörtel Renáta) játszik, szinte nyitott könyv Hornyák Ágnes és társai előtt.

„Rengeteget edzettünk, hogy Ljubljanában a legjobb formában szerepelhessünk. Nagyon kell ügyelnünk a belső posztokon Marina Vergeljukra és Ljudmila Bodnyevára, ugyanakkor a Krim szélsői is nemzetközi klasszisok. Kérdés, mennyire szoktak össze az egyénileg kiválóan képzett játékosok” – beszélt a találkozóról Hornyák Ágnes, az ETO átlövője.

A női kézilabda Bajnokok Ligája 2008–2009-es szezonjának programját és eddigi eredményeit ide kattintva tekintheti meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik