Pérez volt a Flensburg „réme”: nagy meccsen győzött a Veszprém!

Vágólapra másolva!
2008.10.05. 18:53
A mieink számára is elkezdődött a Bajnokok Ligája 2008–2009-es eseménysorozata. A magyar bajnok MKB Veszprém rögtön az első fordulóban egy rendkívül kemény riválissal, a német Flensburggal nézett szembe. A házigazda nem kezdte jól a meccset, ám a szünetig kiegyenlített, a második félidőben hajszálnyival jobb volt ellenfelénél, és végül egy góllal nyert.
Pérez-bomba: a német csapat nem tudta tartani Csárlit
Fotó: Czagány Balázs
Pérez-bomba: a német csapat nem tudta tartani Csárlit
Pérez-bomba: a német csapat nem tudta tartani Csárlit
Fotó: Czagány Balázs
Pérez-bomba: a német csapat nem tudta tartani Csárlit

A Bundesliga harmadik helyén álló németek kezdték jobban a találkozót, míg a Veszprém sok labdát szórt el, amit ezen a szinten kegyetlenül kihasználnak a jó csapatok. Így tett a Flensburg is, amely rövid idő alatt meglógott pár góllal.

Mocsai Lajos időt is kért a 10. percben, aztán Zsarko Markovics találatával egalizált a hazai csapat, ám Dejan Perics ziccervédései kellettek hozzá, hogy a Veszprém is vezethessen a mérkőzésen.

Szerencsére Pérez Carlos a szoros fogás ellenére is többször megtalálta az utat a német kapuba, a Veszprém a magas fallal szemben is tartotta a lépést. Kemény volt a mérkőzés, de nem sportszerűtlen. Igaz, az furcsán hatott, hogy míg a Flensburg (jogosan) előnyhöz jutott Jevgenyij Lusnyikov kirívó szabálytalansága miatt, addig a túloldalon Johnny Jensen megúszta a pályán, hogy látványosan visszahúzta Pérezt.

Lars Christiansen a szélről nem hibázott, ám az első játékrész utolsó percében Marko Vujin megszerezte az első gólját, ezzel 14–14-re alakítva a félidei eredményt.

A második 30 percre még jobban felszívta magát a veszprémi csapat. Egyre jobban összeállt a védekezés, jöttek a blokkok és a labdaszerzések, majd a hazai gólok. Marian Cosmával még a robusztus németek-skandinávok sem bírtak: átlövésből is eredményes volt a játékos, majd két védővel a nyakán ejtett óriási gólt.

Vezetett a Mocsai-csapat 22–17-re, majd a félidő felénél 26–22-re. Pérez védekezésben is ott volt a falban, és labdát is szerzett – hatalmasat játszott a veszprémiek Csárlija. Az új Veszprém Aréna közönsége nagyszerűen buzdította a csapatot akkor is, amikor a szerb játékvezetők kettős emberelőnnyel segítették Kent-Harry Andersson együttesét.

Ennek ellenére a német alakulat feljött egy gólra. Sőt! Vranjes büntetőt harcolt ki, Christiansen pedig egyenlített – ám a túloldalon is jött a hetes, és Vujin nem hibázott (29–28). Perics ezután megfogta Boldsen ziccerét, így végül a veszprémiek minimális különbséggel, de valódi csapatként küzdve megnyerték az igencsak küzdelmes meccset.

FÉRFI KÉZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA

F-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MKB VESZPRÉM KC–SG FLENSBURG HANDEWITT (német) 29–28 (14–14)
Veszprém, 5000 néző. V: Visekruna, Sztanojevics (szerbek)
VESZPRÉM: PERICS – Iváncsik T. 3, VUJIN 9 (4), Eklemovics 2, Gál, Ilyés, KORAZIJA 4. Csere: LUSNYIKOV, LAPCSEVICS, PÉREZ 4, Markovics 2, Sesum 1, COZMA 4
FLENSBURG: Beutler – HANSEN 7, Carlen, Knudsen 4, Jensen, MOGENSEN 5, LARS CHRISTIANSEN 9 (4). Csere: Meyer (kapus), Muratovics, Boesen 2, Vranjes 1, Heinl, Johansen
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–2. 9. p.: 3–7. 14. p.: 7–7. 22. p.: 11–9. 26. p.: 12–12. 36. p.: 18–15. 38. p.: 21–16. 41. p.: 22–20. 45. p.: 26–21. 58. p.: 28–28
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4

MESTERMÉRLEG
Több játékosunk sérüléssel és betegséggel bajlódott a héten, ezért tudatosan készültünk a sok cserére. Csapatom a világ egyik legjobb gárdáját bravúros hajrájával győzte le.
Mocsai Lajos, a Veszprém edzője
Legutóbbi bajnoki mérkőzésünkön pontot veszítettünk, és az akkor nyújtott teljesítményünkhöz képest igen sokat javultunk. A vereség bánt, de a játékunkkal elégedett lehettem.
Kent-Harry Andersson, a Flensburg edzője

VÉLEMÉNYEK
Nagyot küzdöttünk a győzelemért, a holtponton fantasztikus szurkolótáborunk átsegített bennünket, s így nagy csatában kiharcoltuk a fontos győzelmet.
Pérez Carlos, a Veszprém balátlövője
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik